Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Spychcio napisał(a):

Właśnie zamówiłem:yuppie: Jeszcze są dostępne.

Screenshot_20250226_225417_Chrome.jpg

I ja, chociaż szczerze do dzisiaj może z raz pomyślałem sobie "fuck, pasowałoby mieć napęd" :E no ale może teraz będę miał więcej chęci na kupowanie używek gier na płytach.

@voltq teraz rozumiesz, co to cierpliwość ? :] mamy końcówkę lutego, sam siebie cytował nie będę jakoś z grudnia jak pisałem, że do wiosny cena będzie normalna :> i nie płacę skalperom ani grosza.

Edytowane przez Qrdello
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, voltq napisał(a):

@Qrdello ładnie , ja teraz już bym nie kupił napędu 

Znaczy no ok, ale to i tak nic nie zmienia :D napędy potaniały? potaniały. Są ogólnie dostępne? Są. Nic nie wyszło w trakcie ich nieobecności zmuszające do zakupu? Tak. Kupno od skalpera za 1,5x ceny było durnotą? Tak. -> to się wciąż nie zmieniło.

Mechanizm jest tutaj jasny i klarowny. Tak samo jak teraz z GPU. Wchodzę na OLXa a tutaj wylew 5080 za 6-7-8k, 5090 za 20k :E ludzie panikują, przepłacają a spekulanci cieszą michę :/ tak samo jak sklepy, które ustaliły cenę na 1,5-2x ceny MSRP i wyprzedały stock od ręki. Kolejny już raz zresztą.

Edytowane przez Qrdello
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Qrdello napisał(a):

Znaczy no ok, ale to i tak nic nie zmienia :D napędy potaniały? potaniały. Są ogólnie dostępne? Są. Nic nie wyszło w trakcie ich nieobecności zmuszające do zakupu? Tak. Kupno od skalpera za 1,5x ceny było durnotą? Tak. -> to się wciąż nie zmieniło.

Mechanizm jest tutaj jasny i klarowny. Tak samo jak teraz z GPU. Wchodzę na OLXa a tutaj wylew 5080 za 6-7-8k, 5090 za 20k :E ludzie panikują, przepłacają a spekulanci cieszą michę :/ tak samo jak sklepy, które ustaliły cenę na 1,5-2x ceny MSRP i wyprzedały stock od ręki. Kolejny już raz zresztą.

Chodzi mi oto że bym konsoli nie kupił bo za często gry mają 30 fps albo 60 i niska rozdzielczość 

650 zł zapłaciłem a tu widzę za 520 więc jakie to 1.5x ceny ?

W tym czasie ograłem kilka gier na płycie i odsprzedałem, gdybym kupił cyfrę stracił bym dużo więcej , więc i tak zyskałem 

W polskim sklepie 650-700 zł najtaniej czyli w tej chwili konsola pro z napędem 4000-4200 zł a zwykła 2300-2400 zł , cena sliimki powinna spaść do 2000 zł z napędem 

Edytowane przez voltq
  • Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, voltq napisał(a):

Chodzi mi oto że bym konsoli nie kupił bo za często gry mają 30 fps albo 60 i niska rozdzielczość 

650 zł zapłaciłem a tu widzę za 520 więc jakie to 1.5x ceny ?

W tym czasie ograłem kilka gier na płycie i odsprzedałem, gdybym kupił cyfrę stracił bym dużo więcej , więc i tak zyskałem 

W polskim sklepie 650-700 zł najtaniej czyli w tej chwili konsola pro z napędem 4000-4200 zł a zwykła 2300-2400 zł , cena sliimki powinna spaść do 2000 zł z napędem 

Ale pitolisz :E jak zwykle swoje farmazony. No ale lecimy:

To ją sprzedaj :E jak narazie jakoś trendu na 30-fps-only nie widać na PRO. Na zwykłym facie, a i owszem. W dodatku nawet te 30 fps wygląda już często średnio.

Cena wyjściowa napędu to 429 pln, więc 650 z matematyki wychodzi dokładnie 1,51x. W dodatku od jakiegoś mirka z olx. Cena obecnie na amazonie to dokładnie 1,19x ceny MSRP - to która kwota lepsza?

Tak, najwięcej zyskałeś na tej podstawce z drukarki 3D :E co jej w ogóle do konsoli nie potrzeba. Normalnie tuza finansjery. Ja od kupna PRO nie kupiłem żadnej gry, ani w cyfrze ani w pudełku. I? :/ co to ma do rzeczy.

Amazon wysyła na PL szybciej niż niejeden PL sklep. De facto mój napęd pewnie dotrze przed weekendem, a kupowałem go dzisiaj  wczoraj :E Po drugie, ktoś tutaj wyżej kupił konsolę ostatnio za 3k z groszami, wiec nawet jak doliczy 5 stówek za napęd to mu wychodzi 3,5k - czyli dokładnie tak jak marudziłeś od startu że cena powinna być z napędem, a nie 4k, albo nawet 4,2k.

Dokładnie tutaj Ci napisano wielokrotnie jak będzie, że ceny spadną i jeszcze na wiosnę da się kupić pro+napęd za 3,5k - a sam napęd wróci do cen zbliżonych do MSRP - ale nawet jak tak się stało to Ty swoimi bzdurami próbujesz przykryć hektolitry hipokryzji, bzdur i spamu które tutaj przez 3 miesiące wylewałeś. Normalnie rak internetu.

Najlepszy dil zrobisz jak ten zestaw sprzed 40 paru stron teraz wystawisz na olx - najlepiej za 3k tops. Podstawkę sobie daruj.

• Confused 1
Opublikowano

Weźcie pod uwagę, że dodali do Pro dysk 2 TB. To jednak sporo podnosi cenę. Gdyby kupić zwykłą PS5 + dodatkowy dysk 1 TB to też byłoby niewiele taniej niż Prosiak.

Poza tym już widzę po niektórych grach, że zaczyna się brak mocy w bazowej PS5. Od dawna powtarzam, że rozwiązaniem mógłby być tryb 40 fps, jeśli ktoś ma telewizor 120 Hz. O ile 30 fps jest totalnie niegrywalne w dzisiejszych czasach o tyle testując Horizona Forbidden West w 40 fps jako ciekawostkę, było naprawdę fajnie. To byłoby ciekawe rozwiązanie na kolejne lata, bo o 60 fps to raczej zapomnijcie w znośnej jakości.

Opublikowano

Grając w FF Rebirth na PC zauważyłem, że już drugi dualsense, tym razem biały co był konsolą ma na prawym i lewym analogu większy lub mniejszy drift, niestety lipa. Trzeba będzie grać na dualshocku lub padzie od xboxa, ale tam coś mi gumka padła od R2/RT i czasem źle odskakuje. 
Tamten pierwszy popsuty dualsense leży schowany bo jego stan jeszcze gorszy niż tego. To jakaś masakra. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Qrdello napisał(a):

Ale pitolisz :E jak zwykle swoje farmazony. No ale lecimy:

To ją sprzedaj :E jak narazie jakoś trendu na 30-fps-only nie widać na PRO. Na zwykłym facie, a i owszem. W dodatku nawet te 30 fps wygląda już często średnio.

Cena wyjściowa napędu to 429 pln, więc 650 z matematyki wychodzi dokładnie 1,51x. W dodatku od jakiegoś mirka z olx. Cena obecnie na amazonie to dokładnie 1,19x ceny MSRP - to która kwota lepsza?

Tak, najwięcej zyskałeś na tej podstawce z drukarki 3D :E co jej w ogóle do konsoli nie potrzeba. Normalnie tuza finansjery. Ja od kupna PRO nie kupiłem żadnej gry, ani w cyfrze ani w pudełku. I? :/ co to ma do rzeczy.

Amazon wysyła na PL szybciej niż niejeden PL sklep. De facto mój napęd pewnie dotrze przed weekendem, a kupowałem go dzisiaj  wczoraj :E Po drugie, ktoś tutaj wyżej kupił konsolę ostatnio za 3k z groszami, wiec nawet jak doliczy 5 stówek za napęd to mu wychodzi 3,5k - czyli dokładnie tak jak marudziłeś od startu że cena powinna być z napędem, a nie 4k, albo nawet 4,2k.

Dokładnie tutaj Ci napisano wielokrotnie jak będzie, że ceny spadną i jeszcze na wiosnę da się kupić pro+napęd za 3,5k - a sam napęd wróci do cen zbliżonych do MSRP - ale nawet jak tak się stało to Ty swoimi bzdurami próbujesz przykryć hektolitry hipokryzji, bzdur i spamu które tutaj przez 3 miesiące wylewałeś. Normalnie rak internetu.

Najlepszy dil zrobisz jak ten zestaw sprzed 40 paru stron teraz wystawisz na olx - najlepiej za 3k tops. Podstawkę sobie daruj.

Widać duże emocje w twoim poście , napisałem że gdybym nie miał tego napędu to kupił bym kilka gier w cyfrze i nie mógłbym odsprzedać tych gier więc wyszło by drożej 

Na tak wiele tytułów mało dostało pro ench

https://www.resetera.com/threads/all-games-with-ps5-pro-enhancements.1026072/

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, voltq napisał(a):

w tej chwili konsola pro z napędem 4000-4200 zł a zwykła 2300-2400 zł , cena sliimki powinna spaść do 2000 zł z napędem 

Mi PROsiak z napędem wyszedł 3600zł, więc nie jest źle.

P.S. i jeszcze muszę sprzedać Series X

Edytowane przez Spychcio
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@Spychcio To ładnie warto, szkoda że pro nie ma lepszego procka a dysk mógłby być mniejszy , bo już w KCD 2 nie wyrabia totalnie jest gorzej niż było w cyberpunku na PS4 w grudniu , to co dopiero w nowszych grach

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Ponowie pytanie - wymienial ktos baterie w DualSensie?  Ew. analogi z efektem Halla? Jest kilka wersji na allegro, opinie rozne :D Wymiana z usluga to prawie 200zl, przy dwoch padach to 400 :E Kupie rozlutownice za 200zl bo zawsze brakowalo i zrobie sam, ale jakis sprawdzony allegrowicz z dobrym towarem by sie przydal.

Opublikowano
1 godzinę temu, ryba napisał(a):

Ponowie pytanie - wymienial ktos baterie w DualSensie?  Ew. analogi z efektem Halla? Jest kilka wersji na allegro, opinie rozne :D Wymiana z usluga to prawie 200zl, przy dwoch padach to 400 :E Kupie rozlutownice za 200zl bo zawsze brakowalo i zrobie sam, ale jakis sprawdzony allegrowicz z dobrym towarem by sie przydal.

Ja wymieniałem w jakimś serwisie w Poznaniu. 

Czucie analogów się zmieniło, ale jest okej. Zrobiłem to bodajże 2 miesiące temu, więc jeszcze nie czas żeby się zepsuło. 

miałem do wyboru to, albo kupno 4 pada :rotfl2: 

Opublikowano

Ty to jednak jestes ananas wysokiej klasy. Ja sie pytam o zakup V2/V6 pomaranczowe/niebieskie (czy jakie to tam sa do wyboru, bez znaczenia), a wyskakujesz, ze wymieniales w serwisie i sam nie wiesz co masz wsadzone.

Opublikowano
3 godziny temu, voltq napisał(a):

@Spychcio To ładnie warto, szkoda że pro nie ma lepszego procka a dysk mógłby być mniejszy , bo już w KCD 2 nie wyrabia totalnie jest gorzej niż było w cyberpunku na PS4 w grudniu , to co dopiero w nowszych grach

Mnie ratuje to, że jestem 100% graczem singleplayer ze starszej gwardii + gry z kamerą TPS. Więc śmigam tylko w opcjach 30fps + wysoka rozdzielczość i dobrze mi się gra.

Grałem tak od dzieciaka, więc nie mam z tym problemu.

P.S. a na PROsiaku spokojnie już doczekam PS6.

• Like 1