Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak pytam z ciekawości, czy nie wymyslili że sie dostaje kodzik w pudełku. Zawsze za to szanowałem konsolę, przejdziesz sprzedasz jesteś mało stratny, a w moim przypadku to jest idealna opcja, bo przechodzę grę i już nie gram, od Mafii mi się to nie zdarzyło, aby wracać do gier 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
16 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Tak pytam z ciekawości, czy nie wymyslili że sie dostaje kodzik w pudełku. Zawsze za to szanowałem konsolę, przejdziesz sprzedasz jesteś mało stratny, a w moim przypadku to jest idealna opcja, bo przechodzę grę i już nie gram, od Mafii mi się to nie zdarzyło, aby wracać do gier 

Na szczęście PS6 też ma jeszcze ponoć mieć napęd więc luzik :E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 6.03.2025 o 19:29, Roman_PCMR napisał(a):

Ale fajny pomysl. Nie myslales zeby zaebac PS5 Pro z domu dziecka i po miesiacu oddac?

Nie no wygrałeś tym komentarzem. Hahahah 😅🤣

W dniu 6.03.2025 o 19:21, creatinfreak napisał(a):

Ja mam za darmo. Bierzesz ps5 na alledrogo płacąc allepay. Po 2 tygodniach zgłaszasz zwrot, po czym masz kolejne 2 tygodnie na wysłanie. Przeszedłem tak stellar blade i śpidermana 2, płacąc tylko za gry gdzie później je sprzedałem. Gierki wyniosły mnie mniej 50-70zł gdzieś.

A Wy się mnie czepiacie, że ruskie klucze kupuje. XD

Edytowane przez userKAMIL
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie tylko u nas tak robią... Przypomiał mi się kiedyś jeden artykuł w norweskiej gazecie gdzie jeden Norweg zwrócił ps4 do sklepu kilkadziesiąt razy, brał głownie konsole w bundlach z nowymi grami, a jak mu pózniej  elkjop odmówił przyjęcia to ich pozwał :E 

Tam to w ogole jest z tym bajzel, bo sklepy oferują często 50-60 dni otwartego zakupu tzn zwrotu bez podania przyczyny :E 

Czesto niektórzy w ten sam sposób "wypożycają"  narzędzia na robote  

Edytowane przez dawidoxx
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
W dniu 7.03.2025 o 17:35, AndrzejTrg napisał(a):

Trzeba uważać na gry od Microsoftu oni potrafią dać kod zamiast płytki

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@userKAMILPrzeciez ten gosc trolluje, zeby tutaj zablysnac :) Trudno mi uwierzyc, ze komus chcialoby sie robic takie fikolki, zeby ograc gierke xD 

Przypomnę Ci, że są jutiuby takie, skądinąd popularne niestety, które kupują piątkę pro na dwa tygodnie tylko po to żeby zarobić na monetyzacji filmów i później odesłać używany, przykatowany sprzęt :E ryba się psuje od głowy. Naogląda się takich eugieniuszy pokolenie z i potem kombinuje :E 

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano (edytowane)

5555.jpg

- bundle PS5 oficjalnie zapowiedziany z grą Astro Bot
- sprzedaż ma wystartować do 16 marca
- ma być duża obniżka ceny - ile? nie wiadomo
- gra Astro Bot będzie w formie cyfrowej

Ceny (RTV euro AGD)

- Digital 1929 zł 

- Blu-ray 2399 zł 

Ale mi to obniżka :E :E :E 

Edytowane przez kanon7
  • Like 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Mma pytanko, gdzie w konsoli sie zmienia motwy menu ?? Nie mam w opcjach wgl zakladki motywy, tak jak to bylo przez chwile z tymi na 30rocznice. Czy wgl jest mozliwosc zmiany ?? Poza tapeta.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano

Kupując grę np. God of War Ragnarok na PC Steam, wiadomo że nie zagram równocześnie na tej samej kopii na PS5 - nie ma tutaj odpowiednika Xbox Play Anywhere.
Ale jeżeli założyłem konto PSN na Steam do GOW: Ragnarok i gram na tym koncie, to czy po zalogowaniu się na te same konto na PS5 będę miał zapisane save'y? Tzn. na konsoli kupując GOW: Ragnarok, będę grał dalej od tego samego momentu, co skończyłem na PC Steam? 

Opublikowano

Konto psn jest wymagane do gier na pc czy nie? Jak to jest? Pamiętam jakiś raban i płacz o to, ale nie specjalnie mnie to interesowało.

Zastanawiam się czy gdybym zagrał na pc w ratcheta czy spidermana to mogę mieć na swoim koncie od pleja odnotowane że w to gram/ grałem?

I trofea?

Opublikowano
40 minut temu, kanon7 napisał(a):

Kupując grę np. God of War Ragnarok na PC Steam, wiadomo że nie zagram równocześnie na tej samej kopii na PS5 - nie ma tutaj odpowiednika Xbox Play Anywhere.
Ale jeżeli założyłem konto PSN na Steam do GOW: Ragnarok i gram na tym koncie, to czy po zalogowaniu się na te same konto na PS5 będę miał zapisane save'y? Tzn. na konsoli kupując GOW: Ragnarok, będę grał dalej od tego samego momentu, co skończyłem na PC Steam? 

Niestety nie ma crossave i ubolewam nad tym. Kupilbym Cuszime na PC gdyby mi platyna przeszla z konsoli.

7 minut temu, Gonzo3211 napisał(a):

Konto psn jest wymagane do gier na pc czy nie? Jak to jest?

Jest wymagane i w nowych grach masz te same trofea co na konsoli, mozna platynke wbijac.

• Thanks 1
Opublikowano
W dniu 21.03.2025 o 15:30, Phoenix. napisał(a):

Mma pytanko, gdzie w konsoli sie zmienia motwy menu ?? Nie mam w opcjach wgl zakladki motywy, tak jak to bylo przez chwile z tymi na 30rocznice. Czy wgl jest mozliwosc zmiany ?? Poza tapeta.

Już nie ma, może wróci. To był tylko taki jednorazowy strzał z menusami w PS5. Na rocznicę właśnie.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Szybkie pytanie, szybka odpowiedź :E 
1. Ile wynosi długość kabla HDMI z PS5 Slim? 
2. W PS5 FAT na premierę był kabel HDMI 2.1, ale bez obsługi VRR -
na dzisiaj w Slim'ce dodawany jest kabel 2.1 już z VRR?
3. Kabel ze zestawu w 100% jest OK?
4. Potrzebuję dokupić dodatkowy kabel HDMI 2.1 - kupić HDMI 2.1 najtańszy, bez znaczenia - tylko długość wg gestii?

Edytowane przez kanon7
Opublikowano
22 godziny temu, kanon7 napisał(a):

Szybkie pytanie, szybka odpowiedź :E 
2. W PS5 FAT na premierę był kabel HDMI 2.1, ale bez obsługi VRR -
na dzisiaj w Slim'ce dodawany jest kabel 2.1 już z VRR?

Yyyy, mój z fata obsługiwał vrr normalnie. 

3. Kabel ze zestawu w 100% jest OK?

Tak

4. Potrzebuję dokupić dodatkowy kabel HDMI 2.1 - kupić HDMI 2.1 najtańszy, bez znaczenia - tylko długość wg gestii?

Kup z certyfikatem jeśli dłuższy niż 1,5m. Zajrzyj na peppera, tam polecali jakieś polskiej firmy, które są dobrej jakości i w niezłej cenie. 

• Thanks 1