Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, michaelius33 napisał(a):

Doom jest za 70 USD tylko korpo mają bandycki przelicznik na Europę, że wychodzi 80 EURo

Corpo jak korpo oni jedynie przeliczają z USD na euro czy złotówki i raczej po korzystniejszym dla nich kursie :E

U nas i nie tylko w Polsce, a ogólnie w EU na cenę mają znaczny wpływ podatki, trzeba państwu oddawać daninę w postaci VAT. I tak w PL aż 23% jest doliczane do ceny gry państwowego haraczu :E Czyli gierka za 300pln, ale + VAT i musimy wybulić ~370pln :E

Opublikowano (edytowane)

To na steam, tak przelicznik $ do pln też jest nie korzystny i nie zmieniony. Chyba, że wydawca gry sam go zmieni.
Ale ci często lecą na automacie, bo nikomu nie chce się sprawdzać kilkudziesięciu walut z całego świata w jakich gra jest sprzedawana i każdej z nich osobno dostosowywać :E

Ale jeśli chodzi o PC i steam to nie ma problemu, bo jest cała masa sklepów online z grami/kluczami z całego świata dostępnych i można sobie bez problemu kupić w dolarach i bez podatku i po normalnym przeliczniku, albo po prostu z konta walutowego :E I wychodzi 30%+ taniej :wariat:

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

Całe menu mam w PL, ale w PlayStation Store, region sklepu mam English / England i muszę za każdym razem ręcznie zmieniać na polski.
Jak ustawić region sklepu polski na stałe?

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Warto wziąć ps5 slim z napędem za 2050zl nowa ? Bo do wersji pro ponad 1000zl dopłaty i bez napędu to tak średnio mi się uśmiecha. Ktoś korzysta z ps portal grając w domu po WiFi, sprawdza się to ?

Ewentualnie używana pro za około 2500-2600 pół roczną 

Edytowane przez Keel
Opublikowano

Mam takie szybkie pytanie. Będę kupował PS5 i do konsoli dostanę konto z grami. Jak przepisać konto na mnie? Bo domyślam się że jakiś login i hasło musi mi podać sprzedawca, ale co z mailem?? Można go zmienić czy jakoś inaczej trzeba to zrobić, tak by być niezależnym już od sprzedawcy.