RemiKo 332 Opublikowano 23 Sierpnia Autor Opublikowano 23 Sierpnia @Pentium D Identyczny Zalman jak na tych GTS'ach 250 od Gigabyte'a, co wcześniej opowiadałem o nich, tylko że właśnie cały z miedzi Taki NOS (New Old Stock) to jest coś
ShaDow_Pro 1 131 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia (edytowane) Jest i moja 770 za 45zł Jeszcze przed sprzedażą chłop MX4 położył, ale i tak sobie ją rozbiorę i pogrzebie Edytowane 24 Sierpnia przez ShaDow_Pro 1 1
ChudyXp 69 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia 16 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a): Jest i moja 770 za 45zł Czekaj to nie jest coś w podobnego co ja mam u siebie tylko u mnie jest GTX 760 (do wymiany) poznaje po chłodzeniu . Co to za model dokładnie że ktoś sprzedał za 45 zł ??
ShaDow_Pro 1 131 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia (edytowane) @ChudyXp Gigabyte GTX 770 Windforce 3 OC, było za 80zł do nego, no to wynegocjowałem 45 https://www.gigabyte.com/pl/Graphics-Card/GV-N770OC-2GD Swoją drogą nie myślałeś żeby sobie wrzucić np 970? za 100 kilka zł da się dobre wersje dostać. Edytowane 24 Sierpnia przez ShaDow_Pro
sideband 3 386 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia (edytowane) 14 godzin temu, RemiKo napisał(a): @Pentium D Identyczny Zalman jak na tych GTS'ach 250 od Gigabyte'a, co wcześniej opowiadałem o nich, tylko że właśnie cały z miedzi Taki NOS (New Old Stock) to jest coś Kilku producentów wrzucało to chłodzenie na swoje karty wszystko na G92 czyli 8800/9800/GTS250 Ale miedzianka przereklamowana i wiadomo bardziej istotne są ciepłowody Ps. jakiś msc wstecz udało się kupić nówkę Accelero Xtreme IV za 90zł Edytowane 24 Sierpnia przez sideband
ChudyXp 69 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia 50 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a): @ChudyXp Gigabyte GTX 770 Windforce 3 OC, było za 80zł do nego, no to wynegocjowałem 45 https://www.gigabyte.com/pl/Graphics-Card/GV-N770OC-2GD Swoją drogą nie myślałeś żeby sobie wrzucić np 970? za 100 kilka zł da się dobre wersje dostać. Szukałem czegoś z pełna obsługa DX12 do 250-300 zł np Aorus Radeon RX 580 8GB GDDR5 ale niestety ktoś mnie przebił z ceną
Grolshek 1 365 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia (edytowane) Godzinę temu, ChudyXp napisał(a): Szukałem czegoś z pełna obsługa DX12 do 250-300 zł np Aorus Radeon RX 580 8GB GDDR5 ale niestety ktoś mnie przebił z ceną Za 200pln bym ci sprzedał... Taką: https://www.asus.com/pl/motherboards-components/graphics-cards/dual/dual-rx580-o8g/ Edytowane 24 Sierpnia przez Grolshek 1
tomcug 4 145 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia 3 godziny temu, sideband napisał(a): Ale miedzianka przereklamowana Ale ładnie wygląda
ChudyXp 69 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia 3 godziny temu, Grolshek napisał(a): Za 200pln bym ci sprzedał... Taką: https://www.asus.com/pl/motherboards-components/graphics-cards/dual/dual-rx580-o8g/ Z tym to się chyba dogadamy na PW . Podeślij jakieś foto
Grolshek 1 365 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 12 godzin temu, ChudyXp napisał(a): Z tym to się chyba dogadamy na PW . Podeślij jakieś foto Nie no teraz to ona siedzi już w kompie na sprzedaż. U mnie sprzęty w dobrych cenach leżą godzinę po wystawieniu na OLX.
areczek1987 1 149 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 22 godziny temu, ChudyXp napisał(a): Czekaj to nie jest coś w podobnego co ja mam u siebie tylko u mnie jest GTX 760 (do wymiany) poznaje po chłodzeniu . Co to za model dokładnie że ktoś sprzedał za 45 zł ?? 780 za około 100 na olx'ah. Karta bez dx12 i już od 2020 bez wsparcia jako jedna z najnowszych z tego rzutu. Teraz jeszcze pascale odpadły. Choć te mają do 2027 hotfix na luki ale zero game ready driver. Do retrobuild lepsze niż maxwell z tego względu ale jak ma się 970 za około stówkę to raczej można i w to iść. Choć nie wiem co wam nie działa i nie wygląda na nowszych platformach.
ChudyXp 69 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 5 godzin temu, Grolshek napisał(a): Nie no teraz to ona siedzi już w kompie na sprzedaż. U mnie sprzęty w dobrych cenach leżą godzinę po wystawieniu na OLX. Cały bulid nie jest mi potrzebny starcza to co mam tylko ta grafika nawet w "PalWorld" mam monit że sterowniki są nie aktualne a nowszych nie ma XD 1 godzinę temu, areczek1987 napisał(a): Do retrobuild lepsze niż maxwell z tego względu ale jak ma się 970 za około stówkę to raczej można i w to iść. Choć nie wiem co wam nie działa i nie wygląda na nowszych platformach. Dla ciebie retro bulid a jak dla mnie komputer codzienny nie narzekam na niego nie muszę mieć 500 FPS w grach i 2K monitor też mam dość wiekowy bo LG M2450D póki działa to nie widzę sensu wymieniać na jakiś nowszy , data produkcji na nim to 2011r gdzie rodzice u siebie w domu mają TV z data produkcji 2009r i jakoś nie wymieniają . A RX znam bo u Szfagra w komputerze siedzi RX570 jakoś podoba mi się ten system "Fan Stop"
areczek1987 1 149 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) Te stare gry się nie nadają w większości do piłowania fps pod 1000. Wychodzi szybciej brak optymalizacji i krzacący się silnik pod kosmiczne ilości. Byli tacy maniacy. Jeszcze oled by imitował kineskop. Jeszcze na pascalach chyba da się grać używając xss lub fsr ale to już ostatnie podrygi jeśli cię nie interesują stare gry i emulatory. Do internetu i pisania cv chyba się nawet telefon nada. Nowsze gpu z niskiej pólki zje mniej prądu i nawet nie włączy wiatraków. Sof2 duble helix działa znośnie na 1440p z paskami po bokach w max rozdziałce na jaką pozwala. Zabawa dla tych co jeszcze nie wydali majątku na porządne crt pod kocem trzymane. Edytowane 25 Sierpnia przez areczek1987
ChudyXp 69 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 6 godzin temu, areczek1987 napisał(a): Do internetu i pisania cv chyba się nawet telefon nada No niby tak ale ja nie wymagam od gry tyle co inni nie muszę mieć ustawionej grafiki na ultra wysoka itp po prostu widzę że coraz więcej gier wymaga DX12. A co do monitora że nie mam 2K HDR i co tam jeszcze te monitory mają to rozumiem że za każdym razem kupujesz monitor jak się pokazują jakieś nowe z krótszym czasem reakcji i innymi cudami a stary wyrzucasz na śmietnik działający . Jak dla mnie skoro ten co mam działa i spełnia swoją funkcje to kupno nowego jest nie potrzebnym wydatkiem .
ShaDow_Pro 1 131 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia (edytowane) @ChudyXp Za 100zł kupujesz GTXa 970 w fajnej wersji, działa DX12, gram czasami na niej w GTA V Enhanced i śmiga elegancko Jak się postarasz i sprzedasz swoją 760 dobrze, to wymiana będzie kosztować kilka zł. https://allegrolokalnie.pl/oferta/gtx-970-karta-graficzna-nke 115zł do nego i spoko wersja, pastę sobie zmienisz, to nie moja oferta jak coś sam się zastanawiałem czy za 100 nie zgarnąć i ją obserwuję Edytowane 26 Sierpnia przez ShaDow_Pro
areczek1987 1 149 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia 2 godziny temu, ShaDow_Pro napisał(a): @ChudyXp Za 100zł kupujesz GTXa 970 w fajnej wersji, działa DX12, gram czasami na niej w GTA V Enhanced i śmiga elegancko Jak się postarasz i sprzedasz swoją 760 dobrze, to wymiana będzie kosztować kilka zł. https://allegrolokalnie.pl/oferta/gtx-970-karta-graficzna-nke 115zł do nego i spoko wersja, pastę sobie zmienisz, to nie moja oferta jak coś sam się zastanawiałem czy za 100 nie zgarnąć i ją obserwuję 4gb vram... On nie składa peceta to hl2... *do
ShaDow_Pro 1 131 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia (edytowane) Jakiego HL2, przecież na 970, to ja gram w GTA V Enhanced na v.high w fhd w ~70 fps, za 100zł bardzo dobra karta ze wsparciem DX12, i nic lepszego w tej kasie się nie dostanie, Edytowane 26 Sierpnia przez ShaDow_Pro
areczek1987 1 149 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia @ITHardwareGPT Warto dopłacić 100 do rx580? Względem tego 970? Już odcinając się od tego retro.
ITHardwareGPT 1 227 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia @areczek1987 Tak — do normalnego grania dopłaciłbym. RX 580 8 GB jest zwykle tylko jakieś 10–20% szybszy, ale 8 GB VRAM zamiast „3,5+0,5 GB” w GTX 970 robi znacznie większą różnicę w nowszych grach. Za 200 zł, jeśli karta jest sprawna, ma oryginalny BIOS i przejdzie test pamięci/temperatur, to lepszy zakup na FHD. GTX 970 za stówkę wygrywa tylko jako najtańszy możliwy zapychacz; RX 580 bierze więcej prądu, a świeżych sterowników cudownie też już nie dostanie.gpt-5.6-sol-max-ultra
Stjepan 2 946 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia @ShaDow_Pro ładnie poleciałeś z tą z GTX770, ja mam tylko GTX750Ti 2GB GDDR5.
ShaDow_Pro 1 131 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 750Ti też mam, jako zapasową, fajna wersja Strix z Display Port na czym mi zależało.
Rekomendowane odpowiedzi