Hydepark, Retro, Luźne rozmowy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Kamiyanx · Opublikowano
Ech. Masz 23 pary chromosomów. Weź to jakoś ze zrozumieniem czytaj. Nawet napisałem tam, o czym mówię. A jednak hermafrodytyzm istnieje. Żeby postawić hipotezę, to wypadałoby jednak najpierw coś poczytać na pewien temat, a nie rzucać bzdetami z Akademii Chłopskiego Rozumu im. Krzysztofa Stanowskiego. WHO kategorycznie wyłączało transseksualizm z chorób/zaburzeń psychicznych. Nie ma żadnych medycznych/biologicznych podstaw do takich klasyfikacji. Ten "objaw" jest obecny od początków historii, podobnie zresztą jak homoseksualizm. Jest to rzecz naturalna. Inną kwestią jest, czy chcemy to kwalifikować jako wadę genetyczną – w tym temacie chyba nie ma konsensusu. A mnie się wydaje, że masz tendencje do zamykania się w swojej interpretacji rzeczywistości. Ot jakoś tak wyszło, że cywilizacyjnie wyrośliśmy z batożenia gejów (może z wyjątkiem europosła Brauna), więc zwyczajnie nie trzeba się już z tym kryć w takiej skali. Naturalnie więc medialnie też się tego więcej pojawia. Szczególnie, że duże korporacje są nastawione na tolerancje mniejszości. Ale co ma piernik do wiatraka? Transy istniały również w czasie walk o przetrwanie. Jednak jakaś faktyczna medyczna pomoc istnieje chyba od lat 70 czy 80. Nie pamiętam, na kiedy datuje się terapię hormonalną, aczkolwiek kiedyś czytałem, że występowała ona nawet w czasach PRL. -
Przez GordonLameman · Opublikowano
Patologią jest to co piszesz. Zwykle bezrozumne narzekanie. Idź, otwórz hutę. Albo idź do pracy w hucie. Wtedy zrozumiesz dlaczego w europie nikt nie chce hut. Dlaczego nie pójdziesz do pracy w hucie? Dlaczego chcesz skazywać na taką pracę innych Polaków/Euroepejczykow, tani hipokryto? -
Przez crush · Opublikowano
Patologią jest niechęć do wypłacania godziwych stawek. I outsourcing niewolnikom. -
Przez traczkolwiek · Opublikowano
https://www.olx.pl/d/oferta/obserwujobudowa-komputerowa-cooler-master-cosmos-1000-CID99-ID13EZ6S.html -
Przez userKAMIL · Opublikowano
To ja od siebie dodam, że w opcjach można tą minimapę w rogu fajnie ''wyostrzyć'' i jest bardziej widoczne wszystko.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi