Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, slafec napisał(a):

The game-key card is your "key" to downloading the full game to your system via the internet.  Z tego wynika, że kartridż będzie zawierał licencję na grę. Z punktu widzenia kolekcjonera to minus, ale na NS1 były fizyczne wydania gier, gdzie dostawało się sam kod w pudełku.

Wolę pusty kartridż, niż klucz przypisany na stałe do mojego konta.

Do tej pory (10 gier ogranych) prawie wszystkie gry miałem bez klucza i działały out of the box. Tylko w 2-3 przypadkach musiałem pobrać aktualizacje. Jeśli w SW2 nowe gry będą wymagały klucza aktywacyjnego, będzie to ogromny minus. To kolejny krok Nintendo w stronę pełnej digitalizacji.

Opublikowano

Najpierw miałem chęć na nowy PS5 pro jednak Sony odstawiło manianę. Potem nabrałem chęci na tego nowego Switcha..jednak Nintendo odstawiło manianę. Chyba trzeba wrócić do pomysłu zakupu SteamDecka OLED. Sprzęt droższy jednak w długim terminie na grach zaoszczędzę.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Najbardziej wkurza mnie The DuskBloods - dlaczego akurat to musi być multiplayer? Strzelili sobie tym w stopę. Gdyby to był singiel, wielu fanów FromSoftware kupiłoby SW2 bez cienia wątpliwości.

14 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Poza tym sw1 miał botw na premierę.

I sumie tyle? Jak tak spojrzałem na linup SW1 to miał gorszy start niż SW2.  Robił większe wow, bo to była nowość, a SW2 to po prostu ewolucja tego co już było... tylko droższa. :E;) 

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano
1 godzinę temu, TheMr. napisał(a):

Rozwój AMD w Handheldach zaorał Nintendo. Obecnie na NS2 złapią się kolejny raz "fani" marki, a raczej jednej gry - Zeldy. Emulator gier Nintendo można mieć dosłownie już wszędzie, i po części rozumiem że to wygoda mieć wszystko oryginalne, ale Nintendo myślało że jak zbudowało "fanbase" dzięki Nintendo Switch a byli głęboko w dupie przez nieudane projekty, to złapali Boga za nogi. Jak dla mnie, zmiana polityki będzie gwałtowna i szybka. 

Wielu tak pisze a Nintendo sprzedażą Switcha2 znów ośmieszy te wszystkie Uber Handheldy razem wzięte.

Ich "łączna" sprzedaż to śmiech na sali w porównaniu do liczb jakie wykręca Nintendo.

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, slafec napisał(a):

Mają być normalne kartridże i kartridże klucze. To jest rozwiązanie dla skąpych wydawców gier 3rd party. 

Na NS1 masz coś takiego:

Pokaż ukrytą zawartość

Mario-Rabbids-Code-In-Box-Nintendo-Switc

3292529_5404bb2dcf9f.jpg

To są starocie.  Zobaczymy jak będzie w przypadku nowych gier i ile z nich będzie wymagało dodatkowego pobierania. Mam nadzieję, że nie wiele. Bo skończy się jak na PC - kupujesz pudło, a dostajesz kod. :E 

24 minuty temu, Spychcio napisał(a):

Wielu tak pisze a Nintendo sprzedażą Switcha2 znów ośmieszy te wszystkie Uber Handheldy razem wzięte

Co mi z mocniejszych bebechów jak te handheldy nie mają takich exów.  

A tak narzekamy, a skończy się jak zwykle i pewnie co drugi poleci po nową konsolkę. xD :E 

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano

Ja nie narzekam:) 

Switcha2 biorę do Exów Nintendo i mniejszych gier jak np. Dragon Questy HD-2D, Sea of Stars, Octopath Traveler.

W dodatku cena jest niska, więc nawet nie mam nad czym się zastanawiać.

To nie jest zakup PS5 PRO z wszystkimi dodatkami czy jeszcze lepiej nowego PC z np. 5070Ti i 9800X3D:D

Switch2 to mały "dodatek", który daje dostęp do dodatkowych gier oraz zapewni mi urozmaicenie w rozgrywce bo interesuje mnie tylko Handheld.

Do końca tej generacji "dużych konsol będę siedział na combo PS5 PRO + Switch2:)

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, Tankietka napisał(a):

No ale jak pudełka będą po 350 - 400zł to bieda straszna.

Z cenami odlecieli i tutaj się absolutnie zgadzam.

Całe szczęście nadal są wydania fizyczne a ja nie zbieram gier. Kupuję, przechodzę i sprzedaje. Więc te ceny nie będą dla mnie aż takie bolesne.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Rewelacji nie ma:

Bateria: Bateria litowo-jonowa/5220 mAh

Żywotność baterii: Około 2-6,5 godziny. Są to przybliżone szacunki. Żywotność baterii zależy od gier, w które grasz.

Czas ładowania: Około 3 godziny. Gdy system jest w trybie uśpienia.

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano

Właśnie miałem pisać, że w sumie nie głupi pomysł ten switch 2 jak ktoś dotąd siedzi na premierowym sw1. W moim bateria już cienko i jako taki upgrade... 

Pewnie tu będzie podobnie. Dopiero nowsza rewizja w mniejszej litografii będzie długo trzymać. Switch 2 w mario czy małpie pewnie 3 godziny maks.

Czyli jeśli mam Zeldę ToTK na switch 1, to ile by mnie wyniósł upgrade na dwójce?

Opublikowano (edytowane)

3 godziny ladowania na 3 godziny dzialania to tak bardzo, bardzo srednio bym powiedzial. 

Bateria wazna sprawa. Smartwatch zony codziennie trafia do ladowarki, bo 1,5 dnia by nie wytrzymal. Ja sobie kupilem OnePlus Watch 3, ladowany ostatnio dokladnie 26h temu, pozostalo 83% baterii. 

Opublikowano (edytowane)
Cytat

The following Switch games will receive free updates on Switch 2 to improve playability:

wasza wyokość.jpg

Swoją drogą, grać na LCD w tych czasach, a nie OLED, to trzeba być masochistą.

Edytowane przez King Arthas
Opublikowano (edytowane)

Znajac Nintendo tak wlasnie bedzie, przeciez musza wpierw nasycic rynek i zarobic, potem wyczekac graczy i wywolac tesknote za nowym/lepszym, a potem powiedziec: krol powrocil, macie swoje OLEDy, za jedyne $699. 

Opublikowano

Na premierę chyba nie wezmę, może potem, jeszcze nie zamykam całkiem tej drogi, ja żadnego emaila nie dostałem, widocznie za mało gram, albo dlatego, że nie mam abo. 

Pewnie poczekam na rozwój sytuacji i podejmę decyzję, albo najlepiej poczekać na OLEDa, z tym na spokojnie bez pochopnych decyzji :E

Największym minusem brak info o kompatybilności/upgrade dla Xenoblade czy innych tego typu hitach, wybrali sobie dwie Zeldy i są zadowoleni, ale to nie oni mają zadowoleni, tylko MY:pajac:

• Upvote 1
Opublikowano
37 minut temu, Element Wojny napisał(a):

3 godziny ladowania na 3 godziny dzialania to tak bardzo, bardzo srednio bym powiedzial. 

Nie jest tak źle. Szczerze mówiąc, już nie robię takich długich sesji podczas grania - zawsze robię sobie przerwy. Od biedy* podłączam konsolę do docka.

*Od biedy na SW1, ale na SW2, przy wyższej rozdzielczości i większym klatkarzu, sytuacja może się zmienić, i być może częściej będę korzystał z tego trybu niż z przenośnego.

Tak poza tym, pierwsze modele NSW miały podobny czas działania - od 2,5 do 6,5 godziny. Dopiero później wydłużono go do 9 godzin, a w przypadku wersji OLED - od 4,5 do 9 godzin (w zależności od gry).