tomeek85 30 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca Ekran w Switchu 2 nie jest zły, dopóki nie porówna się go z Oledem ze Switcha 1, tutaj nawet nie ma o czym dyskutować. Mi tam osobiście ekran z dwójki nie przeszkadza, ale ja w 80-90 % gram wyłącznie na TV z Oled. Czasami zdarza się zagrać przenośnie i nie czuję jakiegoś dyskomfortu, co nie zmienia faktu, że na switch Oled pod tym względem grało się lepiej. Za to jeśli chodzi o płynność, czy stabilne trzymanie fps ( na czym mi osobiście najbardziej zależało) to w dwójce już mamy przepaść. Teraz kończę powolutku Zelde TOTK i to jest całkiem inne doznanie grając w ten tytuł na Switchu 2. W kolejce mam narazie 5 gier z jedynki, a lista jest długa, więc na brak gier nie narzekam. Większość uda się ograć już w lepszej jakości W moim przypadku dokupienie Pro Controllera było konieczne, niestety gra na joy-conach nie należy do najprzyjemniejszych. Być może poprawi się to przy zakupie jakiegoś gripa. 1
tomeek85 30 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca Ja jeszcze nie miałem okazji sprawdzić, bo konsola cały czas w Docku. Jak będę dzieciaka pilnował to może pogram trochę w opcji handheld, jak się rozładuje to mogę sprawdzić dokładny czas naładowania.
Tasslehoff 65 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca @tgolik no na tym kablu działa normalnie switch OLED, również PC, laptop więc musi być video. Już też znalazłem topic na reddicie z ekranem arzopa że też nie mogą odpalić. A w tym moim specjalnie jest opcja w menu serwisowym do switcha. Może to wymaga jakiejś aktualizacji, nie wiem. Napisałem do supportu może coś odpiszą
Gonzo3211 106 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca 18 godzin temu, Elvis79 napisał(a): Konsola + Mario Kart + Pro Controller2 + ulepszenia Zeld wyjdzie niecałe 3tys, na ten moment cała jedna gra w którą bym pograł, póki co nawet nie zapowiedziane nowa Zelda, Mario Oddysey, Luigi, także na ten moment pierdziele taki interes Podoba mi się proces zgrywania danych z Switcha1 i że Pro Controller1 działa pod Switchem2, nie podoba, że Pro Controllerem1 nie wybudzimy Switcha2 Ekran brak oled mam w dupie, gram tylko w docku Dla mnie też bida. Ot nowa zabawka, popatrzyło się na yt i tyle. Samo nintendo jakby to wydało na siłę: żadnych nowych eksów poza mario world i dk za miesiąc, za to zrzynka z s1 na maksa - stary prądożerny rozmiar technologiczny, słabo na baterii, ogromne ramki dookoła i lcd, zegary w okolicach 1GHz, tryb myszki który będzie tak samo przydatny jak hd rumble i podczerwień z jedynki. No i jeszcze droższe gry i karty pamięci. Cena konsoli w japonii vs reszta świata też nie wygląda fajnie. Ciekawe czy pro pad 2 działa na switch 1? . I czy poprawili w końcu dpad. Świerzbiła mnie kasa, ale teraz myślę dokupić drugiego oleda albo nawet zaczęła mi się podobać ps5 . Chociaż dopiero co kupiłem "gejmingowego" lapka, właśnie po to żeby nie brać konsoli, ale w sumie ps5 będzie można dopiero na premierę gta 6. Może bundle będą w dobrych cenach. Kto miał, to kupił ale czuję że szybko zleci to z ceny albo przynajmniej używkę jak coś się wyrwie w dobrej cenie. Zupełnie jak kupiłem premierowego s1 po 5 msc za ~1k zł.
Elvis79 161 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca 5 godzin temu, Gonzo3211 napisał(a): Ciekawe czy pro pad 2 działa na switch 1? . I czy poprawili w końcu dpad. Dla wielu pewnie to mało istotne, pewnie martwią sie kompatybilnością pro pada1 z switch2 a dpad w pro1 działa jak należy uwierz w końcu
tomeek85 30 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca No to się nacieszyłem nowym Switchem Dałem w tryb uśpienia naładowaną konsolę do 100% wracam po godzinie żeby sobie zagrać i nie da się jej włączyć. Chyba jestem pierwszym użytkownikiem w PL któremu padła nowa konsola po 3 dniach Wrócę jutro z pracy to zawiozę na gwarancję do RTV euro AGD 1
Jaycob 1 934 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca a twardy reset czy coś podobnego? Nintendo Switch 2 Has No Power, a Blank Screen, or Won't Wake Up From Sleep Mode
tomeek85 30 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca (edytowane) 2 minuty temu, Jaycob napisał(a): a twardy reset czy coś podobnego? A da się coś takiego zrobić? Nawet po włożeniu do Docka ten raz mignie i tyle. Zero reakcji konsoli. Edytowane 8 Czerwca przez tomeek85
Jaycob 1 934 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca W S1 się da, to podejrzewam, że w S2 także. Spróbuj tych kroków z linka wyżej. 1
tomeek85 30 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca (edytowane) 9 minut temu, Jaycob napisał(a): W S1 się da, to podejrzewam, że w S2 także. Spróbuj tych kroków z linka wyżej. Zaraz obczaje Dobra zadziałało. Dziękować Qmplu już myślałem że będę musiał dymać na gwarancję z nią. Edytowane 8 Czerwca przez tomeek85 1
Tankietka 218 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca (edytowane) Można ustawić w opcjach by się ładowało max do 90%, przedłuża to żywotność baterii. W komórce mam nawet ustawione do 80% (Samsung, max ochrona baterii). Edytowane 8 Czerwca przez Tankietka 1
Tasslehoff 65 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca wychodzi na to, że docki z 1 i 2 nie są kompatybilne w obie strony. I tutaj to samo się tyczy USB - HDMI adapterów. Takowy trzeba sobie zakupić nowy dedykowany pod Switch 2. https://www.gamestop.com/gaming-accessories/chargers-cables/nintendo-switch-2/products/gamestop-tv-adaptor-for-nintendo-switch-2/419207.html także to co dawałem wcześniej Ciekawi mnie jak się rozwinie sytuacja z tymi ekranami pod USB-C, czy to sprawa software czy hardware...
galakty 3 312 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca 15 godzin temu, Gonzo3211 napisał(a): Ciekawe czy pro pad 2 działa na switch 1? . I czy poprawili w końcu dpad. Na S1 to nawet pad od Xboxa działa... If You know what I mean
michaelius33 354 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca Nawet zabawnie wyszło z tą premierą w poniedziałek czy wtorek skasowałem preorder. W piątek rano patrzę media expert daje 100 zeta zniżki za pierwszy zakup w apce to cyk z powrotem zamówienie poszło akurat jestem na takim zadupiu Warszawy, że nawet ME jest blisko To podjechałem i odebrałem zanim niektórzy paczkę z preorderem zdążyli wyjąć z paczkomatu. W ogóle patrząc ile tego jest w sklepach to pewnie zaraz się okaże, że można będzie je kupić 100-200 zeta taniej. Nowe joycony magnetyczne z ciekawostek to da się je założyć na odwrót i switch to sobie wykrywa i każe zamienić Ale mam wrażenie , że ciut słabiej siedzą niż poprzednie i leciutko się ruszają, a stare były jak skała. No a tak pozatym to same zmiany na plus - ekran w porównaniu do v2 lepszy, głośniki dużo lepsze, przyciski i analogi na joyconach nieznacznie urosły i są wygodniejsze. W piątek serwery były chyba nieźle zawalone bo Mario Kart się długo ściągał. W międzyczasie odpaliłem Bayonettę 3 - mimo braku patcha wygląda bardzo spoko na nowym ekranie i chodzi w końcu dobrze. Maria Kart wygląda naprawdę spoko - taki poziom grafiki w handheldzie jest zdecydowanie mile widziany tylko Nintendo mogłoby odkryć co to anty-aliasing. To jest dokładnie switch pro jakiego powinniśmy dostać kilka lat temu 2
DżonyBi 1 969 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca (edytowane) 29 minut temu, michaelius33 napisał(a): To jest dokładnie switch pro jakiego powinniśmy dostać kilka lat temu Zdecydowanie przespali temat, ale jak wyjdzie wiecej ex'ow to i ja sie skusze. Edytowane 9 Czerwca przez DżonyBi
Element Wojny 4 775 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca Robienie deal'ow z dzieciakami to proszenie sie o problemy. Do wczoraj twardo kot, Switch 1 w zupelnosci wystarczy i koniec tematu. Dzis rano nagle na tapete wchodzi temat, ze kot fajny, ale moze niekoniecznie teraz, za to Switch 2 by sie przydal. Dobrze ze akurat wychodzilem do pracy i nie musialem kontynuowac tej dyskusji... 3
galakty 3 312 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca No nie chciałem nic mówić że się zwierzątko szybko znudzi...
lukadd 2 908 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca To bierz Switcha, mniej problemów jak z kotem i mimo cen tych gier taniej cie to wyjdzie
Element Wojny 4 775 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca 11 minut temu, lukadd napisał(a): To bierz Switcha, mniej problemów jak z kotem i mimo cen tych gier taniej cie to wyjdzie Nie ma opcji, bo wiem jaki tutaj bedzie scenariusz - teraz kupie S2, a za gora miesiac-dwa nagle wroci temat kota. Znam to z autopsji, jak dalem do wyboru 3 wybrane gry na S1 albo Wiii - wbrew mojej opinii wybrali Wiii, po 2 tygodniach im sie znudzilo i nagle chca 3 gry. Twardo powiedzialem nie i nie ustapilem, ale przez dobre 2 tygodnie codziennie mialem w domu dramy po kilka godzin. A na odsprzedazy Wiii stracilem polowe zainwestowanych pieniedzy. O ile kasa nagle nie zacznie spadac z nieba albo ktos im tego nie zafunduje, S2 nie bedzie. 3
ODIN85 3 501 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca To nie mogą kupić ze swojej kasy? Mi tak zasponsorowały Vr2 i Astro Bota
Element Wojny 4 775 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca Teraz, ODIN85 napisał(a): To nie mogą kupić ze swojej kasy? Mi tak zasponsorowały Vr2 i Astro Bota Swoja kase to przewalili na Mario i Pokemony. Byl taki moment, ze mieli chyba wszystkie gry z tych obu serii, jakie wyszly na S1.
lukadd 2 908 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca @Element Wojny Ja cie do niczego nie namawiam , ale pomyśl sobie tak: Gra na switcha 70 funciaków i kurier przyniesie do domu czy paczkomatu. Grę możesz odsprzedać czy zamienić na inną jak się znudzi. Kot i głupi weterynarz, bo dzisiejsze kotki to nie takie jak kiedyś, że mleczka się napije, myszkę złapie 70funtów do kilkuset jak coś poważniejszego. I jeszcze będziesz musiał jeździć z tym kotem, czekać w kolejkach i bulić Znajomi mają kotka, wracam z kumplem z pracy i telefon, kotek leży nie rusza się ciężko oddycha, rzyga, znowu się czegoś nażarł Trzeba do weterynarza i dupa, zamiast po pracy siąść popykać na kompie to lecisz z kotkiem do weterynarza bo dzieci płaczą, że choruje. Dla tego zrezygnowałem z kota mimo, że u mnie też chcieli. Ale teraz z czasem jak zobaczyli po znajomych ile z tym problemów, urlopy, weterynarze, kasa na żarcie bo przecież nie będziesz karmił marketowym gównem bo później to co zaoszczędziłeś z nawiązką wydasz na weterynarzy itd. To nawet moi odpuścili kota jak zobaczyli z czym się to je 1
Rekomendowane odpowiedzi