Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, lukadd napisał(a):

@Element Wojny

Ja cie do niczego nie namawiam 8:E, ale pomyśl sobie tak: 

Gra na switcha 70 funciaków i kurier przyniesie do domu czy paczkomatu. Grę możesz odsprzedać czy zamienić na inną jak się znudzi.

Kot i głupi weterynarz, bo dzisiejsze kotki to nie takie jak kiedyś, że mleczka się napije, myszkę złapie :E 70funtów do kilkuset jak coś poważniejszego. I jeszcze będziesz musiał jeździć z tym kotem, czekać w kolejkach i bulić :E 

Znajomi mają kotka, wracam z kumplem z pracy i telefon, kotek leży nie rusza się ciężko oddycha, rzyga, znowu się czegoś nażarł :E Trzeba do weterynarza i dupa, zamiast po pracy siąść popykać na kompie to lecisz z kotkiem do weterynarza bo dzieci płaczą, że choruje.

Dla tego zrezygnowałem z kota mimo, że u mnie też chcieli. Ale teraz z czasem jak zobaczyli po znajomych ile z tym problemów, urlopy, weterynarze, kasa na żarcie bo przecież nie będziesz karmił marketowym gównem bo później to co zaoszczędziłeś z nawiązką wydasz na weterynarzy itd. To nawet moi odpuścili kota jak zobaczyli z czym się to je :E 

Ok, mam rozwiazanie - NIE BEDZIE KOTA, NIE BEDZIE SWITCHA 2.

Tata kupi sobie Stellar Blade Complete Edition i ku wlasnemu zadowoleniu bedzie ogladal pol nagie dupy biegajace po ekranie.

• Like 3
  • Upvote 3
Opublikowano

Ja mam kotka, nie raz byłem u Weta, ale tak to jest człowiek też chodzi do Weta zwanego lekarzem :Up_to_s: Moja kicia miała operację- sterylizację, robiłem jej test na uczulenie, okazuje się, że nie może jeść ryb itd, więc je tylko jedzenie z drobiu.

Futro lata, zbieram kłaki itd. 

Kot to kot, a Switch to Switch. Nie mam dzieciaków, więc nie wiem jak to jest z takimi polemizować, ciężko to rozgryźć. 

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Kot to kot, a Switch to Switch. Nie mam dzieciaków, więc nie wiem jak to jest z takimi polemizować, ciężko to rozgryźć. 

Jakbyś miał dzieciaki to oprócz nich musiałbyś się jeszcze zajmować kotem :E Bo dzieciaki szybko by się znudziły wymienianiem żwirku. A jedyne co by wymyślały to nowe zabawki z amazona bo kotkowi smutno i się nudzi, więc trzeba coś nowego fajnego kupić dla niego do zabawy.

Opublikowano

Moja ma swoje zabawki, ją bardziej interesowałoby wyjście na dwój aniżeli siedzenie w chałupie, niestety przez pierwsze swoje 4 lata była nauczona wychodzenia na dwór, łapała myszki, ptaszki. Potem przeprowadziłem się do miasta i bloku, 2 piętro, próbowałem wychodzić na smyczy ale nie dała sobie założyć szelek, a jak się udało wyjść to zaraz skulona wracała w stronę klatki. Tu kot może mieć depresje, to widzę. Teraz się wyleguje na biurku obok klawiatury, czasem bawię się z kotkiem, ma różne zabawki. Włączam jej kocią TV na youtubie i ma zajęcie, wpatrzona przez dobre kilkadziesiąt minut na myszki, ptaszki itd. muszę uważać by nie podrapała ekranu.

Z petem(kot, pies) powinno się postawić na swoim, jak ma wychodzić na dwór, bawić się, sprzątać to powinien to robić inaczej.... tu już zostawiam do wyboru, co by można było ustalić.

Switch 2 na razie i tak jest czymś nowym bez jakiś gierek, według mnie lepiej poczekać na jakieś gry, bo za szybko pójdzie w odstawkę. 

Opublikowano
50 minut temu, Reddzik napisał(a):

Switch to kot, Kot to Switch? Czasami juz sam sie gubie, o co w tym chodzi. 

Tak to jest z dzieciakami. Jesli nie chcesz miec takich dylematow, to kieruj sie prosta zasada:

Wejście do dungeona? Najpierw załóż tarczę – nie daj się złapać mini-bossowi!

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, michaelius33 napisał(a):

Jak ktoś jest Nintendo lubny to ten Mario Kart to jest killer. Gra na lata jak jakiś Cod ale w tym przypadku masz pewność, że będzie grany do Switcha 3 

gra się przyjemnie :)

Ale w horizona 5 na padzie dużo lepiej.

Edytowane przez zozolek
Opublikowano

Niech porówna do innych handhdeldów...

Nie oczekujmy od przenośnej konsoli wysokiej wydajności i tym bardziej w CP2077, no ludzie :E Jeśli ktoś uwierzył że tam nowe AAA będą śmigać stabilnie w 30/60 FPS to sam sobie winien, to nie jest konsolka od tego :E 

Opublikowano

Nie no tryb TV jest potrzebny, ale bawi mnie marudzenie na wydajność konsoli która mieści się w jednej dłoni z klockiem od Xboxa :E I to w CP2077 który niejednego PC potrafi zajechać :E 

Na TV to się będzie grało w Mario Kart, Oddysey, Zeldę itp. 

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, galakty napisał(a):

Niech porówna do innych handhdeldów...

Nie oczekujmy od przenośnej konsoli wysokiej wydajności i tym bardziej w CP2077, no ludzie

Skoro producent gry deklaruje konkretne wartosci fps w konkretnym trybie to ma sie tego trzymac, jak widac konsola nie trzyma wiec gra wymaga poprawek co zreszta nie jest niczym nowym na jakiejkolwiek konsoli i gry na premiere.  Co ma niby dac porownanie do innych handheldow?? Doda fps?? No nie ;) 

• Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Skoro producent gry deklaruje konkretne wartosci fps w konkretnym trybie to ma sie tego trzymac, jak widac konsola nie trzyma wiec gra wymaga poprawek co zreszta nie jest niczym nowym na jakiejkolwiek konsoli i gry na premiere.  Co ma niby dac porownanie do innych handheldow?? Doda fps?? No nie ;) 

Aaaa to jak bierzemy na serio obietnice producentów to spoko, cisnąć ich! :E 

Zrobią optymalizację jak Kunosi dla EVO w VR, pogorszą grafikę :E 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Odnosnie Mario Kart World przejrzalem mnostwo tresci, recenzji krytyków i userow, i bardzo czesto przewija sie stwierdzenie "otwarty swiat nie porywa" i brak pojemnosci 200cc. Chyba cos nie pyklo do konca.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Odnosnie Mario Kart World przejrzalem mnostwo tresci, recenzji krytyków i userow, i bardzo czesto przewija sie stwierdzenie "otwarty swiat nie porywa" i brak pojemnosci 200cc. Chyba cos nie pyklo do konca.

Bo to średnia ścigałka, modelu jazdy tam nie ma. Brak halla, haptyka w 2025 to żanada. 

Trzymaj się z tyłu, bo na koniec wpadna Ci najlepsze perki i jesteś RAKIETA.

Więc zagrać zagram, ale napewno nie będę się w to zagrywał - od tego mam rig sima lub wolę forzę 5 

Edytowane przez zozolek
  • Upvote 1
Opublikowano
44 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

@zozolek

ok, dzieki. Tak wlasnie czuje, ze gierka przehajpowana. Jak kupie to juz na pewno bez Mario Kart World.

Innego Mario Kart w tej generacji tak na 99% nie będzie.

Okazji by kupić tą grę za mniej niż 200 zeta też raczej nie bo Nintendo jest chciwe i zazwyczaj obniżek większych niż 20-30% nie robi.

Nie namawiam bo sam kupiłem to tylko do jakiegoś kanapowego co-op jak dzieci znajomych/albo rodziny przyjdą, ale warto to mieć na uwadze

Opublikowano

Pamiętam jak za dziecka grałem w Crash Team Racing, było fajne szczególnie jak się grało z kimś obok i wtedy była to jedna z lepszych gier. To Mario Kart 8 Deluxe czy najnowsze Mario Kart World to już nie to samo, mam Mario Kart 8 na Switchu, ale jakoś tak nie ciągnie.

Tutaj nie chodzi o jakiś model jazdy, tutaj chodzi bardziej o multi i przednia zabawa którą dają różnego rodzaje pomoce jak rakieta, pułapki i to chyba czyni grę zabawną. Do grania w samochodówki to mamy od tego większe tytuły jak Forza, WRC itd.