Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, galakty napisał(a):

Bez patcha gra lepiej wygląda? Nie chodzi o FPSy :E 

Dynamiczna rozdzielczość

Here Switch uses 960x540 as the top number, but drops steeply where it needs to. Pick a busy street in Novigrad for example, and the lowest reading comes in at just 810x456.

Teraz zapewne trzyma te 540p zawsze albo i więcej (cholera wie jak to jest napisane, ale mogła być dynamiczna bez capa to wtedy w ogóle albo idzie do 720p cały czas albo może nawet wyżej )

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Jaycob napisał(a):

Sam był dorzucił cegiełkę, gdyby była wersja z OLED-em. :P 

Spoczko, kupisz sobie ROG Xbox Ally X z OLED-em i Hallem za 3k. Oh wait. 

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano
36 minut temu, Tankietka napisał(a):

Spoczko, kupisz sobie ROG Xbox Ally X z OLED-em i Hallem za 3k. Oh wait. 

Spoko, ROG Xbox Ally X to nie moja bajka - wolę poczekać na OLED-owego Switcha 2, z fajnymi exami. :cool:

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Jaycob napisał(a):

wolę poczekać na OLED-owego Switcha 2

Ja juz stracilem nadzieje, ze wersja oled szybko sie pojawi, a pojawi sie zapewne dopiero jak rynek sie wysyci i wersja ips zacznie sie gorzej sprzedawac. Dopiero wtedy to oled wejdzie do gry i zacznie sie strzyzenie owieczek drugi raz, a wykresy znow pojda w gore. Mysle, ze teraz do utrzymania wysokiej sprzedazy wystarcza same gry, wiec na oleda poczekamy.

BTW:

Pozytywny chaos 9/10

https://www.gry-online.pl/recenzje/recenzja-gry-mario-kart-world-otwarcia-tak-dobra-produkcja-zycze/z3472f

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Ja juz stracilem nadzieje, ze wersja oled szybko sie pojawi, a pojawi sie zapewne dopiero jak rynek sie wysyci i wersja ips zacznie sie gorzej sprzedawac. Dopiero wtedy to oled wejdzie do gry i zacznie sie strzyzenie owieczek drugi raz, a wykresy znow pojda w gore. Mysle, ze teraz do utrzymania wysokiej sprzedazy wystarcza same gry, wiec na oleda poczekamy.

Z tego co czytałem jest jeszcze ten drobny problem, że ekran OLED ok 8" 1080p z 120Hz i VRR po prostu nie istnieje.  

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, galakty napisał(a):

S2 to jest wersja Pro S1 :E 

Czyli Nintendo znowu to zrobiło. Najpotężniejszy model pro w historii względem orginału. Ok 6 razy mocniejszy niż bazowy model. Tylko cena mogłaby być poniżej 2k ; d

Edytowane przez Tankietka
  • Upvote 1
Opublikowano

Szkoda że takie długie cykle mają, taki S2 który teraz wyszedł byłby idealnym przedłużeniem S1, pal licho LCD, byłby wybór czy słabszy OLED czy mocniejszy LCD i wtedy granie na TV.

Ale $$ by się nie zgadzał. 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Tankietka napisał(a):

Ok 6 razy mocniejszy niż bazowy model

W trybie handheld 7-8 razy biorac pod uwage same teraflopsy. Dochodzi obsluga RT i DLSS. Tam siedzi GPU Ampere z serii 30x0?

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
W dniu 9.06.2025 o 07:51, galakty napisał(a):

Na S1 to nawet pad od Xboxa działa... If You know what I mean :P 

Wiem, wiem, właśnie dlatego liczyłem że może przesiądę się na S2, a S1 wtedy bym się pobawił w podkręcanie i tym podobne rzeczy, sprawdził jakie ma temperatury po wrzuceniu Honeywella...

• Upvote 1
Opublikowano

3.6gb, 15$, 60fps nieco niska rozdzielczość podnoszona DLSS, ale niezbyt powinno to przeszkadzać, ponieważ nie zwraca się uwagi podczas dynamicznych wyścigów... Dodadzą tryb bez DLSS i mam nadzieję że będzie skalowanie z 540p do 1080p, zamiast 360p z DLSS  :E lub 640p do 4k w doku.
Przynajmniej w końcu coś ciekawego optymalizacyjnie, bo całe oświetlenie dla trasy zmieścili w ~130mb, mieszając techniki. 

Opublikowano

Byc może działą efekt nowej zabawki, ale od zakupu nie odpaliłem nic na PC.
Mobilnośc handla, a raptem ta zelda ( chyba na setki godzin ) i mario dają mi taki fun, że cięzko się oderwać.
Walnę się do wyrka czy na kanape i nawet 15 minut jest spoko.

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano

A ja grałem w przerwach między koncertami na Mystic Festival na SNES i N64 oryginalnym i mam gdzieś te nowe konsole Nintendo, tamto to było granie, w Mario Kart z 3 nieznajomymi ludźmi na split screen na kineskopowym 21' TV. :D  Na Mysticu nie było, ale mówili że tam skąd było to giercowanie, można było sobie też pograć na oryginalnym Gameboyu. :D