Barosz 47 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Ja myśle, że powinniście iść do fame MMA albo "za garaże" i tam wyjaśnić swoje wątpliwości XD Gdyby mi z automatu dali podbicie klatek do Xeno to bym brał a teraz to aż tak mi się nie śpieszy, poczekam. Szkoda, że nie ma jakiś opcji jak w ps5 na zasadzie tryb wydajność lub coś , tylko trzeba czekać aż wydadzą jakiś patch. 1
Mar_s 2 226 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca @Henryk Nowak W miarę neutralny wpis skorygowałeś dwukrotnie, aż stał się zdecydowanie bardziej zaczepny w tonie, więc nie zgrywaj niewiniątka teraz. Ja widzę wszystkie korekty, więc w przyrodzie nic nie ginie. @Tankietka A Ty też przestań go prowokować bo naprawdę mam już dosyć raportów z tego tematu. Swoją drogą jak dorosłe chłopy mogą się pokłócić o durną konsolkę?? Ale mniejsza o to, konkluzja jest taka że jak będzie jeszcze jeden pocisk ze strony @Tankietka lub @Henryk Nowak to pożegnamy się na 30 dni, bo ostrzegałem chyba wystarczająco długo i wyraźnie. 4 1
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca 18 minut temu, Mar_s napisał(a): @Henryk Nowak W miarę neutralny wpis skorygowałeś dwukrotnie, aż stał się zdecydowanie bardziej zaczepny w tonie, więc nie zgrywaj niewiniątka teraz. Ja widzę wszystkie korekty, więc w przyrodzie nic nie ginie. @Tankietka A Ty też przestań go prowokować bo naprawdę mam już dosyć raportów z tego tematu. Swoją drogą jak dorosłe chłopy mogą się pokłócić o durną konsolkę?? Ale mniejsza o to, konkluzja jest taka że jak będzie jeszcze jeden pocisk ze strony @Tankietka lub @Henryk Nowak to pożegnamy się na 30 dni, bo ostrzegałem chyba wystarczająco długo i wyraźnie. Nie zgrywam niewiniątka I wiem, że widzisz edycje, mam to w nosie. Denerwuje mnie człowiek, który musi codziennie mnie zaczepiać nawet wtedy, kiedy niczego zaczepnego do niego nie piszę. Trzymam za słowo, że następny pocisk skończy się długim banem.
Gonzo3211 106 Opublikowano 29 Czerwca Opublikowano 29 Czerwca 14 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Szkoda że przestałem oglądać DF. Niestety, ale jakoś nie mogę patrzeć na tego "@oliemack" Polecicie inny podobny kanał?
VRman 2 635 Opublikowano 29 Czerwca Opublikowano 29 Czerwca Nie potrafię polecić żadnego podobnego, ale dziwię się trochę, że użyłeś słowa "patrzeć". Ja go nie mogę słuchać jak czyta z kartki. Jak mówi na żywo to jeszcze ujdzie, ale czytanie to ma po prostu beznadziejne. Nie takie tragiczne jak Alex w pierwszych filmikach na DF, ale i tak się dziwię, że nikt tam nie powiedział "ej chłopaki, no sorry, ale zatrudniamy lektora do voice-overu bo się tego ciężko słucha"
VRman 2 635 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca Dokładnie jak pisałem przed premierą, że będzie: oh ah, jaki cudny postęp! i skupianie się na wydajności w trybie stacjonarnym. - 640x360, DLSSu zabrakło nawet do tego aby zrobić z tego uscale do rozdzielczości ekranu, więc zamiast tego upscale jest do 720p. - spore cięcia w oprawie, niektóre naprawdę bolesne - tam gdzie proca zabrakło, jest 30fps zamiast 60 w bijatykach z kilkoma przeciwnikami poza głównym trybem gry Ale oczywiście ogólny wydźwięk tego filmiku to "Super! zaskakująco wspaniale w porównaniu do Xbox Series S!" PS. Wyszedł tryb pure do ścigałki FAST cośtam. Wywala DLSS i dzięki temu jest pikseloza, śmiesznie niska rozdziałka, ale za to obraz w końcu odzyskuje ostrość. Mi się podoba. DF oczywiście sugeruje, że tryb jest bez sensu, że nikt tak grać nie powinien, bo DLSSy przecież takie super Portable zamiast 360p + DLSS ma 600p-720p, ale kilka rzeczy w oświetleniu powyłączany dla podbicia tej rozdziałki. Pikseloza moim zdaniem mogła być uniknięta gdyby zamiast biec za nowoczesnym światłem, użyli forwarda i MSAA x2 czy x4.
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca 4 minuty temu, Barosz napisał(a): A ja zapytam czy ktoś z Was ogrywał nieR automata i czy to jest gra dla każdego czy raczej wąskie grono odbiorców. Lepiej na PS4 czy switch1 (granie w doku z padem) Ogrywałem I polecam. Jest w pewnym sensie specyficzna ale na pewno nie odrzuci kogoś z tego powodu tak bardzo jak np kolorowe jrpg. Zdecydowanie lepiej na PS4, na switchu wygląda tragicznie a na tv to już w ogóle porażka. Ukończyłem tę grę swego czasu na pc, później kupiłem ją na switcha i odbiłem się jak od trampoliny. Naprawdę ta gra na Switchu wygląda okropnie. A tak z innej beczki - grałem na Switchu 2 w wiedźmina 3. Oxenfurt, noc, Geralt w ciemnych ubraniach zlewał się z otoczeniem do tego stopnia, że nie dało się w to grać. Bylejakość tego ekranu wciąż mnie zaskakuje bo po przejściu w tryb docked na tv wszystko było widać bardzo wyraźnie, po prostu ten mały ekran ma kontrast jak przedpotopowy ekran ips z niskiej półki. 1
VRman 2 635 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca (edytowane) @Barosz Jak nie odrzuca cię stylistyka i wygląd głównych postaci, to próbuj. Mnie gra wręcz brzydzi, ale mimo to przypadkiem widziałem wiele pochlebnych opinii na jej temat, także próbuj, bo zdaje się gra jest wybitnie dobra. Edytowane 6 Lipca przez VRman 1
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca Ją uważam, że nier automata to gra wybitna, prawdziwe arcydzieło. Wciąga i daje do myślenia a siekanie też jest fajne
Barosz 47 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca 2 godziny temu, Henryk Nowak napisał(a): Ją uważam, że nier automata to gra wybitna, prawdziwe arcydzieło. Wciąga i daje do myślenia a siekanie też jest fajne Sry pomyliłem tematy ale dobra już kontynuuje tutaj. Chyba wezmę do roboty na PS4 bo patrzyłem że mniej więcej 60 FPS a to różnica jest spora. Świat jakiś dziwny się wydaje ale promka mnie na switcha kusi natomiast na PS4 zawsze mogę opchnac płytkę.
ODIN85 3 501 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca https://ithardware.pl/aktualnosci/nintendo_switch_2_vs_playstation_xbox_konsola_do_gier-43186.html
Elvis79 161 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca https://lowcygier.pl/keyshopy/promocja-na-doladowanie-do-nintendo-eshop-giftcard-o-wartosci-370-pln-za-325-zl-w-kinguinie/
VRman 2 635 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca Ciekawy ten fragment o CPU, ale nie chce mi się wierzyć, żeby większy cache dał na serio aż tyle, że 1GHz jest szybsze Klakiera 1.6GHz w PS4 w jednowątkowej.
VRman 2 635 Opublikowano 9 Lipca Opublikowano 9 Lipca (edytowane) Typowe DF z łysolem. Spoiler Wow! Jaki cudnie niski pobór prądu! Wow! Jaka wspaniała moc w trybie docked! Wow! Jaki cudowny DLSS! Same ochy i achy, a w tle leci sobie gra mająca pół dekady na karku, gdzie przez proca mimo zjechania do 450p i tak gra leci poniżej 30fps. Dla mnie przeciągające się momenty gdzie gra jest poniżej 30fps = gra nie działa. Co komu po tym, że się można brandzlować niskim poborem prądu jak framerate jest niegrywalny. Nie to, że 30fps jest, ale to przynajmniej można uznać za sprawę obiektywną. Jak ktoś uważa, że trzymanie się 25fps jest grywalne, to po prostu się myli To już chyba lepszy cloud gaming albo obejrzenie gry na youtube PS. Te pomiary to czym? Softem? To na serio cały S2 w grze bierze poniżej 9W? Coś za mało. Może liczyli bez wyświetlacza, albo w ogóle oparli się na odczytach softu zamiast prawdziwych? Już widywałem testy innych youtuberów gdzie podawali np. 25W dla konkurenta Decka, a realnie było prawie 40W, bo gość spisał co mu programik pokazywał na ekranie i pora na CSa. Edytowane 9 Lipca przez VRman
DżonyBi 1 969 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca (edytowane) W Action sa gry cyfrowe w pudelkach po 34.99pln Edytowane 10 Lipca przez DżonyBi 2
Reddzik 2 762 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca 37 minut temu, DżonyBi napisał(a): po 34.99. ale to złotówki czy € a może £? Mario Króliki to mam zwykły kartridż za 80zł + dokupiony SP, który był nie raz w promo. Obie części są bardzo fajne, śmieszne ale sama walka jest raczej prosta.
DżonyBi 1 969 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca Godzinę temu, Reddzik napisał(a): ale to złotówki czy € a może £? Zlotowki, a Mario kupilem ostatnia sztuke u siebie w miescie. Chyba najbardziej chodliwa. 1
Elvis79 161 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca https://www.pepper.pl/promocje/konsola-nintendo-switch-2-czarny-1079286 W Media Expert możemy obniżyć cenę do 2058,99.
DżonyBi 1 969 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca W media expert od premiery mozna bylo kupic 100 zl taniej w aplikacji.
ODIN85 3 501 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca https://ithardware.pl/aktualnosci/nintendo_switch_2_onkey_kong_bananza-43402.html
Rekomendowane odpowiedzi