Nintendo Switch 2
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez RTXnietylko4060tiUSER · Opublikowano
@WinterNo nie, ale nikt Cie nie nakrecal na monitor 4k przy zakupie RX 6700. Jesli chodzi o PS5 to przeciez tym 4k i 120FPS emanowali na kazdym mozliwym kroku, na pudelku to nawet 8k bylo -
Przez Jaycob · Opublikowano
Świetna wiadomość! W Personę 3 Reload grało mi się super wygodnie z polskimi napisami. Tłumaczenie, jak dla mnie, bardzo spoko. Teraz ogrywam P5 Royal i niestety czasem muszę odpalać Google Obiektyw, żeby ogarnąć niektóre słówka, co bywa trochę upierdliwe. Ciężko powiedzieć, czy Persona 6 też dostanie PL - mam nadzieję,że tak. W końcu Atlus się ogarnia, chyba już wiedzą gdzie leży Polska. -
Przez musichunter1x · Opublikowano
Podałem dokładniejszą odpowiedź w tym samym komentarzu w odpowiedzi komuś, kto stwierdził "podczerwień to podczerwień". Podstawa podziału IR na NIR, MIR i FIR i dyskusja już się przetoczyła... Słońce to pod względem IR głównie NIR, trochę MIR i śladowy FIR przy czym atmosfera jest bardzo przezroczysta dla dwóch pierwszych, a głównie para wodna absorbuje FIR, gdzie to pasmo jest emitowane z substancji nagrzanych np. asfalt, który absorbuje również światło widzialne, nagrzewając się od niego, emitując FIR. Jak wspomniałem, UVB to Ci produkuje witaminę D, choć przy nadmiarze też sobie zaszkodzisz. Głównie UVC ma wysoką szkodliwość, która nie jest już tylko "oparzeniami", lecz mutacją. Podstawowe pytanie powinno być - "Czy może to być zmienne z innych względów?"... W 2019r miałeś jedną z najmniejszych dziur, a w 2020r jedną z największych. Jakie były tłumaczenia? "Szczególne warunki atmosferyczne"... https://obserwator.imgw.pl/2020/11/27/dziura-ozonowa-2020-rozlegla-i-gleboka-ale-czy-rekordowa/ W reakcjach w końcu połączy się w HCI, a taki związek już nie reaguje z ozonem... Jak sobie wygooglujesz "how long CI takes to form HCL in stratosphere" to powie Ci o 3-6 latach, ale od wypuszczenia przez człowieka do przemiany... Dlatego powiedziałem parę lat + kilka lat na dostanie się do stratosfery. Edit. Jedyne niedopowiedzenie to, że wziąłem pod uwagę czas gdy nasze związki już rozpadną się na przykład na CI, ponieważ od tego momentu reagują z ozonem. Przecież sam powiedziałem, że potrzebują kilku lat by tam się dostać... 1-2 lata było odnośnie przemiany w stratosferze. A fundamentalne pytanie to czy zachodzą w niej zamiany z innych względów... Azon formuje się głównie na określonej wysokości, gdzie UV nadal rozbija tlen, a stężenie tlenu się wyższe, pozwalając na częstsze łączenie się tlenu z produktami rozpadu... Zmiany tych warunków zmieniają wytwarzanie ozonu, który cały czas się rozpada i tworzy... -
Przez Karro · Opublikowano
To jest takie gadnie bodnara ze nie sedzowie a przelew idzie.Cale zycie z ludzi robią debili To co wraca PIS? Boicie sie kolejnej inflacji? -
Przez maxmaster027 · Opublikowano
A jak to jest z obnizaniem napiecia, kazde GPU da sie obnizyc do poziomu 0.82-0.84? Czy np niektore takie sie trafiaja ze nie mozna zejsc ponizej 0.85v?
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi