Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ciekawi mnie czy zakończą tak daimę, że nie będzie można jej zarzucić tego ssj 3 vegety, który nie pojawił się w superce

Daima ma fajne momenty i próbuje rozwinąć świat dragon balla natomiast jak na to, że produkcja tego anime jest w czasie emisji zakończona to wydaje mi się, że dość mizernie wygląda jakość animacji, na przykład walka w pierwszej połowie odcinka 17 wyglądała raczej słabo.

@TheMr. nie oglądałem tego filmiku, który dodałeś, ale sam tytuł tego video brzmi dosyć śmiesznie mając w pamięci dbz

Edytowane przez Gradzik18
Opublikowano

W Superce SSJ3 był już za słaby, nie widzę powiązania. Akurat idealnie wstrzelili się z Daimą czasowo i możliwościami postaci. W filmie “wkurzony” SSJ2 Vegeta przewyższył poziom mocy Goku SSJ3 przez chwilę, jak Bulma zostaje uderzona przez Beerusa. Czy będzie się to kłóciło z Daimą, i ludzie będą mówili że mógł użyć SSJ3? Nie sądzę. Bo po filmie dostał God Ki.

Walki w Daima stoją na bardzo wysokim poziomie. Jedyne co można się przyczepić to ilość 3D/CGI. 

Opublikowano

Spoiler z 10 letniego filmu? :E 

To by się zgadzało. Goku urodził się z mocą 5. Brolly, 10k. Base form Brolly jest 2k razy silniejszy niż Goku. Od Base form później liczą się przeliczniki SSJ-SSJ3-God itd. Obecnie bazowa forma Goku jest na poziomie silniejszym niż Buu. Ale to w dalszym ciągu nic dla legendarnego Brolly. 

Opublikowano
10 godzin temu, Send1N napisał(a):

@TheMr. ładny spoilerek :D poziomy mocy to ogólne jakaś kpina i czasami kompletnie tego nie rozumiem... przykladowo god ki która powinna być potężna i taki goku mający problem w formie "SSJ GOD" z brolly'm w bazowej formie :E 

Poziomy mocy w DB miały sens… do pewnego momentu.  Początkowo wszystko było dość logiczne i mierzalne, szczególnie w sadze Saiyan i Namek, kiedy to pojawiały się konkretne liczby i można było porównać konkretne postacie i która z nich jest silniesza. Niestetym im dalej tym było tylko gorzej. :E  I poziomy mocy zaczęły tracić sens.

• Upvote 1
Opublikowano
12 godzin temu, Send1N napisał(a):

Jak wkleiłeś małego goku i to jest nowy film :P 

Nowy odcinek Daimy. Ale czy to spoiler? Obecny sezon. Jak ktoś nie ogląda to i tak nie włączy linku. 

SL jednak manhwa > anime. Anime wykonane dobrze, momentami nawet bardzo ale wydaje mi się że Bones i Mappa potrafi lepiej animować walki. 

Opublikowano (edytowane)

@TheMr. Przepracowane studio MAPPA w tym sezonie tworzy bajkę o przepracowanej animatorce, która umarła w czasie pracy i dokonała tzw. isekaja 

https://myanimelist.net/anime/58502/Zenshuu

:E ironic 8:E 

Ale MAPPA oczywiście, umie fajnie zanimować sceny akcji, np. Jujutsu kaisen i słynny bathroom fight. Trochę chaotycznie, z milionem cięć, jak w holiwooodzie. 

Edytowane przez sierotaZpclaba
Opublikowano

Orb: On the Movements of the Earth - odcinek 17

Szczerze mówiąc, to anime zaczyna mnie już męczyć. Lubię, gdy seria ma ciekawie nakreślone postacie i rozwija je w trakcie fabuły, a tutaj tego brakuje (z wiadomych względów:E). Co kilka odcinków dostajemy praktycznie zupełnie inną historię.

Teraz jeszcze dowalili ten 

Spoiler

przeskok w czasie i to o 25 lat! :E 

I jeszcze te drastyczne sceny tortur - przewijałem je. :E 

Solo Leveling

W końcu skończyłem, ale to było dobre! A ostatnie dwa odcinki to była petarda! Świetna finałowa walka.

Zacząłem drugi sezon i jak na razie zapowiada się jeszcze lepiej od pierwszego. Ale sobie mc armie wyhodował - zwłaszcza Igrisa. :D

• Upvote 1
Opublikowano

Też jestem po pierwszym sezonie Solo Leveling. Da się to obejrzeć (ogólnie na plus) no ale te "nawiązania" do gier MMO (grałem kilkanaście lat w Lineage II) średnio przypadły mi do "gustu" (wręcz kłują mnie w oczy). Na ten moment nie zaczynam sezonu drugiego ponieważ chyba nie jest kompletny. Ochota na kolejne anime jednak jest, w związku z czym w następnej kolejności 4 sezon Attack on Titan.

Opublikowano
17 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Kolejnym krokiem raczej będzie Moro Arc. DB będzie kurą która znosi złote jaja jeszcze przez 10 lat. Problemem powoli robią się VA, i pewnego dnia dojdzie do zmiany głosy większości castu. 

Czytałem gdzieś, że w przyszłości do kolejnych serii czy filmów kinowych mają wykorzystać nagrane wcześniej głosy, które będą modyfikowane przez AI. Chociaż teraz jako, że aktorka głosowa użycająca głosu Bulmie nie żyje to wzięli inną, która ma podobny głos. 

• Upvote 1
Opublikowano

Manhwa > Anime. Jest dobry, ale jednak wizja artystyczna, i kolory są na tak wysokim poziomie, że anime nie może tego pobić czy podbić poziom. Obecny Ragnarok zwija z butów, i mimo że nie jest to poziom Muraty, to nadal czyta się lepiej niż 99% prac. 

W SL tak naprawdę zostały 3 ważne pojedynki, walka z orkami to dopiero A-tier :E Jeju Island to kulminacja SL pierwszego sezonu manhwy jeśli dobrze pamiętam. Później trochę plottwistów ;) W sumie zakończenie może się okazać dla tylko anime oglądających jako 11/10. 

Dla mnie ogląda się średnio bądź dobrze (zależy od ekipy która robi odcinek), z kilku powodów. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Gradzik18 napisał(a):

Co jak co, ale dłonie to nieźle dopakował

Pokaż ukrytą zawartość

Beztytuu.thumb.png.8164743acc1456b49464b6e098a5f7cc.png

Nie oglądałem.  4 forma Goku? To samo co w GT zrobili? :E  Ale to słabo wygląda.

2 godziny temu, TheMr. napisał(a):

Manhwa > Anime. Jest dobry, ale jednak wizja artystyczna, i kolory są na tak wysokim poziomie, że anime nie może tego pobić czy podbić poziom. Obecny Ragnarok zwija z butów, i mimo że nie jest to poziom Muraty, to nadal czyta się lepiej niż 99% prac. 

W SL tak naprawdę zostały 3 ważne pojedynki, walka z orkami to dopiero A-tier :E Jeju Island to kulminacja SL pierwszego sezonu manhwy jeśli dobrze pamiętam. Później trochę plottwistów ;) W sumie zakończenie może się okazać dla tylko anime oglądających jako 11/10. 

Dla mnie ogląda się średnio bądź dobrze (zależy od ekipy która robi odcinek), z kilku powodów. 

Dobrze wiedzieć, ze bedzie więcej emocji. A będzie jakiś wątek romansowy? Coś czuję, że blondi będzie mieć chrapkę na mc. :D 

Edytowane przez Jaycob