Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Tak, dlatego najlepiej po potwierdzeniu transakcji zakończyć ogłoszenie i z głowy.

12 godzin temu, j4z napisał(a):

Toć samemu zamykasz. 

Naprawdę? xD

Chodzi o to że rano ktoś np. kupił, ale ja się loguję do OLX wieczorem, a nie 5 minut po sprzedaży i do tego czasu potrafi napisać pięć innych osób. To jest większy problem dla kupującego niż sprzedającego. Mi to wisi że ktoś pisze. Mało tego jak ktoś miał pytania i kupił, to nagle chat się blokuje i mu odpisać nie możesz na tamten wątek :E 

Kiedyś nie rozumiałem czemu piszą "aktualne?" bo skoro ogłoszenie jest to aktualne, po czym zacząłem sprzedawać na OLX i zrozumiałem. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, galakty napisał(a):

Kiedyś nie rozumiałem czemu piszą "aktualne?"

No widzisz. A już byś ich zjadł za to. 

10 minut temu, galakty napisał(a):

nagle chat się blokuje

Jakby blokowało, to nie mogliby pytać, czy aktualne. Nic nie blokuje. 

Screenshot_20260223-082854.thumb.png.469f9b553904f05b99a76d8746d31963.png

Edytowane przez j4z
Opublikowano
24 minuty temu, j4z napisał(a):

No widzisz. A już byś ich zjadł za to. 

Bo 90% to dzbany.

24 minuty temu, j4z napisał(a):

Jakby blokowało, to nie mogliby pytać, czy aktualne. Nic nie blokuje. 

Proszę czytaj ze zrozumieniem :( 

Jak ktoś pytał na czacie, a potem kupił to Ty nie możesz odpisać bo jest blokada. Kupujący może wciąż napisać i wtedy magicznie czas się odblokowuje. 

Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał(a):

Kiedyś nie rozumiałem czemu piszą "aktualne?" bo skoro ogłoszenie jest to aktualne, po czym zacząłem sprzedawać na OLX i zrozumiałem. 

tyle ze "aktualne?"

jest wszedzie, czy to na lokalnie, olx czy zwyklym allegro

po czym po odpwieidzi ze jest to kontakt sie urywa 

Opublikowano
13 minut temu, galakty napisał(a):

Na Allegro tego mniej, bo jak ktoś kupi to ogłoszenie od razu znika ;) 

Ja nawet nie odpisuję, ani na "aktualne?" ani na negocjacje (chyba że są rozsądne, a nie o 50%). Najczęściej kupuje ktoś kto nie zadawał żadnych pytań. 

a nawet jak ktos sensownie zapyta o cos ze specyfikacji to i tak na 99% nie kupi, ja juz nie odpisuje praktycznie na zadne wiadomosci

w tym tygodniu 3 zapytania o kable molex 19zł sztuka, 10-12 wiadomosci a na koncu 
1. jednak nie potrzebuje kabla
2. znalazłem 
3. przerobilem sobie sam 

:E 

Opublikowano

Ja to rozważam używanie bomby atomowej na januszerkę ostatnio.

Jedyne co będę odpisywał to "Nie stać cię? To zmień pracę albo weź kredyt". :rotfl2:

Wystawiony item, cena obniżona względem wyjściowej, bo już ze dwie osoby pisały czy możliwa jakaś obniżka więc zbiłem o 100zł i kolejne pytania czy możliwa obniżka... odpowiedź była tylko jedna, że już była po czym koleś odpisuje, że nie widzi u siebie :E 

Opublikowano

W sumie opiszę wam historię jak sprzedawałem sprawną pralkę za... 20zł. Bo uwazam ją za hit.

Miałem bardzo starą pralkę, która była co prawda sprawna ale no chciałem nową, więc no myślę wrzucę na OLX za symboliczną cenę. Kilka godzin po wrzuceniu dzwoni gość, że on będzie jutro i że bierze. No to mówię spoko ale uprzedzam, że ja mu nie pomogę jej znieść z 2 piętra bo mam kręgosłup nadwyrężony, więc niech sobie weźmie kogoś do pomocy. Gość do mnie jasne, jasne, spoko i do jutra. 

Koleś przyjechał no i tu się zaczyna. Przyjechał sam i pyta się czy mu pomogę znieść, ja mu mówię, że przecież mówiłem przez tel, że nie ma opcji i ma sobie skołować kogoś. Koleś acha no i mówi, że on tą pralkę sam weźmie. Patrzę na niego z miną jak ta emotka :E i teraz gość do mnie, że da radę bo "Ja ważę 100kg, pralka waży 60kg, matematyka jest prosta". Co się stało potem? zapnijcie pasy.

Gość tak wytargał tą pralkę, że prawie mi próg uszkodził po czym ciągnął ją po schodach przez 2 piętra xDDD ona spadała ze schodka na schodek z hukiem.

Patrzę przez okno a on po betonie przeciągnął tą pralkę do auta co z tyłu szyb nie miało tylko w ogole zaklejone workami na śmieci, otwiera bagażnik a tam już druga jakaś pralka stoi ; D

Powiem tak, sprzedałem sprawną pralkę no ale nie jestem przekonany, czy ona po tym transporcie dalej była sprawna xD na szczęście gość już nigdy się nie odezwał.