Pentium D 2 003 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia 2 minuty temu, zakk87 napisał(a): ale o co chodzi? Kupiłem proca od typka a ten zamiast go wysłać otworzył drzwi skrytki i je zamknął bez włożenia paczki.
Kadajo Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia To, co on próbował wysłać ? Czy kurier otworzył te drzwiczki i udał, że wyjmuje paczkę.
lokiju Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia (edytowane) Nic nie próbował wysłać, support Vinted jest na tyle nieudolny, że liczył na to, że śpiewka typu paczka się zgubiła przejdzie. Edytowane 10 Kwietnia przez lokiju
Pentium D Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Akurat support vinted w takich sprawach jest ok. Gorzej ze zgłoszeniami podejrzanych ofert bo zazwyczaj odpisują powyżej 24h. Dla mnie to kolejna nauka, że jak drogie rzeczy bym wysyłał to albo nagrywać wsadzenie paczki (do tej pory robiłem foty paczki pod maszyną) albo nadawać w punkcie z obsługą i brać potwierdzenie nadania.
NotQuite Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia W dniu 5.04.2026 o 20:57, JeRRyF3D napisał(a): Teraz te sprzedaże wyglądają jak łwowienie na muchę i szarpanie i popuszcznie żyłki. Nic nie może być normalne. Mało kto normalnie, jak człowiek kupuje, a przez to cała reszta równie nienormalnie sprzedaje. Też trochę się zapętlacie w tej podejrzliwości już. To normalne przecież że ktoś pyta przed kupnem o rzecz. Albo chce się w miarę normalnie targować. Jak sprzedaję, to mistrzowie-kupcy dający oferty 50% rzucają te lowballe. Dzień potem jak jeden mąż piszą "rozumiem że nie pasuje, to za ile?". W ogóle nie odpisuję bo mi szkoda czasu, a wiadomość jest wyświetlona na mailu bez konieczności logowania do portalu.
lokiju Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia (edytowane) Ja widzę coś dużo bardziej niebezpiecznego niż "oferty z dupy". Na vinted ludzie masowo wykorzystują AI do przerabiania zdjęć przy sporach. W niektórych przypadkach od razu widać, że to AI ale zgłoszenia obsługuje gównie bot i można zostać bez pieniędzy i przedmiotu. Pewnie niedługo zacznie to być wykorzystywane na olx, allegro itp. Edytowane 15 Kwietnia przez lokiju
marcin2468 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia Czy ktoś wie jak wyłączyć w apce allegro lokalnie powiadomienie że ktoś polubił moje ogłoszenie?
blabla123 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia Chyba tylko ogólnie możesz wyłączyć powiadomienia w tel. Mnie też to irytuje, szukałem i w apce nigdzie nie widzę by to odznaczyć. Niestety ciągną w dół cały czas zamiast w górę ten portal. To chyba opcja z Vinted zajumana, a całkowicie zbyteczna, bo wali mnie, że Czesio albo Grażynka polubili moją ofertę jak wiem, że i tak 9/10 z nich będzie wysyłało do mnie bzdury albo nic nie napisze.
marcin2468 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia Widzę właśnie że nawet w opiniach w sklepie Play już ktoś o tym pisał. Do kitu taka aplikacja żeby powiadomień nie móc wyłączyć
blabla123 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Takie czasy. Ma nie być dobrze tobie ale korpo/algorytmom.
zenti Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia Przedmiot kupiony na OLX przychodzę otwieram paczkomat ... Pusta koperta <lol> Paczka na Garyt B info do sprzedawcy(ma kilka rzeczy wystawionych długi staż na OLX) o co chodzi pierniczenie ze on wysłał itp. Fotka z paczkomatu kontakt z inpostem + opis na OLX .Po 72h przychodzi e-mail z olx o zwrocie .Tak rozkmina jak wspomniał @Pentium D przy większej wartości nie wiem czy było by mi do śmiechu...
marcin2468 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia Czy też nie dostajecie powiadomień z olx że kupujący odebrał paczkę lub że pieniądze w drodze? jeszcze parę miesięcy temu przychodziły wszystkie ważne powiadomienia, potem już tylko cześć ważnych powiadomień a teraz jw.
Pentium D Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia 17 minut temu, marcin2468 napisał(a): Czy też nie dostajecie powiadomień z olx że kupujący odebrał paczkę lub że pieniądze w drodze? Teraz to nawet powiadomienia, że ktoś napisał wiadomość nie mam. Ale mnie teraz vinted wkurzył. Kilka dni temu wystawiłem ogłoszenie z lunetą. Dodałem kilka swoich zdjęć i kilka od producenta i wpadło w weryfikację. Kilka dni to trwało a teraz przyszła wiadomość. Od kiedy zdjęcia produktowe od producenta są podciągane pod prawa autorskie Kilka dni temu miałem dokładnie tak samo zrobione ogłoszenie i problemu nie było. Jakbym chciał sprzedać półkę wisząca nigdy nie złożoną to przecież trzeba użyć zdjęć od producenta aby pokazać jak to mniej więcej wygląda po złożeniu i wisi na ścianie.
zakk87 Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia Vinted samo tego nie weryfikuje. Ktoś po prostu zgłosił zdjęcie jako zdjęcie z Internetu i nara. Ty przynajmniej dodałeś kilka swoich zdjęć a są tacy co wrzucą jedno ze strony producenta.
Pentium D Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia Weryfikują ogłoszenie po kliknięciu zapisz=dodaj. Leci to pewnie przez bota i trwa kilka sekund a jak bot nie wie co zrobić leci do człowieka. Z tym ogłoszeniem to lipa totalna bo po tamtej wiadomości usunąłem te foty producenta i zostawiłem własne. Zapisałem i znowu było w weryfikacji 3 dni a na koniec znowu na czerwono i brak publikacji, ale przynajmniej dało się je usunąć bo jak jest w weryfikacji to nic zrobić nie można. Teraz na vinted dałem ogłoszenie i po paru minutach propozycja ceny 823 zł podczas gdy wystawione za 1320. Wysłałem zdziwionego Pikachu a chłop że "bent pins". Wnerwil mnie i wlazłem w jego oferty a tam ram DDR5 5200mt więc złożyłem ofertę minimalna z 11xx na 684 zł z dopiskiem slow speed Odszczekał, że jego przynajmniej działa, ale w ofercie tylko jedno zdjęcie bez testów a u mnie 20 zdjęć i chyba wszystko pokazane. To samo ogłoszenie na OLX i już myślałem, że się sprzeda a tu znowu oszuści
sideband Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia Allegro zaczyna ponosić za duże koszty przez januszy poprzez POK. Teraz każda wypłata z POK będzie obniżać jakość sprzedaży. Czyli próbują rozwiązać problem od dupy strony zamiast ukrócić POK.
Pentium D Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Czyli znowu po dupie dostaną mali sprzedający a takim np. xkomom nawet nie dygnie bo sprzedają dużo? Cytat Elganckie rozkłady kupione oczywiście legalnie nic nie kradzione https://www.vinted.pl/items/8777824361-rozklady-autobusowe-ztm?homepage_session_id=e9ace1a6-b67b-437a-9c19-950f70769099
sideband Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Tak czy inaczej wszyscy dostaną po dupie. Ten co sprzedaje więcej ma proporcjonalnie więcej zwrotów Niestety allegro nauczyło ludzi dziadostwa bo sami od strzała proponują POK
Lameismyname Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia W dniu 19.04.2026 o 21:18, Pentium D napisał(a): Kilka dni temu wystawiłem ogłoszenie z lunetą. I jak zainteresowanie? W moim odczuciu z optyką jest lipa na rynku wtórnym. Dlatego lepiej kupować coś z założeniem, że zostanie z Tobą na zawsze, ew. stracisz na niej sporo...
AndrzejTrg Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Serio "ludzie" sprzedają rozkłady autobusowe... jeszcze nie kradzione yebłem
Pentium D Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia (edytowane) 17 godzin temu, Lameismyname napisał(a): I jak zainteresowanie? W moim odczuciu z optyką jest lipa na rynku wtórnym. Dlatego lepiej kupować coś z założeniem, że zostanie z Tobą na zawsze, ew. stracisz na niej sporo... Miałem dwie i jedna zeszła w parę dni, drugiej tak naprawdę nie udało się wystawić przez tych debili z vinted. Napisałem "debile z vinted" bo wystawiłem dwa dni temu dwie nowe lampki na monitor. Do każdej na główne dałem takie foty i reszta zdjęć takie same z pokazaniem na przykładzie lampki której sam używam, jak to świeci. W opisie tez dodane, że mam dwie takie lampki. Teraz przyszła wiadomość, że sprzedaż komercyjna i blokada na 5 dni. Ręce opadają. Jakoś wcześniej mogłem mieć tak wystawione dwie podpórki pod gpu i trzy ramki kontaktowe. Edit: te wspaniałe zabezpieczenia na OLX "Ma być zaakceptowane" a jak nie to co? Edytowane 30 Kwietnia przez Pentium D
duniek Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja (edytowane) chłop na FB szuka niszowego towaru i marudzi ze nie idzie znalesc proponuje mu w dobrej cenie + 5% jesli chce allegro a gosc na to - ze dla bezpieczenstwa tylko olx lub vinted , skad sie tacy biorą (za oplate serwisowa i wysylke zaplacilby podobnie) Edytowane 7 Maja przez duniek
marcin2468 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja 11 godzin temu, duniek napisał(a): a gosc na to - ze dla bezpieczenstwa tylko olx lub vinted , skad sie tacy biorą ta, dla bezpieczeństwa. Pewnie już jakiś szwindel szykował i chciał zgłosić że przedmiot nie jest w porządku po odebraniu
Rekomendowane odpowiedzi