Pentium D 1 722 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia 2 minuty temu, zakk87 napisał(a): ale o co chodzi? Kupiłem proca od typka a ten zamiast go wysłać otworzył drzwi skrytki i je zamknął bez włożenia paczki.
Kadajo Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia To, co on próbował wysłać ? Czy kurier otworzył te drzwiczki i udał, że wyjmuje paczkę.
lokiju Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia (edytowane) Nic nie próbował wysłać, support Vinted jest na tyle nieudolny, że liczył na to, że śpiewka typu paczka się zgubiła przejdzie. Edytowane 10 Kwietnia przez lokiju
Pentium D Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Akurat support vinted w takich sprawach jest ok. Gorzej ze zgłoszeniami podejrzanych ofert bo zazwyczaj odpisują powyżej 24h. Dla mnie to kolejna nauka, że jak drogie rzeczy bym wysyłał to albo nagrywać wsadzenie paczki (do tej pory robiłem foty paczki pod maszyną) albo nadawać w punkcie z obsługą i brać potwierdzenie nadania.
NotQuite Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia W dniu 5.04.2026 o 20:57, JeRRyF3D napisał(a): Teraz te sprzedaże wyglądają jak łwowienie na muchę i szarpanie i popuszcznie żyłki. Nic nie może być normalne. Mało kto normalnie, jak człowiek kupuje, a przez to cała reszta równie nienormalnie sprzedaje. Też trochę się zapętlacie w tej podejrzliwości już. To normalne przecież że ktoś pyta przed kupnem o rzecz. Albo chce się w miarę normalnie targować. Jak sprzedaję, to mistrzowie-kupcy dający oferty 50% rzucają te lowballe. Dzień potem jak jeden mąż piszą "rozumiem że nie pasuje, to za ile?". W ogóle nie odpisuję bo mi szkoda czasu, a wiadomość jest wyświetlona na mailu bez konieczności logowania do portalu.
lokiju Opublikowano Środa o 15:14 Opublikowano Środa o 15:14 (edytowane) Ja widzę coś dużo bardziej niebezpiecznego niż "oferty z dupy". Na vinted ludzie masowo wykorzystują AI do przerabiania zdjęć przy sporach. W niektórych przypadkach od razu widać, że to AI ale zgłoszenia obsługuje gównie bot i można zostać bez pieniędzy i przedmiotu. Pewnie niedługo zacznie to być wykorzystywane na olx, allegro itp. Edytowane Środa o 15:16 przez lokiju
marcin2468 Opublikowano Czwartek o 13:59 Opublikowano Czwartek o 13:59 Czy ktoś wie jak wyłączyć w apce allegro lokalnie powiadomienie że ktoś polubił moje ogłoszenie?
blabla123 Opublikowano Czwartek o 14:57 Opublikowano Czwartek o 14:57 Chyba tylko ogólnie możesz wyłączyć powiadomienia w tel. Mnie też to irytuje, szukałem i w apce nigdzie nie widzę by to odznaczyć. Niestety ciągną w dół cały czas zamiast w górę ten portal. To chyba opcja z Vinted zajumana, a całkowicie zbyteczna, bo wali mnie, że Czesio albo Grażynka polubili moją ofertę jak wiem, że i tak 9/10 z nich będzie wysyłało do mnie bzdury albo nic nie napisze.
marcin2468 Opublikowano Czwartek o 15:53 Opublikowano Czwartek o 15:53 Widzę właśnie że nawet w opiniach w sklepie Play już ktoś o tym pisał. Do kitu taka aplikacja żeby powiadomień nie móc wyłączyć
blabla123 Opublikowano Piątek o 07:15 Opublikowano Piątek o 07:15 Takie czasy. Ma nie być dobrze tobie ale korpo/algorytmom.
zenti Opublikowano Sobota o 17:31 Opublikowano Sobota o 17:31 Przedmiot kupiony na OLX przychodzę otwieram paczkomat ... Pusta koperta <lol> Paczka na Garyt B info do sprzedawcy(ma kilka rzeczy wystawionych długi staż na OLX) o co chodzi pierniczenie ze on wysłał itp. Fotka z paczkomatu kontakt z inpostem + opis na OLX .Po 72h przychodzi e-mail z olx o zwrocie .Tak rozkmina jak wspomniał @Pentium D przy większej wartości nie wiem czy było by mi do śmiechu...
marcin2468 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Czy też nie dostajecie powiadomień z olx że kupujący odebrał paczkę lub że pieniądze w drodze? jeszcze parę miesięcy temu przychodziły wszystkie ważne powiadomienia, potem już tylko cześć ważnych powiadomień a teraz jw.
Pentium D Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 17 minut temu, marcin2468 napisał(a): Czy też nie dostajecie powiadomień z olx że kupujący odebrał paczkę lub że pieniądze w drodze? Teraz to nawet powiadomienia, że ktoś napisał wiadomość nie mam. Ale mnie teraz vinted wkurzył. Kilka dni temu wystawiłem ogłoszenie z lunetą. Dodałem kilka swoich zdjęć i kilka od producenta i wpadło w weryfikację. Kilka dni to trwało a teraz przyszła wiadomość. Od kiedy zdjęcia produktowe od producenta są podciągane pod prawa autorskie Kilka dni temu miałem dokładnie tak samo zrobione ogłoszenie i problemu nie było. Jakbym chciał sprzedać półkę wisząca nigdy nie złożoną to przecież trzeba użyć zdjęć od producenta aby pokazać jak to mniej więcej wygląda po złożeniu i wisi na ścianie.
zakk87 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Vinted samo tego nie weryfikuje. Ktoś po prostu zgłosił zdjęcie jako zdjęcie z Internetu i nara. Ty przynajmniej dodałeś kilka swoich zdjęć a są tacy co wrzucą jedno ze strony producenta.
Rekomendowane odpowiedzi