Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

W Kudze jest, przykładowo :) 

A poza tym to wiesz - jak działa kiepsko to tak jakby nie było w ogóle :) 

Poza tym Omoda 9 to auto za ponad 200k xD 

Bo Ford jako nieliczny nadal to stosuje, nie wiem czy Renault ma dalej. Kia ma tylko podgrzewanie miejsca spoczynku wycieraczek. 

Omoda 9 to sroga cena, rozumiem kupić Chińczyka za te 90-120k z fajnym wyposażeniem, ale 200k to już przesada i wolałbym europejskiego/japońskiego 2-3 latka. 

2 minuty temu, larry.bigl napisał(a):

A ja mam webasto, odpalam 15-20minut wcześniej pilotem i wsio odmrożone a w aucie ciepło :E 

Uuuuuu panie tutaj butelki trzeba zwracać do sklepu, a nie odpalać ropniaka na 15 minut jak nikt nie siedzi.... Unia Cię dojedzie! 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, galakty napisał(a):

Bo Ford jako nieliczny nadal to stosuje, nie wiem czy Renault ma dalej. Kia ma tylko podgrzewanie miejsca spoczynku wycieraczek. 

Jest to jedyna sensowna zaleta Forda :E 

4 minuty temu, galakty napisał(a):

Omoda 9 to sroga cena, rozumiem kupić Chińczyka za te 90-120k z fajnym wyposażeniem, ale 200k to już przesada i wolałbym europejskiego/japońskiego 2-3 latka. 

No właśnie! :) 

Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Odebrane prosto z salonu czy po prostu stare auta? :) 

Miałem 20 letnią Megankę i cała szyba grzała :E 

Ale cóż, może powoli wychodzi czemu chińczyki są tańsze, bo sorry ale nie ma nic za darmo i jak można zarobić to zarobią, żadna firma nie będzie dawać taniej bo jest lepsza. 

Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

Miałem 20 letnią Megankę i cała szyba grzała :E 

Może była bezwypadkowa? :E 

Teraz, galakty napisał(a):

Ale cóż, może powoli wychodzi czemu chińczyki są tańsze, bo sorry ale nie ma nic za darmo i jak można zarobić to zarobią, żadna firma nie będzie dawać taniej bo jest lepsza. 

Dotacje chińskiego rządu + tańszy (chiński pracownik) + brak jakiegokolwiek sensownegu parku serwisowego w kraju. To się wszystko tworzy dopiero :) 

Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

Może była bezwypadkowa? :E 

Tłuczona na bank gdzieś była, ale szyba oryginalna. 

1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Dotacje chińskiego rządu + tańszy (chiński pracownik) + brak jakiegokolwiek sensownegu parku serwisowego w kraju. To się wszystko tworzy dopiero :) 

Kolega z pracy opowiadał, jak znajoma wzięła w leasing chińczyka, nie wiem czy Jaecoo czy Omoda mniejsza z tym. Wpadła do rowu, przy wyciąganiu uszkodzili zawieszenie. 4 msc bez auta :E :E :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Odebrane prosto z salonu czy po prostu stare auta? :) 

Widziałem takie przypadki w kilkumiesięcznych fordach w firmie, istniejące pewnie od odebrania, bo stwierdzone dopiero przy chłodnych nocach/porankach, ot niedoróbki. 

Jak chce się uogólniać to można wyszukać jak "uznane" marki przy poważniejszych awariach grają w ... Z klientami.

Czasem nie trzeba szukać jak w wypadku puretech gdzie info dostaje sie na każdym kroku. 

Edytowane przez SylwesterI.
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

Widziałem takie przypadki w kilkumiesięcznych fordach w firmie, istniejące pewnie od odebrania, bo stwierdzone dopiero przy chłodnych nocach/porankach, ot niedoróbki. 

Ja nie widziałem, a wrzucone przez ciebie zdjęcia pochodzą ze starszych aut. :) 

3 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

Jak chce się uogólniać to można wyszukać jak "uznane" marki przy poważniejszych awariach grają w ... Z klientami.

Czasem nie trzeba szukać jak w wypadku puretech gdzie info dostaje sie na każdym kroku. 

A Twoje poczucie powinności obrony chińczyków - szczególnie wobec pytania czy to bug czy feature - to z czego wynika?

Bo łysy na YT tak każe? :E 

Trudno, będziesz musiał przeżyć, że śmiejemy się z tu ze wszystkich marek.

Ja to wciąż pamiętam takie artykuły:

https://www.auto-swiat.pl/testy/testy-nowych-samochodow/tata-indica-vista-lepsza-niz-sie-spodziewasz/z5dzwhl

Kosztowała wtedy (2011-2012) ok. 28,5 tys. zł. Nowa. 

Było ich trochę na rynku a potem zniknęły. 

Opublikowano
10 minut temu, galakty napisał(a):

Tłuczona na bank gdzieś była, ale szyba oryginalna. 

Może szyba nie była z Chin :E 

10 minut temu, galakty napisał(a):

Kolega z pracy opowiadał, jak znajoma wzięła w leasing chińczyka, nie wiem czy Jaecoo czy Omoda mniejsza z tym. Wpadła do rowu, przy wyciąganiu uszkodzili zawieszenie. 4 msc bez auta :E :E :E

mnie najbardziej rozwala, że jest problem nawet z wyceną szkody, bo nie ma cenników :) 

Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

A Twoje poczucie powinności obrony chińczyków - szczególnie wobec pytania czy to bug czy feature - to z czego wynika?

Bo łysy na YT tak każe? :E 

Wynika co najwyżej z obrony przed szarpaniem nogawek z twojej strony, rozumiem ze leczysz tak kompleksy, na śmieciowej umowie, w przerwach od parzenia kawy ważniejszym.

Nie ma producentów bez winy, każdy kto ma jakieś pojęcie wie o tym

Opublikowano
22 minuty temu, marko napisał(a):

@larry.bigl Ty siedź cicho, bo zaraz zlecą się "naelektryzowani"

Gdyby nie ekoświry to pewnie jeździłbym dieslem wiecznie :E 

Ze starego gruza można się śmiać ale jednak OM642 daje fajną przyjemność z jazdy. I mam świadomość że kupując coś nowego muszę zrezygnować z pewnej dynamiki. 

• Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, huudyy napisał(a):

@SylwesterI.Ale zapiekło :o

Tyle że w przypadków chińczyków Nie ma dnia bez ciężkiej wtopy. 

Nie wiem tego, nie widziałem żadnych statystyk.

Wiem jedno, o daci pisali kiedyś podobnie, przez 6 lat nie mogę zlego słowa powiedzieć o taczce. Czy w zwiazku z tym twierdzę ze taczka to dobra/zła marka? Nie.

Producent jak każdy inny.

Opublikowano

Dacia po prostu jest taczką, ale działa.

Chińczyków jest jak na lekarstwo na drogach, a coraz więcej problemów wychodzi. Zresztą niemal każdy "recenzent" motoryzacyjny je wychwala obecnie pod niebiosa, śmierdzi na kilometr. 

• Upvote 2
Opublikowano
50 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Wynika co najwyżej z obrony przed szarpaniem nogawek z twojej strony, rozumiem ze leczysz tak kompleksy, na śmieciowej umowie, w przerwach od parzenia kawy ważniejszym.

:rotfl2: :lol2:

Ale Ci się ulało frustracji i kompleksów :rotfl:

Ty to chyba chciałbyś mieć moją umowę, coś często o niej piszesz. A fajna jest. Siedzę sobie w domu, zarabiam i mogę spędzać dużo czasu z rodziną. Polecam :) 

50 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Nie ma producentów bez winy, każdy kto ma jakieś pojęcie wie o tym

A czy ktoś tutaj napisał inaczej? Nie.

Tylko ty uaktywniasz frustrację jak ktoś skrytykuje chińczyka - wjeżdżasz wtedy z whataboutismem na pełnym gazie i atakujesz każdego kto ośmieli się skrytykować chińską motoryzację. I to jeszcze takimi naprawdę żałosnymi atakami personalnymi, które tylko udowadniają ile żółci w sobie trzymasz :) 

9 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

nie wylewać swoje żale i kompleksy.

No to przestań :) 

image.png.da6a489df5f275bfe933252dafbf3b35.png

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Może Chińczycy wszystkich przekupili?

Oczywiście że płacą hajsy za reklamę, zobacz głupiego Tigo 4 HEV, jednego dnia pełno filmów w Polsce mimo że auto stało, nikt nie mógł odpalić ani się przejechać, ale materiały na 10-20 minut XDDDD 

Nie mówię że one nie mają przyszłości, wręcz chciałbym żeby miały i trochę eurokołchoz pogonić z cenami i awaryjnością aut, ale na razie to wielka niewiadoma i ryzyko. Wolę kilkuletnie "normalne" auto niż ładowanie się w leasingi czy kredyty na chińczyka. Tylko ja się nie jaram tysiącem dodatków i wyposażeniem, głęboko mam ładowarki indukcyjne, piękne ekrany. Wystarczy mi dobry silnik + tempomat i tyle. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

:rotfl2: :lol2:

Ale Ci się ulało frustracji i kompleksów :rotfl:

Ty to chyba chciałbyś mieć moją umowę, coś często o niej piszesz. A fajna jest. Siedzę sobie w domu, zarabiam i mogę spędzać dużo czasu z rodziną. Polecam :)

Pewnie, marzę o śmieciowej umowie, gdzie mogą delikwenta wy...  z dnia na dzień, gdzie musi sam sobie płacić za urlopy, podatki i składki, gdzie nie ma żadnego socjalu, jeśli sam go sobie nie zapewni itd. itp. 

Akurat mam znajomych i rodzinę w twoim "ponoć" zawodzie, wszyscy robią na umowie o pracę i benefitach płynących z tego, twierdzą jednocześnie że na takich warunkach zatrudnia się papudraków, zapchajdziury, do odciążenia stałych pracowników z lepszymi warunkami finansowymi, socjalnymi i przywilejami, ktorzy dostają firmowe porządne auta, a nie muszą chwalić się wynajętymi samochodzikami i możesz się zdziwić, również pracują z domu.

Wracając do tematu, zaznaczenie ze inne marki też sprawiają kłopoty, to nie atak, tylko stwierdzenie faktu. A kłopoty potrafią sprawiać auta za milion złotych i ich producenci. 

Edytowane przez SylwesterI.
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Pewnie, marzę o śmieciowej umowie, gdzie mogą delikwenta wy...  z dnia na dzień, gdzie musi sam sobie płacić za urlopy, podatki i składki, gdzie nie ma żadnego socjalu, jeśli sam go sobie nie zapewni itd. itp. 

A skąd wiesz co jest w mojej umowie? :) 

Masz np. półroczny okres wypowiedzenia? Bo ja mam. 

Akurat mam znajomych i rodzinę w twoim "ponoć" zawodzie, wszyscy robią na umowie o pracę i benefitach płynących z tego, twierdzą jednocześnie że na takich warunkach zatrudnia się papudraków, zapchajdziury, do odciążenia stałych pracowników z lepszymi warunkami finansowymi, socjalnymi i przywilejami, ktorzy dostają firmowe porządne auta, a nie muszą chwalić się wynajętymi samochodzikami.

:rotfl2: 

Fajnie to zmyśliłeś, ale to bzdura. :) 

A Twoje oceny tego kim jestem doprawdy tylko pokazują jak bardzo sfrustrowany jesteś. Może i mam wynajęty samochodzik, ale wiesz czego nie robię? Nie wylewam żalu na wszystkich wokół jak Ty, zazdrośniku :) 

No i wiesz, całkiem fajny ten WYNAJĘTY samochodzik. I bezpieczny :lol2: 

Wracając do tematu, zaznaczenie ze inne marki też sprawiają kłopoty, to nie atak, tylko stwierdzenie faktu. A kłopoty potrafią sprawiać auta za milion złotych i ich producenci. 

To tani whataboutism (masz poczytaj co to --> https://en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism

Nikt tutaj nie neguje tego, że inne marki mają problemy, że inni producenci dają ciała. Śmiejemy się z tego też.

Tylko ta się uaktywniasz jak widzisz mój post lub jak widzisz coś o chińczykach. Frustracja na całego :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 1