Gret 1 024 Opublikowano 22 Października 2025 Opublikowano 22 Października 2025 Renówki z tamtych lat takie są
Krauziak 69 Opublikowano 22 Października 2025 Opublikowano 22 Października 2025 (edytowane) Mam cała historię od wyjazdu z fabryki do momentu zakończenia gwarancji (jak go braliśmy to miał jeszcze 6miesiecy).Turbo miał robione przy 120tys jeszcze na GW i w sumie tyle z poważnych rzeczy. Tak to sama eksploatacja. Nam złamał się wydech na przepustnicy od filtra fap (zapiekla się od temperatury) , dwa razy zmienialem czujnik ciśnienia różnić na fap, przepływka x2 przez 150tys. Tak to lać i jeździć. 1.5dci 110 Edytowane 22 Października 2025 przez Krauziak 1
Gość Petru23 Opublikowano 22 Października 2025 Opublikowano 22 Października 2025 Godzinę temu, Krauziak napisał(a): Mam cała historię od wyjazdu z fabryki do momentu zakończenia gwarancji (jak go braliśmy to miał jeszcze 6miesiecy).Turbo miał robione przy 120tys jeszcze na GW i w sumie tyle z poważnych rzeczy. Tak to sama eksploatacja. Nam złamał się wydech na przepustnicy od filtra fap (zapiekla się od temperatury) , dwa razy zmienialem czujnik ciśnienia różnić na fap, przepływka x2 przez 150tys. Tak to lać i jeździć. 1.5dci 110 Czyli wszystko czeka na kolejnego właściciela. Ciekawe, czy też będzie w superlatywach się wypowiadał, gdy przyjdzie czas na grubsze sprawy. A przyjdzie
Krauziak 69 Opublikowano 22 Października 2025 Opublikowano 22 Października 2025 (edytowane) 23 minuty temu, Petru23 napisał(a): Czyli wszystko czeka na kolejnego właściciela. Ciekawe, czy też będzie w superlatywach się wypowiadał, gdy przyjdzie czas na grubsze sprawy. A przyjdzie W przypadku tego auta nowego właściciela raczej nie będzie. Jest u nas 7 lat,ma lekko ponad 300tys nakulane więc ma dożywocie. Ogolnie auto jest z 2013 roku ,nie opłaca się sprzedawać. Mam dostęp do tanich częsci więc utrzymanie nie kosztuje dużo.Renówki z trzeciej generacji raczej problemów nie sprawiają,aby regularnie serwisować . Zawias prosty,silnik nie wysilony ,szczególnie na tle dzisiejszych. Fap ,egr'y (są dwa) ciągle na aucie i wszystko działa.Przeglądy od początku przechodzi od strzała,w tym roku pierwszy raz górne mocowanie amorka padło,tak zawias z przodu w ogóle jeszcze nie tykany. EDIT: Skłamałbym . Wymieniłem amortyzatory z przodu bo myślałem ze przez to nie przeszedł przeglądu.Różnica między lewą a prawą stroną byla ponad dopuszczalną normę.Amory były ok,tylko to mocowanie siadło. Edytowane 22 Października 2025 przez Krauziak
SylwesterI. 1 449 Opublikowano 22 Października 2025 Opublikowano 22 Października 2025 clickbajt wyjaśniony 1 1
trepek 2 056 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 (edytowane) Omoda wydała oficjalne wyjaśnienie w sprawie kierownicy. Parafrazując klasyka - to nie bug, to feature. https://www.otomoto.pl/news/urwana-kierownica-omody-5-to-zadna-wada Najmocniej w tym wszystkim zestarzał się film pewnego dilera Omody, który twierdził, że to niemożliwym jest by wyrwać kierownicę. Diler już usunąl film Ile to osób pisało, że Bąk i Kickster to sprzedajni clickbaitowcy... Edytowane 23 Października 2025 przez trepek 1
GordonLameman 10 313 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 jeszcze było coś o wtyczkach. Też ciekawe teorie to były 1
SylwesterI. 1 449 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 (edytowane) Mleko rozlane, lud połkną rzuconą kiełbasę, a wyłączył myślenie. Edytowane 23 Października 2025 przez SylwesterI. 1
GordonLameman 10 313 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 (edytowane) Po polsku pisze się "połknął", a nie "połkną". Edytowane 23 Października 2025 przez GordonLameman 1 1
trepek 2 056 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 (edytowane) 15 minut temu, GordonLameman napisał(a): jeszcze było coś o wtyczkach. Też ciekawe teorie to były Tak, Omoda powiedziała, że wtyczki są specjalnie zaprojektowane tak aby się wypinały dzięki czemu nie spowodują zwarcia. Inaczej mówiąc - Omoda używa tak ujowego plastiku, że zaczepy w wtyczkach puszczają od byle pierdu. Aż mi się łezka w oku zakręciła jak pomyślałem o wtyczkach w Audi 80... tam prędzej kabel z konektora się wyrwało niż wtyczka puściła Edytowane 23 Października 2025 przez trepek 3
SylwesterI. 1 449 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 Dziękuję, prosty elektryk jestem, robol, przynajmniej logiczne myślenie opanowałem. Teraz, trepek napisał(a): Tak, Omoda powiedziała, że wtyczki są specjalnie zaprojektowane tak aby się wypinały dzięki czemu nie spowodują zwarcia. Inaczej mówiąc - Omoda używa tak ujowego plastiku, że zaczepy w wtyczkach puszczają od byle pierdu. Aż mi się łezka w oku zakręciła jak pomyślałem o wtyczkach w Audi 80... tak prędzej kabel z konektora się wyrwało niż wtyczka puściła Czyli co? specjalnie zaprojektowane wtyczki, czy układ który MA puścić w okreslonych warunkach, to ujowy plastik? Ciekawe, ciekawe. 1
GordonLameman 10 313 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 3 minuty temu, trepek napisał(a): Tak, Omoda powiedziała, że wtyczki są specjalnie zaprojektowane tak aby się wypinały dzięki czemu nie spowodują zwarcia. Inaczej mówiąc - Omoda używa tak ujowego plastiku, że zaczepy w wtyczkach puszczają od byle pierdu. Aż mi się łezka w oku zakręciła jak pomyślałem o wtyczkach w Audi 80... tam prędzej kabel z konektora się wyrwało niż wtyczka puściła Tak widziałem to oświadczenie. Prawnicy tam grubo nad tym pracowali, billing na 70-100h Ale większego sensu to ono nie miało 2
SylwesterI. 1 449 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 Pewnie pisały to zapchajdziury, na śmieciówkach.
dannykay 1 136 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 a ten znowu... idź już do tych kabelków 1 1
GordonLameman 10 313 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a): Pewnie pisały to zapchajdziury, na śmieciówkach. Uuu, ale boli Teraz, dannykay napisał(a): a ten znowu... idź już do tych kabelków Nie może, bo nie potrafi przestać myśleć o mojej pracy i mojej umowie 1
SylwesterI. 1 449 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 Znowu boli? Czy ktoś dzisiaj pisał o twojej umowie? Uderz w stół... 1
dannykay 1 136 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 Ty serio, czy udajesz? 2
GordonLameman 10 313 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca przez GordonLameman 1
trepek 2 056 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 16 minut temu, SylwesterI. napisał(a): Czyli co? specjalnie zaprojektowane wtyczki, czy układ który MA puścić w okreslonych warunkach, to ujowy plastik? Czym popijasz łykanie marketingowego bełkotu? Wtyczka w samochodzie ma trzymać zawsze. Od tego we wtyczkach są specjalne zapadki/bolce by świadomie móc ją wypiąć a nie przypadkowo. 2 1
SylwesterI. 1 449 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 Jak czytam wiadomości takich sfrustrowanych nolajfów, to boli mnie tylko brzuch od śmiechu. 1
Katystopej 2 171 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 Manetka tempomatu w nowym Q3 przecież to wygląda jak z jakiegoś ciągnika siodłowego 3
GordonLameman 10 313 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a): Jak czytam wiadomości takich sfrustrowanych nolajfów, to boli mnie tylko brzuch od śmiechu. To nie czytaj swoich postów 2 minuty temu, Katystopej napisał(a): Manetka tempomatu w nowym Q3 przecież to wygląda jak z jakiegoś ciągnika siodłowego Wyświetlają nam się dokładnie te same posty na FB 2
Klima 133 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 (edytowane) 6 minut temu, Katystopej napisał(a): Manetka tempomatu w nowym Q3 przecież to wygląda jak z jakiegoś ciągnika siodłowego Po przeczytaniu Twojej wypowiedzi myślałem, że chodzi o to coś na górze. Dopiero później zauważyłem że dźwignia od tempomatu jest poniżej. Wajcha rodem z 20 letniego Passata, ale wolę taką dźwignię niż przyciski na kierownicy. Edytowane 23 Października 2025 przez Klima 2
SylwesterI. 1 449 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 4 minuty temu, trepek napisał(a): Czym popijasz łykanie marketingowego bełkotu? Wtyczka w samochodzie ma trzymać zawsze. Od tego we wtyczkach są specjalne zapadki/bolce by świadomie móc ją wypiąć a nie przypadkowo. Mylisz sie w przemyśle od dawna są stosowane złącza ktore w normalnych warunkach mają działać i się nie rozłączać, a w przypadku uszkodzenia mechanicznego nie dopuścić do zwarcia, często gęsto z dodatkowymi żyłami kontrolnymi, ktorych zadaniem jest wyzwolenie zabezpieczenia i odcięcie zasilania. 1
Gość Petru23 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 7 minut temu, Klima napisał(a): Po przeczytaniu Twojej wypowiedzi myślałem, że chodzi o to coś na górze. Dopiero później zauważyłem że dźwignia od tempomatu jest poniżej. Wajcha rodem z 20 letniego Passata, ale wolę taką dźwignię niż przyciski na kierownicy. A no zgodzę się. Wcześniej francuzy stosowały "piloty" czy inne "joysticki" za kierownicą a nie na niej i było to świetne rozwiązanie. Zawsze w tym samym miejscu niezależnie od ułożenia koła kierownicy. Szybko idzie się przyzwyczaić a nie patry się tam zazwyczaj, to nie musi wyglądać. Za to manetki VAG były przepaskudne, oj bardzo
Rekomendowane odpowiedzi