trepek 1 947 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, Totek napisał(a): W moim stuletnim domu też nie widzę sensu inwestowania. Na cały rok pójdzie może 6T peletu (latem grzeje tyle o ile na wodę). Za koszt całej modernizacji to będę miał opału na 25 lat, a i jeszcze mogę palić drewnem jak przyjdą gorsze czasy. Zamiast modernizować to lepiej dołożyć trochę i zbudować od nowa. A pellet teraz nie jest po 2k zł / tona? U mnie przegląd pieca gazowego 300 albo 350zł. Gaz mam z sieci mimo tego, że mieszkam na WSI Edytowane 30 Stycznia przez trepek 1
Cappucino 487 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Teraz, trepek napisał(a): A pellet teraz nie jest po 2k zł / tona? U mnie 1450zł plus vat, ale to ze dwa miechy temu widziałem.
trepek 1 947 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Z racji tego, że my sami porządni ludzie ( ) i nikt państwa nie okrada wychodzi jakieś 1800zł/tona za pellet z VAT. Czyli płakanie na X'sie PrawegoPopulisty jak to pellet po 2 tys jest prawdą.
Totek 994 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 1400 płaciłem kilka dni temu, było już drożej w czasach kiedy węgla brakowało.
galakty 5 169 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 43 minuty temu, Cappucino napisał(a): Przegląd, czyszczenie. Nie wiem jak w tym roku, w zeszłym tyle płaciłem. Nikomu na działałności za tyle by się nie opłacało jechać do klienta i spędzić 1h na przegląd... Chyba że kurz zdmuchnąć. Robiłem przy piecach. 1 1
GordonLameman 10 200 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 1 godzinę temu, Katystopej napisał(a): Nie słuchajcie go, Ymielin to nie miasto, lata temu odłączyli się od moich Mysłowic, ale w dalszym ciągu sielski klimat się tam unosi Wiedziałem, że się odezwiesz. Sielski klimat spokojnego miasteczka!
Katystopej 2 046 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Gordon, kiedyś się mówiło Pomylin 2
GordonLameman 10 200 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Mnie się pojawiało to: Ale to było zanim się wprowadziłem i nie wiem o co im chodziło!
GordonLameman 10 200 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia No to kurła mają pecha, bo tu jeszcze dwóch moich kolegów się będzie budować
Klima 109 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia U mnie na wsi koło Krakowa przeląd kotła gazowego kosztuje 400zl. Trwa to ok 1 godziny. Śmieszą mnie przeglądy kominiarskie przy ogrzewaniu gazowym. Trwa 10 min z wyjściem na dach, wypisaniem papierów i 200zl nie ma.
Katystopej 2 046 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 2 minuty temu, GordonLameman napisał(a): No to kurła mają pecha, bo tu jeszcze dwóch moich kolegów się będzie budować Więcej wsioków matka nie miała? 1
GordonLameman 10 200 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 10 minut temu, Katystopej napisał(a): Więcej wsioków matka nie miała? Jeden wyprowadza się z twojej wioski, bo już nie może smrodu znieść! 2
Katystopej 2 046 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) Imielin - najbardziej na południe wysunięta dzielnica Sosnowca Edytowane 30 Stycznia przez Katystopej 3
Katystopej 2 046 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) dla niejarzących wyszukajcie sobie mapę śródziemia Edytowane 30 Stycznia przez Katystopej 2
GordonLameman 10 200 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca przez GordonLameman 2
trepek 1 947 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 5 godzin temu, GordonLameman napisał(a): bo już nie może smrodu znieść! A co, wody nie ma? 1
Katystopej 2 046 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 37 minut temu, trepek napisał(a): A co, wody nie ma? Wypraszam sobie! Co prawda woda z Dziećkowic, więc jak mi Gordon tam napluje to później się w tym myje PXL_20260130_201839923.LS.mp4 1
larry.bigl 698 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Panowie, moja szwagierka chce zmienić obecną Corolkę z 2003r na coś nowszego. Zakochała się w Toyotach i nie chce innej marki. Padło od niej pytanie Auris 2FL czy dopłacać do Corolli nowszej? Ona głównie jeździ po mieście do pracy, czasami w weekend za miasto. Skłania się ku "Karolci" bo na obecnej się nie zawiodła ale nie wie czy warto bulić te 15-20k więcej. Główny argument jaki ma to że na nowszym sobie Spotify włączy Bierze pod uwagę hybryde tylko i wyłącznie. Obecną Toyotę tłucze już 15 lat i w sumie nie miała z nią żadnych przygód a trzasnęła nią 300k km Jeśli Corolla to 1.8 czy 2.0 warto brać pod uwagę ze względu na moc?
Gang 465 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Mi przez te mrozy w styczniu zeszło że 100 kilo więcej pelletu Kupowałem w czerwcu po 1000zl tona. Przeglądu pieca nie robiłem ani razu od 8 lat ;p (Ale czyszcze go regularnie) PS. Na wiosnę muszę sobie uszczelki w oknach wymienić bo już wieje.
galakty 5 169 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 8 godzin temu, larry.bigl napisał(a): Panowie, moja szwagierka chce zmienić obecną Corolkę z 2003r na coś nowszego. Zakochała się w Toyotach i nie chce innej marki. Padło od niej pytanie Auris 2FL czy dopłacać do Corolli nowszej? Ona głównie jeździ po mieście do pracy, czasami w weekend za miasto. Skłania się ku "Karolci" bo na obecnej się nie zawiodła ale nie wie czy warto bulić te 15-20k więcej. Główny argument jaki ma to że na nowszym sobie Spotify włączy Bierze pod uwagę hybryde tylko i wyłącznie. Obecną Toyotę tłucze już 15 lat i w sumie nie miała z nią żadnych przygód a trzasnęła nią 300k km Jeśli Corolla to 1.8 czy 2.0 warto brać pod uwagę ze względu na moc? Wolałbym Aurisa na wypasie niż gołą Corollę. 1.8 hybryda i będzie zadowolona o ile nie jest z tych kobiet co jarają je 911
Rekomendowane odpowiedzi