Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, larry.bigl napisał(a):

No właśnie nie był dodany. A paliwo z Orlen, nie wiem tydzień temu lałem? Zbiornik pełny. W każdym razie odpalił. Po 5h w garażu i podgrzaniu filtra paliwa przez dłuższy czas.

Rano kup jakiegoś Xeramica lub coś podobnego i dodaj. Natomiast kto w najbliższym czasie ma tankować, to polecam np premiumkę z BP - tam są sporo niższe temperatury "krzepnięcia" niż w zwykłej ropie.

Opublikowano
18 minut temu, NotQuite napisał(a):

Czy przy takich mrozach odpalenie auta wieczorem na 1-2minuty coś da?

Lepiej nie odpalać wcale. Jak odpalasz to pojeździć 20-30 minut chociaż. 

12 minut temu, bergercs napisał(a):

Rano kup jakiegoś Xeramica lub coś podobnego i dodaj. Natomiast kto w najbliższym czasie ma tankować, to polecam np premiumkę z BP - tam są sporo niższe temperatury "krzepnięcia" niż w zwykłej ropie.

4 lata tankowałem premium BP diesla w niedziele (cena jak zwykły diesel) i również polecam. 

Opublikowano
Godzinę temu, bergercs napisał(a):

Wygrzebałem jakiegoś Skydda ze skrzynki w garażu. Powinien styknac.

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, galakty napisał(a):

Albo aku, albo świece, albo paliwo - musi coś być nie tak i wiaterek z pompy nie ma nic do tego lol.

Z pompy wylatuje powietrze o ~10 stopni chłodniejsze niż temperatura otoczenia.

BTW.

Widzę, że niektórzy tak odzwyczaili się od zimy, że przyszedł lekki mróz i olaboga :E 

A tymczasem w 2010r u mnie: image.thumb.png.597339b3fdeca085d98693106672bcae.png image.thumb.png.e93b4c23ae08775c26e8c27d0620795a.png

I temperatury w nocy spadające przez tydzień w okolice -25*C a lokalnie i pod -30*C :D Teraz to jest podpierdułka a nie zima.

Edytowane przez trepek
Opublikowano
53 minuty temu, trepek napisał(a):

Widzę, że niektórzy tak odzwyczaili się od zimy, że przyszedł lekki mróz i olaboga :E 

Ciężko to nazwać zimą jak nie ma śniegu po kolana :E 

Jeszcze jak mialem Golfa 3 i do laski jechałem poza miasto to auto robiło za pług, a zaspy na poboczach prawie po barki. Teraz mamy po prostu mróz. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Gang napisał(a):

@GordonLameman 
weź ich postrasz jakimś brakiem równouprawnienia czy coś, niech nam oddadzą reakcje! 
Mogą być bez pkt. ale niech będą! 

raczej na pewno nie da się tak tego ustawić bez przerabiania skryptów na forum, także... musimy sobie jakoś radzić.

6 minut temu, Katystopej napisał(a):

"zielona szczałka up"  :thumbup:

Reakcja serce

:E 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
49 minut temu, galakty napisał(a):

Teraz mamy po prostu mróz. 

O to to. I to lekki mróz. W sumie tegoroczna zima jest dość "sucha". Znowu pewnie w 2026r będzie wszędzie* susza hydrologiczna.

*oprócz Pojezierza Olkuskiego :E 

Opublikowano
2 godziny temu, trepek napisał(a):

Z pompy wylatuje powietrze o ~10 stopni chłodniejsze niż temperatura otoczenia.

Ale widzisz, to ze mnie wariata zrobili, że to na pewno nie przez pompę :E Ja proponuję żeby postali tak 5min przy wiejącej pompie na tym mrozie to sprawdzimy jak zamarzają u Was przewody paliwowe :E  

Opublikowano (edytowane)

Ej, kto ukradł reakcje nam z wątku :E co to za szajs. 

Ja się cieszyłem z Webasto dopóki nie odpalił :D 

Ale spoko - sytuacja kryzysowa i naprawdę cieszę się z ogarnięcia garazu :D 

Edytowane przez larry.bigl