SylwesterI. 1 192 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 (edytowane) Każdy telefon ssie, zawsze są problemy w czymś, ale jak w drogim topowym tel. pierniczą się podstawowe sprawy, jak łączność to już przegięcie. Kolejny przykład jaki mi się teraz przypomniał to szybkość internetu z sima, kupiliśmy 2 te same pakiety internetowe w ODIDO.NL u niego zawsze szybkość pobierania niższa niż u mnie Edytowane 11 Października 2025 przez SylwesterI.
GordonLameman 9 733 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 9 minut temu, Kyle napisał(a): Dziwne ... ostatnią aktualizację systemową mam z 1 września 2025. Mas podstawowy mi10? Bo internet pokazał że nie już nie ma aktualizacji - ale to oczywiście może być nieprawdziwa informacja. Flagowce Xiaomi kosztują dziś tyle samo co telefony Apple, a dużo szybciej tracą na wartości. Czyli w sumie wychodzą drożej kto więc przepłaca? 1
galakty 4 383 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 1 minutę temu, GordonLameman napisał(a): Mas podstawowy mi10? Bo internet pokazał że nie już nie ma aktualizacji - ale to oczywiście może być nieprawdziwa informacja. One po roku już nie mają aktualizacji!!!! W firmie 2-3 lata temu Xiaomi/Redmi zostały zbanowane bo nie miały łatek bezpieczeństwa na tyle że nie pozwalały instalować profilu służbowego i w tym Teams/Outlook 1
Kyle 412 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 7 minut temu, galakty napisał(a): Sorry ale Xiaomi kosztuje nowe tyle co iPhone, a po roku połowę tego? ... no to chyba fajnie, że nowego flagowca po roku kupisz za połowę ceny?
Gang 418 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 Dosyć że oglądam tv z 4.5m To mam telefon za 800zl Moto E40 neo i działa. Bateria starcza na cały dzień, Android auto działa, nic się nie wiesza. A telefon używam dosyć intensywnie i mam w Pip apek.
Kyle 412 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 Teraz, galakty napisał(a): One po roku już nie mają aktualizacji!!!! Trzeba było nie kupować kilkuletnich leżaków magazynowych!
galakty 4 383 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 Teraz, Kyle napisał(a): ... no to chyba fajnie, że nowego flagowca po roku kupisz za połowę ceny? Jeśli jara Cię kupowanie "flagowca" po 50% ceny po roku który zaraz nie będzie aktualizowany i wspierany to tak, fajnie. 2
GordonLameman 9 733 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 (edytowane) 6 minut temu, Kyle napisał(a): ... no to chyba fajnie, że nowego flagowca po roku kupisz za połowę ceny? No nie - bo traci na wartości. Ja sprzęt Apple po kilku latach sprzedaje wciąż w bardzo dobrych cenach. A czasem rozdaje po rodzinie. Do tej pory tylko raz urządzenie Apple mi się zepsuło. Wymienili wyświetlacz na gwarancji . Ale wiem, że dla niektórych taką matematyka jest za trudna i nazywają to przepłacaniem Edytowane 11 Października 2025 przez GordonLameman 1
Kyle 412 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 Teraz, galakty napisał(a): Jeśli jara Cię kupowanie "flagowca" po 50% ceny po roku który zaraz nie będzie aktualizowany i wspierany to tak, fajnie. Nie kupuję takich telefonów o których piszesz. Mam 4 letni telefon (rok modelowy rok wcześniej, czyli 5 letni) i mam aktualizacje systemowe w tym roku.
galakty 4 383 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 (edytowane) 2 minuty temu, Kyle napisał(a): Trzeba było nie kupować kilkuletnich leżaków magazynowych! Chłopie... Miałem Redmi Note 2 za czasów gdy nie istniał nawet Global Miui i ręcznie wgrywałem soft. Mało tego ręcznie poprawiałem .apk aparatu bo MIUI sztucznie zaniżało jakość zdjęć mimo że mogła być lepsza (jeśli forum xiaomi.eu istnieje to znajdziesz moje posty o tym). Potem Miałem Mi 4C, Mi8, Mi9, Mi10T, inne modele przeszły przez moje ręce również - nigdy więcej tego badziewia. Dopóki nowe modele kosztowały 2000 zł to spoko, ale nie dziś. Odlecieli totalnie. Edytowane 11 Października 2025 przez galakty 2
GordonLameman 9 733 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 1 minutę temu, Kyle napisał(a): Nie kupuję takich telefonów o których piszesz. Mam 4 letni telefon (rok modelowy rok wcześniej, czyli 5 letni) i mam aktualizacje systemowe w tym roku. Według tego artykułu nie masz: https://spidersweb.pl/2025/09/xiaomi-smartfon-aktualizacja-hyperos-3-lista-xiaomi-redmi-poco.html 1
Kyle 412 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 1 minutę temu, galakty napisał(a): Chłopie... Miałem Redmi Note 2 za czasów gdy nie istniał nawet Global Miui i ręcznie wgrywałem soft. Mało tego ręcznie poprawiałem .apk aparatu bo MIUI sztucznie zaniżało jakość zdjęć mimo że mogła być lepsza (jeśli forum xiaomi.eu istnieje to znajdziesz moje posty o tym). Ja nic ręcznie nie wgrywałem, a do zdjęć wgrałem Open Camera, które umożliwia robienie naturalnych fotek, a nie tych erzatzów z aplikacji fabrycznych.
galakty 4 383 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 Jeśli już to się wgrywa Gcam z odpowiednim profilem, a nie OpenCamera. Tylko potwierdzasz że nie masz pojęcia o czym mówisz, ja zęby zjadłem na tej marce 2
Kyle 412 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 (edytowane) 4 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Według tego artykułu nie masz: https://spidersweb.pl/2025/09/xiaomi-smartfon-aktualizacja-hyperos-3-lista-xiaomi-redmi-poco.html Mam "Aktualizacja systemowa Google Play" 1 września 2025 (tak jest napisane w Ustawienia->Stan bezpieczeństwa). 2 minuty temu, galakty napisał(a): Jeśli już to się wgrywa Gcam z odpowiednim profilem, a nie OpenCamera. Tylko potwierdzasz że nie masz pojęcia o czym mówisz, ja zęby zjadłem na tej marce Nie znasz się na zdjęciach To potwierdzasz (że nie masz ZIELONEGO pojęcia o czym piszesz) Gcam nie robi tak naturalnych zdjęć, jak OpenCamera w trybie Api2 z wyłączonymi filtrami wyostrzającymi i wyłączonymi filtrami odszumiającymi. Edytowane 11 Października 2025 przez Kyle
GordonLameman 9 733 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 Teraz, Kyle napisał(a): Mam Aktualizacja systemowa Google Play" 1 września 2025 (tak jest napisane w Ustawienia->Stan bezpieczeństwa). No ale to jest aktualizacja sklepu play, a OS !
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 5 minut temu, galakty napisał(a): Jeśli jara Cię kupowanie "flagowca" po 50% ceny po roku który zaraz nie będzie aktualizowany i wspierany to tak, fajnie. Tylko że jak kupujesz takiego flagowca po roku za 50% ceny, to po 2 latach kupujesz kolejnego i masz nowocześniejszy telefon. Ja akurat xaomi nie kupuje, najczęściej motki, jestem ciekaw kiedy fapple odkryje składane telefony
Kyle 412 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 Teraz, GordonLameman napisał(a): No ale to jest aktualizacja sklepu play, a OS ! Aktualizacja OS jest z 2024r ... też "trochę" dłużej niż "rok" o którym kolega przybredzał
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 Najlepiej jak fapple wypuszcza akt. os, która powoduje szybsze zżeranie baterii 1
GordonLameman 9 733 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 (edytowane) 4 minuty temu, Kyle napisał(a): Aktualizacja OS jest z 2024r ... też "trochę" dłużej niż "rok" o którym kolega przybredzał Dla mnie to byłoby nieakceptowalne ze względów bezpieczeństwa informacji, które mam w telefonie. Nawet pomimo sandboxa firmowego - nie ma takiej opcji po prostu Ale domyślam się, że nie dla wszystkich to jest istotne. Dlatego nikomu Apple nie wciskam. Za to bawią mnie fanboye, którzy nie potrafią załapać czemu ktoś kupuje iPhone i muszą takie osoby obrażać. Choćby pośrednio. To tylko pokazuje umysłową indolencję i nieumiejętność radzenia sobie z pewnymi rzeczami Edytowane 11 Października 2025 przez GordonLameman 1 2
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 https://spidersweb.pl/2023/07/ios-16-5-1-a-aktualizacja.html bezpieczne fapple https://www.dobreprogramy.pl/pilnie-zaktualizuj-ios-wojsko-ostrzega-przez-zagrozeniem,7192704749030144a https://imagazine.pl/2024/09/16/prawie-wszystko-o-ios-18-ipados-18-tvos-18-watchos-11-macos-15-sequoia-i-visionos-2/ 1
Kyle 412 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 (edytowane) 4 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Za to bawią mnie fanboye, którzy nie potrafią załapać czemu ktoś kupuje iPhone i muszą takie osoby obrażać. Choćby pośrednio. To tylko pokazuje umysłową indolencję i nieumiejętność radzenia sobie z pewnymi rzeczami Tak, również nie rozumiem tych fanbojów Apple, którzy dokładnie opisałeś jak się zachowują (jak ktoś kupi coś innego niż Apple, nie daj Bóg chińczyka, to bredzą jaki to szajs) (i tutaj już piszę totalnie serio) ... także ten tego ... Edytowane 11 Października 2025 przez Kyle
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 https://ithardware.pl/aktualnosci/aktualizacja_apple_ios_18_4_1-40980.html
GordonLameman 9 733 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 1 minutę temu, Kyle napisał(a): Tak, również nie rozumiem tych fanbojów Apple, którzy dokładnie opisałeś jak się zachowują (jak ktoś kupi coś innego niż Apple, nie daj Bóg chińczyka, to bredzą jaki to szajs) (i tutaj już piszę totalnie serio) A czy tutaj ktoś tak napisał? Czy może wręcz przeciwnie? To ty razem z kolegą badziewiakiem atakujecie użytkowników IP?
Kyle 412 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 (edytowane) 1 minutę temu, GordonLameman napisał(a): A czy tutaj ktoś tak napisał? Czy może wręcz przeciwnie? To ty razem z kolegą badziewiakiem atakujecie użytkowników IP? Godzinę temu, marko napisał(a): Chińskie telefony też mają lepszą specyfikację, a są po prostu gorsze. Szczegóły robią różnicę, kolosalną. Czyli są gorsze, bo są gorsze - czego nie rozumiesz? ps. i czemu obrażasz kolegę, nazywając go "badziewiakiem"? Edytowane 11 Października 2025 przez Kyle
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 (edytowane) Pokazywanie błędów fapple to atak? Oj marketingowo wyprane móżdżki na kredyt już same się kompromitują ale co się dziwić jak ktoś nie ogarnia manualnej skrzyni biegów i sam wkleja posty, chwaląc się jak traci 50-60k na wynajmie auta byznesmen Edytowane 11 Października 2025 przez SylwesterI. 1
Rekomendowane odpowiedzi