O czymś takim mówią już Chińczycy. Nazywa się to bioreaktorem/sztuczną macicą. Czyli jak z filmów SF, że pobiera się komórki rozrodcze matki i ojca, zapładnia i wkłada do takiego akwarium/inkubatora. I w ten sposób rozwija się dziecko aż do czasu "porodu" po 9 miesiącach, czyli wyjęcia z tego bioreaktora. Sądzę, że przy takiej metodzie byłby baby boom. Matka w wygodny sposób mogłaby mieć własne dziecko, bez ciąży, przy tym normalnie pracować i chodzić na fitness. Teraz jest moda na młody wygląd, sport i ładne ciało, także praca zawodowa często koliduje z macierzyństwem. Nie wiem, czy teraz się to zmieniło, ale parę lat temu bano się zatrudniać kobiety w wielu branżach, żeby w ciążę nie zaszły. Nawet były zapytania na rozmowach kwalifikacyjnych, czy planuje ciążę.
https://www.ofeminin.pl/dziecko/mam-dziecko/powstala-pierwsza-na-swiecie-sztuczna-macica-moze-urodzic-30-tys-dzieci-rocznie/xk5gx4b
a to zależy jak trafisz. Są takie, gdzie ciężko odróżnić od Lego nawet w dotyku czy jakości, są takie gdzie z metra widzisz, że to podjebka Kiedyś kupowałem trochę MOCów, ale już z tego wyrosłem i zostałem z Architecture
Rekomendowane odpowiedzi