Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A masz czym się chwalić? :hihot:

Zdjęcia można przeskalować do niższej rozdzielczości i/lub nadpisać z jakością np. o 10% niższą, co mocno wpływa na wagę, a niewiele na jakość.

Ja tam jestem na nie, bo może się zacząć zdjęciowy spam. Obecnie tekst i skromne obrazki są wystarczające do formy tego luźnego chatu. 

Edytowane przez Pawelek6
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy Waszym zdaniem wrzucanie screenów z NR do tematu "screeny" jest ok? Moim zdaniem do końca. Nie, dopóki nie ma tego oficjalnie w grach. Może nowy temat? A może wymóg dodanie info że to z NR? 

Opublikowano

Dlatego już prawie przestałem śledzić tamten wątek. Nie raz nie wiadomo, które screeny są oryginalne, które to indywidualny gust użytkownika.

P.S. Swoją drogą te nowe technologie na pierwszy rzut oka niby poprawiają obraz, ale mało kto widzi, że wszędzie jest podbity kontrast (świat nie zawsze tak wygląda, ludzie uwielbiają rozjechaną, rozkalibrowaną kolorystykę niestety aby waliła po oczach dosłownie) czy po prostu głównie dorzuconych jest mnóstwo cieni na twarz niezależnie od oświetlenia, co jest nienaturalne i postarza postacie dodając im zmarszczki itp. (o DLSS 5 rzecz jasna mówię).

@Kadajo twardą ręką to można chyba wymusić. Kto nie napisze tytuły gry oraz czy jest to oryginał czy zmodowany, to bez pytania kasujesz post. Dać tam teraz w temacie taką informację i tyle, koniec dnia dziecka.

• Upvote 1
Opublikowano

@Pawelek6 Myślałem nad tym, ale w sumie.

Nikt tam na złość nie robi nikomu, a tylko chce się pochwalić graficzką.

I jakoś mi nie pasuje do tego "twarda ręką" bo ktoś nie daje opisu.

Zaraz będzie tam dyskusja zamiast SS, już tak było parę razy.

W pierwszym poście chyba nawet jest informacja, aby dawać tytuł gry.

Opublikowano (edytowane)

@Kadajo owszem, nikt na złość nie robi, ale palce chyba nikomu nie odpadną po wyklikaniu paru słów na klawiaturze? Tym bardziej, że jest informacja jak mówisz, ale do której nie stosują się, a moderatorstwo właśnie nie respektuje ustanowionego prawa, dając jawne przyzwolenie na to co się dzieje. "Wiesz, nie kradnij, ale jak ukradniesz to nic ci nie zrobię.". To samo z dyskusją, nie ma. Tytuł / oryginał czy mod (jaki) / screen - tyle w postach.

Edytowane przez Pawelek6
  • Upvote 1
Opublikowano

A co to za różnica na jakich ustawieniach/modach ktoś wrzuca? Przecież to tylko obrazki, oglądasz i scrollujesz dalej a nie czytasz raport czy ktoś poprawny obrazek wrzucił :hihot:

Czasami jak widzę jak wam się nudzi to mam flashbacki z lat 2005 i tamtych for :D