Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wszyscy wiemy że gardzisz D4, weź już przestań pisać :E :E 

Ja dodatek kupię bo nie miałem poprzedniego, 2x DLC za 170 zł to dobra cena. Sorry ale więcej się wydaje na pizzę czy kebaby które zjadasz w 10 minut, jak ograsz dodatek przez 50h to wychodzi 3,40 zł za godzinę.... 

Na razie ogram Spiritborna bo nigdy nie grałem, a w kolejnym sezonie Palladyna. Czuję że na razie będzie pobugowany albo totalnie OP i wolę raczej poczekać. 

Edytowane przez galakty
Opublikowano
2 minuty temu, galakty napisał(a):

Wszyscy wiemy że gardzisz D4, weź już przestań pisać :E :E 

Ja dodatek kupię bo nie miałem poprzedniego, 2x DLC za 170 zł to dobra cena. Sorry ale więcej się wydaje na pizzę czy kebaby które zjadasz w 10 minut, jak ograsz dodatek przez 50h to wychodzi 3,40 zł za godzinę.... 

Na razie ogram Spiritborna bo nigdy nie grałem, a w kolejnym sezonie Palladyna. Czuję że na razie będzie pobugowany albo totalnie OP i wolę raczej poczekać. 

170pln za kebsa?

https://youtu.be/USbrQBLWi0c?si=7Zd4np2lWYtlSrTG

Opublikowano

Mnie akurat wkurza ogrywanie non stop kampanii, Diablo wygrywa bo ma opcję "Skip", na prawdę męczy ogrywanie kampanii, dlatego za łebka nie przeszedłem D2, zawsze w połowie Koszmaru odstawiałem, nudziło mnie przechodzenie tego samego. 
Diablo 4 ma ten plus, tak samo jak D3. Szczególnie, że kampania w POE2 jest to mordęga.

• Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Jaycob napisał(a):

No tak, jak kupisz 3 pizze to może tyle wyjdzie. :E 

Ile zjadasz w ciągu miesiąca takich rzeczy? 

1 minutę temu, Roman_PCMR napisał(a):

170pln za kebsa?

Kolejny... Wy udajecie czy tak na serio? Skoro porównujesz do jednej pizzy to powinieneś włączyć grę, pograć i usunąć. To wtedy ma sens. 

2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Mnie akurat wkurza ogrywanie non stop kampanii, Diablo wygrywa bo ma opcję "Skip", na prawdę męczy ogrywanie kampanii, dlatego za łebka nie przeszedłem D2, zawsze w połowie Koszmaru odstawiałem, nudziło mnie przechodzenie tego samego. 
Diablo 4 ma ten plus, tak samo jak D3. Szczególnie, że kampania w POE2 jest to mordęga.

Przez to raczej nie wrócę do PoE2, moze jak wyjdzie full wersja, ale ogrywanie 20-30h kampanii to jest żart. 

Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

ale ogrywanie 20-30h kampanii to jest żart. 

Nie jestem najlepszy do speed runów i mi to potrafi wyjść więcej, więc ja po kampanii miewam już dosyć, a co dopiero jeszcze męczyć end game, który tak na prawdę powinien być tym w co się chce grać, ostatnio wbiłem z 74lvl Deadeye? Nie pamiętam.   

• Upvote 1
Opublikowano

No i to jest akruat ogromna zaleta D4. Nie mam sily bawic sie nawet tym nowym Druidem w POE2 wlasnie dlatego ze musze robic znowu ten badziew. Po 12 razach i mi styka %-)
Po prostu w tym czysto przez perpsektywe wizualna D4 vs POE2, to tej pierwszej nie chce sie odpalac. 

Troche jak pogranie w Ghosta a potem odpalenie Assasina ;)

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Kolejny... Wy udajecie czy tak na serio? Skoro porównujesz do jednej pizzy to powinieneś włączyć grę, pograć i usunąć. To wtedy ma sens. 

Przez to raczej nie wrócę do PoE2, moze jak wyjdzie full wersja, ale ogrywanie 20-30h kampanii to jest żart. 

Poprostu napisalec glupote i teraz bronisz na sile tego idiotycznego przykladu 🤣

Kampania w poe2 to poezja. Jak taki dobry stejk w dobrej restauracjii.

Natomiast kampania w (ha tfu) D4 to hamburger  macdonalda znaleziony w smietniku. Zreszta cale D4 jest takie 😅

Opublikowano
7 minut temu, galakty napisał(a):

jak ograsz dodatek przez 50h to wychodzi 3,40 zł za godzinę.... 

No jasne, a jak ogram 200h, to wychodzi prawie jak za darmo. :E  Rozbijanie ceny na godzinę grania jest głupie, bo to nie jest miara jakości.

3 minuty temu, galakty napisał(a):

Ja w ciągu roku zjadam może z 2 pizze.;) 

Opublikowano (edytowane)

W PoE2 kampania, a przynajmniej te pierwsze akty ktore sa dostepne (bo to nie jest calosc) jest w porzo. Ale nie jest to tez zaden majstersztyk.
Na poczatku kazali to robic po 2x per postac, wiec kazdemu sie juz przejadlo. Podobac moze sie osobom ktore przeszly ja raz, dwa. 

Edytowane przez oldfashioned
Opublikowano
4 minuty temu, Roman_PCMR napisał(a):

Poprostu napisalec glupote i teraz bronisz na sile tego idiotycznego przykladu 🤣

Kampania w poe2 to poezja. Jak taki dobry stejk w dobrej restauracjii.

Natomiast kampania w (ha tfu) D4 to hamburger  macdonalda znaleziony w smietniku. Zreszta cale D4 jest takie 😅

Głupotę to Ty odwalasz co sezon D4, chyba nawet papież wie że nie lubisz D4, ale co sezon o tym przypominasz. 

2 minuty temu, Jaycob napisał(a):

No jasne, a jak ogram 200h, to wychodzi prawie jak za darmo. :E  Rozbijanie ceny na godzinę grania jest głupie, bo to nie jest miara jakości.

Niech będzie... ;) 

Opublikowano (edytowane)

Kampanię przechodzi się dla fabuły, a ileż razy można przeklikiwać tonę tekstu? ba tego samego tekstu! do jasnej cholery! Oczywiście POE2 jest świetną grą i Diablo 4 w wielu aspektach nie ma podejścia do tego, a pełna wersja zapewne podniesie poprzeczkę, Diablo 4 jest bardziej casualowe, umożliwia wskoczenie do end gamu już na samym początku bez przechodzenia, przeklikiwania tego samego i ganiania od znacznika do znacznika. 

Na prawdę, mnie to denerwuje, tak jak piszę, nie jestem speedrunerem, nie będę robić kampanii w 5 godzin, chcę sobie usiąść popykać jak mam czas, ochotę, a nie przechodzić przez 30-40 godzin czy ile mi zajmie ta "męka", gdzie już mogę czuć się wypalony przez robienie tego samego nty raz. Tak to mapki czy inne aktywności zawsze mogę mieć losowe, robię je szybko wracam i następne, a tu czeka nas to samo, za 3 miechy to samo jedynie co się zmienia to event, który ma urozmaicić nam kampanię przez te 30 godzin. :E

D4 wpadasz od 1lvl robisz content który miałbyś dostępny po skończeniu fabuły. Robisz co ci się podoba, i żeby nie było że bronię Diablo, bo ja ostatnio nie grałem- kilka sezonów(grałem w poe2 i LE), a teraz instaluję grę, ba już jest na dysku, zaraz odpalę i spr sezon, póki co mocno się zastanawiam nad tą postacią czy mi jest potrzebna, 170zł piechotą nie chodzi, a ja nie lubię mrozić kasy na tyle miesięcy przed, gdyby to jeszcze miesiąc, góra dwa. 

edit:
"Kampanię przechodzi się dla fabuły"

Żeby nie było, Wieśka, czy inne gry przechodzi się kilka razy ale tu mowa o hns/arpg a nie typowym RPG, gdzie miewamy inne decyzje w świecie gry itp, a nawet możliwości wybierając nową postać czy towarzysza.

Edytowane przez Reddzik
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano
21 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

No nie bo jak musisz jeść go kilka razy juź gównianie smakuje;)
Nic że lepsza ale zmuszanie do grania w kólko akurat największy minus poe 2

Kampania w poe2 jest dla koneserow. Elite intelektualna. Nie kazdy ma ambicje zeby ja docenic przechodzac wielokrotnie.

D4 jest dla plebsu. Taki sam plebs kupuje skorki w fortnajcie. 

• Haha 3
Opublikowano
13 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

Kampania w poe2 jest dla koneserow. Elite intelektualna. Nie kazdy ma ambicje zeby ja docenic przechodzac wielokrotnie.

D4 jest dla plebsu. Taki sam plebs kupuje skorki w fortnajcie. 

Czyli jesteś pleb bo ciągle tu zaglądasz, do tego zaciąga trochę żulem co po śmietnikach grzebie skoro:

Godzinę temu, Roman_PCMR napisał(a):

Ciągle do tego śmietnika zaglądasz.

A wracając do tematu, wszyscy jesteśmy dzisiaj paladynami :clap:

• Upvote 4
Opublikowano

Obejrzałem trailer, popatrzyłem coś na yt i zero emocji. Ta firma mnie już tyle razy zawiodła, że dałem sobie spokój z nastawianiem się na cuda.

Duużooo lepiej gra mi się w D2R niż w D4. D4 wydaje się jakieś takie spłycone.

Co do grania kampanii to w D2R przez ostatnie kilka tyg to już zrobiłem kilka postaci i przeszedłem sobie normal->koszmar-> piekło, w sumie spoko, dobrze się gra, człowiek się nie męczy.

W PoE2 kampania trochę przydługawa ale ją się robi 2-3 dni, bardzo lubie 4 akt.

Czy skip by się przydał? Może, dla mnie obojętne, mogę cisnąć kampanię bo i tak bardzo dużo gram.

Wychowałem się na diablo 2, w które cisnąłem od dzieciaka latami. Twory jak diablo 3, diablo 4 to po prostu nie moja bajka, może dla młodszego pokolenia będą bardziej atrakcyjne.

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Dominix napisał(a):

Czyli jesteś pleb bo ciągle tu zaglądasz, do tego zaciąga trochę żulem co po śmietnikach grzebie skoro:

Ciągle do tego śmietnika zaglądasz.

A wracając do tematu, wszyscy jesteśmy dzisiaj paladynami :clap:

Zle intepretujesz. Tak jak klasa wyzsza patrzy sie na maluczkich z okna albo szlachta na plebs tak i ja, gracz poe2, zerkam na graczy (ha tfuu) D4 :)

@ODIN85 i prawidlowo sie czujesz. Zapraszam do poe2. Tam sie ludzi traktuje z godnoscia. Zrobimy jeszcze z ciebie szlachte 😉

No i przedewszystkim producenci poe2 nie dym@ja graczy.

Czasami sie zastanawiem czy gracze (ha tfuu) D4 specjalnie graja bo lubia pewne rzeczy..  🤔

Opublikowano

Jak puścili trailer do Divinity to myślałem że to trailer D4. Myślę że nawet był lepszy niż ten do D4, był po prostu świetny chociaż ten z Mephisto też niczego sobie. 

Co do Paladyna trochę szkoda że jest schowany za dodatkiem. I tak kupię chociaż jeszcze nie wiem czy teraz czy w nowym roku.

Zmian w drzewkach dużych się nie spodziewam, bardziej interesuje mnie jak będą wyglądały te zmiany w endgame.