Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Reddzik napisał(a):

Tylko to do zrobienia i będzie koniec z nagrodami sezonowymi. Póki co 101 poziom Pitu, dalej nie robiłem bo gram ze znajomym, pomagam mu z jego Paladynem.

Te nagrody i tak nic nie zmieniają, mi się nie chce wbijać :E Zrobiłem najważniejsze które coś dają. 

• Upvote 1
Opublikowano

Aktualnie to interesuje mnie dół, tam byłbym ciekaw jak daleko zajdę, reszta zawartości to już nie bardzo, szukanie przedmiotów z kilkoma procentami więcej, to już nie ma moje "zdrowie", niby ok ale znalezienie mistyka czy unikatu z 3-4 GA to już graniczy z cudem, ba z dwoma to już inna liga. 

Jak nadal będę mieć takie parcie na Diablo, to może w nowym sezonie wezmę Paladyna(dodatek) ale póki co jest git i cieszę się, że pograłem trzema postaciami choć najsłabiej wyszedł mi Spirytysta bo nie poszedłem w Evade.

Następnym razem to będzie Barb lub Druid albo właśnie Paladyn.

Niech dają jakieś info o dodatku, by nie było nudno do jego premiery :E

Opublikowano
17 minut temu, Godlike napisał(a):

Mi się też podobała, w D3 nie grałem ale po D4 chyba przejdę dla samej fabuły,

A właśnie odnośnie tej fabuły to dodam że mega idiotyczne ze strony twórców Diablo 4 (totalnie przegięli) jest to że nie mogę przejść ponownie kampanii tą samą postacią (czyli bez tworzenia nowej). Na początku sądziłem że to jakiś żart, ale naprawdę nie ma możliwości przejść ponownie tą samą postacią kampanii czyli jedynego elementu tej gry który jest coś wart.

19 minut temu, Godlike napisał(a):

D2 fabuła też mi się podobała, jak na tamte czasy ciekawa była i intrygująca

Fabuła była świetna i nie było nawalonych setek kretyńskich misji nie związanych z fabułą jak w Diablo 4. A po co je nawalili? Żeby na siłę przedłużać grę i nic poza tym. W Diablo II wszystko dotyczyło fabuły głównej gry (no prawie wszystko bo taka misja jak Zapomniana Wieża czy niektóre skarby się wyróżniały). 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Ostatnio dropłem 2 unikaty, gdzie każda legendarna moc dała mi z 20% większe obrażenia, bo miałem kiepski roll. Do tego uświęcenie wpadło z lepszym efektem, więc tu też poszedł jakiś tam upgrade. Mam 255 paragon. 

Dziś grałem z kumplem, ale solo to bym cisnął po dołach i expił Glify, bo jeden mam prawie 100 poziom a reszta na 50-80

Opublikowano
17 minut temu, Misticzx napisał(a):

A właśnie odnośnie tej fabuły to dodam że mega idiotyczne ze strony twórców Diablo 4 (totalnie przegięli) jest to że nie mogę przejść ponownie kampanii tą samą postacią (czyli bez tworzenia nowej). Na początku sądziłem że to jakiś żart, ale naprawdę nie ma możliwości przejść ponownie tą samą postacią kampanii czyli jedynego elementu tej gry który jest coś wart.

A jaki jest sens przechodzenia kampani ponownie? W D2 chyba tak bylo ze robiles ja na normalu a potem znowu od poczatku ta sama postacia ale na trudniejszym poziomie. Tam to moze mialo sens bo nie bylo za duzo do robienia po jej skonczeniu. Tutaj jak zrobisz kampanie to masz od groma rzeczy do farmienia, wiec przechodzenie kampanii byloby tylko sztucznym wydłużeniem gry.

Cale szczescie ze w sezonach mozna zrobic skip kampani i levelowac sobie postac w inny sposob, bo jakbym mial za kazdym razem kampanie przechodzic robiac postac to bym sie chyba pocial :D

• Upvote 1
Opublikowano

Ah jeszcze uświęcenie, no już widzę jak dropię 2 mistyczne na 2-3GA i je uświęcam mając dobry roll :E 

To już dla mnie sztuczne wydłużanie rozgrywki, nawet na Auradinie mi się nie chce bo zwyczajnie leci za dużo chłamu.

Nie wiem, może powinni zrobić tak że im wyższy paragon tym lepsze itemy lecą, bo jak widzę na 250 paragonie legendarki 750 z kiepskim rollem aspektów to się rzygać chce :E 

• Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, Dominix napisał(a):

A jaki jest sens przechodzenia kampani ponownie?

Bo gra bez fabuły nie ma sensu?

9 minut temu, Dominix napisał(a):

W D2 chyba tak bylo ze robiles ja na normalu a potem znowu od poczatku ta sama postacia ale na trudniejszym poziomie

Tak było i to było świetne. Po co to zmienili? Na złość graczom? Chcieli być nowocześni? Idiotyzm jak dla mnie.

10 minut temu, Dominix napisał(a):

Tutaj jak zrobisz kampanie to masz od groma rzeczy do farmienia, wiec przechodzenie kampanii byloby tylko sztucznym wydłużeniem gry.

No widzisz, a dla mnie jest odwrotnie. Nic poza kampanią i fabułą mnie nie interesuje. Nieobowiązkowych przeciwników mogę jeszcze pokonać i tyle. 

12 minut temu, Dominix napisał(a):

Cale szczescie ze w sezonach mozna zrobic skip kampani

Tak. O jednych graczach pamiętali, a innych mieli gdzieś, bo zmuszają ich do stworzenia nowej postaci od zera, żeby przejść ponownie kampanię. 

Opublikowano (edytowane)

Ale skoro dla ciebie grind nie jest targetem, to co by ci dalo przejscie kampani jeszcze raz ta sama postacia? To juz lepiej przejdz ja 2-3 innymi postaciami i w tym momencie gra sie dla ciebie konczy i mozna zrobic uninstall. 20lat temu to bylo fajne bo pozniej za duzo nie bylo do robienia, teraz to juz nie przejdzie i gra jest inna. Tobie nie pasuje, spoko, ale takich graczy jak ty to jest mala czesc, blizz sie do nich nie wypina, tylko do tych co grinduja i jeszcze kupuja skiny ze sklepu.

Jakby trzeba bylo przejsc kampanie jeszcze raz to by zmuszali do przechodzenia jej ponownie :D

15 minut temu, galakty napisał(a):

Tylko to rozwiązuje połowę problemu, bo dalej śmieci będą leciały. 

Jeśli faktycznie ukryje to czego nie chcę, to będą runy na lair bossach gdzie nie zobaczę NIC (zdarzało się że nie poleciał żaden ancestral). 

Ale tak jest w kazdym inny hns, leci syf ale z filtrem tego nie widzisz, po to jest ten filtr a w takim poe czy le to wydaje mi ise ze smieci leci wiecej niz w diablo, ale nie jestem pewien bo w poe nie gralem za duzo a w le glownie z filtrem i jak go wylaczylem i bym wszystko zbieral to co 2min by byl tp do miasta zeby sie wyprzedac :D

Edytowane przez Dominix
Opublikowano
31 minut temu, Misticzx napisał(a):
44 minuty temu, Dominix napisał(a):

A jaki jest sens przechodzenia kampani ponownie?

Bo gra bez fabuły nie ma sensu?

Wlasnie zabiles:

-city buidery
-sandboxy
-wiekszosc symulatorów
-moby
-KotH (Battle Royal)
-gry wyscigowe
-fpsy sieciowe
-looter shootery
-extraction shootery
-wiekszosc aRPG/Hack&Slash w ktorych nie jest istotna fabula a kompetetywnosc, grind, budowanie postaci (zwlaszcza w grach z sezonami)

Juz nie wspomne o tym, ze wiele gier niekoniecznie ma zapadajaca w pamieci fabule ktora w trakcie rozgtywki moze byc niezauwazalna lub nawet nieistotna ale nadrabia narracją

Fabule to musisz miec w filmie fabularnym a nie w grze komputerowej :E 

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, galakty napisał(a):

Ah jeszcze uświęcenie, no już widzę jak dropię 2 mistyczne na 2-3GA i je uświęcam mając dobry roll :E 

To już dla mnie sztuczne wydłużanie rozgrywki, nawet na Auradinie mi się nie chce bo zwyczajnie leci za dużo chłamu.

Nie wiem, może powinni zrobić tak że im wyższy paragon tym lepsze itemy lecą, bo jak widzę na 250 paragonie legendarki 750 z kiepskim rollem aspektów to się rzygać chce :E 

Na tym polegają te gry, grindujesz i farmisz przez kilkaset godzin z nadzieją, że może ci coś dropnie :lol2: 

Opublikowano
16 minut temu, Godlike napisał(a):

A to jest jakas ta danina do podmiasta kurast czy jeszcze o czymś innym mówicie?

tak, jest danina unikatowa za szanse na mityka na koniec. Jak masz rozwinieta moc sezonowa Azmodana to z world bossow tych danin leci od 3 do 10 z jednego. Ja nazbieralem ich 150 :E

Tribute of Ascendancy

Opublikowano
11 minut temu, eNeSik napisał(a):

tak, jest danina unikatowa za szanse na mityka na koniec. Jak masz rozwinieta moc sezonowa Azmodana to z world bossow tych danin leci od 3 do 10 z jednego. Ja nazbieralem ich 150 :E

Tribute of Ascendancy

To nie to, ja miałem na myśli sigil z affixem Mythic Prankster, gdzie masz goblina, który dropi gwarantowane mityki, a nie daje szanse na to. 

Opublikowano
12 godzin temu, Dominix napisał(a):

Ale tak jest w kazdym inny hns, leci syf ale z filtrem tego nie widzisz, po to jest ten filtr a w takim poe czy le to wydaje mi ise ze smieci leci wiecej niz w diablo, ale nie jestem pewien bo w poe nie gralem za duzo a w le glownie z filtrem i jak go wylaczylem i bym wszystko zbieral to co 2min by byl tp do miasta zeby sie wyprzedac :D

Nie zrozumiałeś :D 

W PoE2 czy LE nawet z filtrami widzisz drop, a w D4 jakbym ustawił tylko GA to czasami nie byłoby NIC na ziemi :D 

Jeśli tak ma być to spoko, dla mnie to nieco słabe że mając ponad 245 paragonów lecą zwykłe itemy, mogłyby chociaż 1GA zawsze mieć.