Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Slayer napisał(a):

Btw. nie wiedziałem, że jest książka o blizzie, niezle :E

Dla fanów Blizzarda pozycja obowiązkowa. Nigdy nie byłem jakimś wielkim fanem gier robionych przez to studio, ale sporo fajnych, ciekawych i też kurewsko smutnych rzeczy się dowiedziałem. Ogromnym plusem jest to, że wiele osób pracujących tam na przestrzeni lat pozwoliło na podanie swoich danych, a jeszcze inne osoby potwierdzały ich słowa, co bardzo pozytywnie wpływało na odbiór książki. 

• Like 1
Opublikowano
W dniu 7.04.2026 o 20:06, Element Wojny napisał(a):

Dla fanów Blizzarda pozycja obowiązkowa. Nigdy nie byłem jakimś wielkim fanem gier robionych przez to studio, ale sporo fajnych, ciekawych i też kurewsko smutnych rzeczy się dowiedziałem. Ogromnym plusem jest to, że wiele osób pracujących tam na przestrzeni lat pozwoliło na podanie swoich danych, a jeszcze inne osoby potwierdzały ich słowa, co bardzo pozytywnie wpływało na odbiór książki. 

O tej mowa?

IMG_2017.jpeg

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Godlike napisał(a):

O tej mowa?

Tak. Ogolnie polecam wszystkie 3 ksiazki Schreiera, jest w nich wiele fajnych historii powstawania gier (min. Wiedzmin 3, Diablo 3, Uncharted 4, Dragon Age Inkwizycja, Stardew Valley, Halo Wars, Pillars of Eternity, Star Wars 1313), bardzo fajne historie prob przejscia dev'ow z korpo na gry indie i jak sie to dla nich skonczylo , o grach fundowanych na kickstarterze, wielkie wzloty i upadki w branzy, jest tez kilka mocnych i smutnych historii - naprawde fajna lektura.

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1