Skocz do zawartości

Niesamowita oprawa graficzna i artystyczna czyli screeny z najpiękniejszych gier.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

dziękuję, może poźniej cos się ponbawię o w sumie cały dzień wczoraj bawienia się z gry było niewiele, jednak NR to póki co ciekawostlka i może... taki screenshot addon :)
swoją droga, mógłbyś zrobić pełną sesję Anuszki, kolega prosił 

ja bym w sumie jakiegoś reshade do wampira przytulił, ktory dodaje trochę ponurości do świata, jakiś grim reshade coś takiego, dla mnie zbyt kolorowo i móglby padać deszcz 

Opublikowano (edytowane)

Jestem psychofanem ReShade. Reshadowałem namiętnie wszystko - głównie W3, ale (!) ta gra, ma tak dobre (IMO) defaultowe światło i klimat, do tego, to co robi NR z otoczeniem, powoduje, że (o dziwo!) absolutnie mnie zaspokaja wizualnie. 
Ba! NR robi robotę oświetleniową i jak zaciągniesz RS na default grę (co może wyglądać fajnie), to może wygladać średni, gdy zapniesz ten RS z użyciem NR. ;)
Zerkałem, i póki co, nie znalazłem niczego, co chciałbym dorzucić.  

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano
5 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a):

Jestem psychofanem ReShade. Reshadowałem namiętnie wszystko - głównie W3, ale (!) ta gra, ma tak dobre (IMO) defaultowe światło i klimat, do tego, to co robi NR z otoczeniem, powoduje, że (o dziwo!) absolutnie mnie zaspokaja wizualnie. 
Ba! NR robi robotę oświetleniową i jak zaciągniesz RS na default grę (co może wyglądać fajnie), to może wygladać średni, gdy zapniesz ten RS z użyciem NR. ;)
Zerkałem, i póki co, nie znalazłem niczego, co chciałbym dorzucić.  

1, szanuję, kiedyś bawiłem się trochę w W3, i trochę w Krymzonie, ale nie wdawałem się nigdy w szczegóły,  musze skonsultować z asystentem, bo szczerze ten klimat świata z pierwszego dnia zaraz na początku, ponury, smutny, mroczny- taki świat w grach kocham i chciałbym jakoś ustawić aby przez całą grę tak było, ale wiem, że to mało prawdopodobne. 

właśnie jestem tam gdzie Ty robiłeś cudnej Aneczce fotki i robiłem porównanie i MNIEJ/WIĘCEJ podobnie to wygląda u mnie i u Ciebie.

2, mówisz, że gra ma świetne cieniowanie itd., wygląda pięknie w MROCZNIEJSZYCH SCENACH, tak jak właśnie tutaj na początku dnia 1, kiedy jednak byliśmy przy misji z rodzeństwem i wędkowaniem i była godzina około 1800 i wszystko takie żółte to okropnie to wyglądało, kolejna rzecz to NR według mnie za bardzo wyostrza te sceny i chciałoby- przynajmniej dla mnie użyć jakiegoś dodatkowego blurowania na ten efekt, a kolejna sprawa to u mnie np. kiedy włączam NR to na dalszych planach znikają te rozproszone cienie, np przy ławkach, płotach, skałach, takie odnoszę wrażenie, że tutaj NR daje a tam zabiera.

koniec końców, normalny gameplay bez, cut-sceny z NR tak for fun, 

pozdro byczQ

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, samsung70 napisał(a):

2, mówisz, że gra ma świetne cieniowanie itd.,

Nie. Mówię, że ma całkiem niezłe światło. ;)

wygląda pięknie w MROCZNIEJSZYCH SCENACH, tak jak właśnie tutaj na początku dnia 1, kiedy jednak byliśmy przy misji z rodzeństwem i wędkowaniem i była godzina około 1800 i wszystko takie żółte to okropnie to wyglądało,

Pełna zgoda. Pewne niedociągnięcia są... ;)

kiedy włączam NR to na dalszych planach znikają te rozproszone cienie, np przy ławkach, płotach, skałach, takie odnoszę wrażenie, że tutaj NR daje a tam zabiera.

1. Coś za coś,
2. Jeszcze jest czas, jeszcze urawał jest czas! ;) na poprawki,

Spoiler

3. Jestem '71... wzrok już nie ten i mogę być ślepy na rzeczy, które komuś sprawniejszemu "wpadają w oko".

Dla mnie światło świata wiedźmina, to... ;)

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Thanks 1