Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
9 godzin temu, tgolik napisał(a):

Sprawdziłem, Indiana na How Long To Beat - 15,9 godziny główna fabuła - tyle, co lubię dla przerywników między otwartymi światami.

Właśnie kupiłem.

EOT.;)

Warto też robić zadania poboczne i odgrywać tajemnice, w sensie jak ktoś lubi klimat Indiany to się odnajdzie 🙂 ja nie zrobiłem wszystkiego a grę skończyłem w 33 godziny 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Zacząłem grać. Pół godziny w Opcje, w tym DLSS SWAP na najnowsze biblioteki. Stanęło na "suwaki na maksa w prawo" łącznie z PT. 4k100-110fps w trybie balans + FG.

I pół godziny w samą grę. Jest klimat, jest filmowość, zbieram posążki po bitce w muzeum. Grafika przednia, eksponaty, gabloty, wnętrze sali - jak w grach SONY, może jedynie łączenie sekwencji filmowych z gameplayowymi troszkę chrupie.

Jeszcze tylko decyzja przede mną - pełna eksploracja, czy tylko elementy wymagane przez fabułę?

Opublikowano
19 minut temu, tgolik napisał(a):

Jeszcze tylko decyzja przede mną - pełna eksploracja, czy tylko elementy wymagane przez fabułę?

Pełna eksploracja dzięki której odwiedzisz miejsca, które przy głównym wątku byś pominął( tzw. lizanie ścian) 

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

To rob fabule i te boboczne ktore cie interesuja. 

Gra dosc szybko pozwala skakac pomiedzy odwiedzonymi juz lokacjami, wiec zawsze bedziesz mogl wrocic I dokonczyc zadanie, zebrac znajdzke itp.

Z rzeczy ktore wplywaja na rozgrywke znajdujesz ksiazki na skile i ulepszenia postaci, i tez lekarstwa do odblokowania ksiazek na zdrowie i energie.

Edytowane przez Sheenek
  • Like 2
Opublikowano

Znudziło mnie bieganie po Watykanie, jednak wszelkie elementy gry przeplatane cinematicami są pierwsza klasa. Chciałbym więc przebiec grę po głównej fabule traktując ją jak interaktywny film. Czy muszę zbierać znajdźki i ulepszać postać, żeby skończyć grę na łatwym poziomie (ten drugi od dołu, chyba umiarkowany czy coś i najłatwiejsze zagadki).

Opublikowano (edytowane)

No, Panie i Panowie, dzisiejszy patch daje radę! Gra wypiękniała z pełnym PT, spokojnie można włączać DLSS jakość a nawet DLAA jak komuś starczy 70 fps w 4k. Frametime wyrównany i drobne stuttery znikły. Oczywiście piszę to po profesjonalnym, półgodzinnym testowaniu.;)

Dobra robota, Machinery.:thumbup:

Edytowane przez tgolik
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Na 4090 to musi dobrze chodzić;)

Ale, że jak, w FULL HD@30?

Dla każdej karty są takie ustawienia, że "klękajcie narody" 

Dla 4k@120 z PT i DLAA każda karta to trochę za mało - nawet RTX 5090.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano

Ray reconstruction i nowy DLSS zrobiły olbrzymią różnicę, aż trochę szkoda że od razu tak nie wyszło. W dżungli w 3 akcie nadal przy każdym obrocie odbudowuje światło i wygląda to fatalnie, ale ogólnie to pokazówka PT chyba nawet lepsza niż Cyberek.

Opublikowano

Dd nie dawna mam kartę od AMD i zastanawiam się czy od czerwonych tak rzadko wychodzą sterowniki? Ostatnie mi wyświetla aktualne z 27 listopada wersja 24.12.1  i dalej się już nie chce zaktualizować bo to niby są najnowsze.

Z tą nową aktualizacją po włączeniu PT po chwili mi zcina grę i muszę wyłączyć ją ręcznie. Problem nie występuje gdy PT wyłączę

Opublikowano

Ogólnie PT to nie ma sensu na AMD żadnego odpalać.

PT był niedostępny w tej grze dla AMD od premiery, dopiero niedawno umożliwili odpalenie na kartach AMD w jakimś patchu, ale to raczej jako ciekawostka przyrodnicza.

• Thanks 1