Kadajo 7 396 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Po co jak wszyscy się ślinią tylko na grafikę i to do tego stopnia, że wydają ponad 10 tys. na GPU
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 3 minuty temu, DITMD napisał(a): Niech najpierw zajmą się dopracowaniem mechanik w grach i porządną fizyką. Co mi po pięknej oprawie wizualnej, jeśli gram w grę z archaicznymi systemami rodem z lat 90tych, i sztuczną inteligencją na poziomie cegły? Bo stare wygi / wyjadacze wymierają i ziemią się nacierają. Gimby co nie znajo, dobrych gier, nawet nie mają świadomości, że karmi się ich dziś gównem, więc nie ma motoru do pchania gry do dobrych mechanik. Dla kogo? Dla dzieciarni i mobilek, dla ręcznych konsolek, dla graczy maincrafta, fortnite? Ja naprawdę się martwię, że gaming i jego mechaniki się wręcz wypłaszczają, robi się banalny, niewciągający, itd. Popada w tik-tok'owość. Nie musi być mądrze, nie musi być wartościowo. Ma być ładnie, chwytliwie i "na czasie" (czyt. np. DA4). 2
lukadd 2 901 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 (edytowane) PT to tylko dodatek jak będzie działał jak liczył oświetlenie i jak będzie się to przekładało na lepsze odbicia, refleksy, cieniowania itd. zobaczymy w ruchu w tej konkretnej grze i w innych, ale dalej to tylko ciekawostka i prezentacja. Sama gra jej gameplay, animacje, textury, fabuła, mechaniki itd. to całkowicie oddzielna kwestia i oczywiście najważniejsza. Nie wiem z jakiego powodu fiksujecie jak tylko usłyszycie o bardziej dokładnych technikach przetwarzania oświetlenia za pomocą promieni Tak są wymagające, ale kiedyś będą standardem w grach. Ale dzisiaj już na własnych kompach możemy sobie tego popróbować i po testować. I to jest świetne. Świat nie stoi w miejscu idzie do przodu, powoli, ale idzie Edytowane 5 Grudnia 2024 przez lukadd
bbandi 452 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 A ja się zastanawiam jak w taki Dead Island 2 zrobili taką ładna grafike wnętrz bez żadnego RT i PT , po prostu wmawia się ludziom że RT to mus dla nowych wrażeń ale nie koniecznie tak jest - zależy też od gry bo np taki CP2077 robi z tego użytek ale będzie wysyp gier gdzie to całe wspaniałe oświetlenie to pic na wodę.
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Skoro zadajesz takie pytanie, to absolutnie nie rozumiesz zagadnienia.
bbandi 452 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 1 minutę temu, lukadd napisał(a): PT to tylko dodatek jak będzie działał jak liczył oświetlenie i jak będzie się to przekładało na lepsze odbicia, refleksy, cieniowania itd. zobaczymy w ruchu, ale dalej to tylko ciekawostka i prezentacja. Nic nie mam do PT jeśli to faktycznie jest dodatek który chcesz to wł/wył, ale jesli bez PT gra nie ma cieni ani nawet SSAO to wiadomo o co chodzi i jaki był cel zubożenia gry, a już tak bywalo.
Kadajo 7 396 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 @bbandi to są techniki, które ułatwiają uzyskanie "naturalności" w manipulacji światłem. Problem w tym ze wymagają drakońskiej mocy obliczeniowej.
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Mamy wątki o RT, więc produkowanie się tutaj, jest troszkę bezcelowe. Ale takie absolutne minimum łopatologiczne link (takie przedszkole RT/PT). 1
lukadd 2 901 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 (edytowane) 28 minut temu, bbandi napisał(a): A ja się zastanawiam jak w taki Dead Island 2 zrobili taką ładna grafike wnętrz bez żadnego RT i PT Sobie zobacz frazy baked lighting, pre-baked lighting i będziesz wiedział jak zrobili. I jakie ta technika ma ograniczenia odnośnie zmiennych/dynamicznych warunków oświetleniowych itd. RT robi to real time przy każdych warunkach oświetleniowych i przy różnych zmiennych źródeł światła. Edytowane 5 Grudnia 2024 przez lukadd
Roman_PCMR 866 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 58 minut temu, Kadajo napisał(a): Wątpię ze taki killer jeszcze się kiedykolwiek pojawi. Graficznie wyprzedzający swoje czasy znacznie i jednocześnie jako tako działający :d Pojawi sie. Zapewne bedzie to gra VR. Technologia jeszcze nie ta
PaVLo 916 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 (edytowane) Indiana Jones i Wielki Krąg bez pełnego ray tracingu na premierę we wcześniejszym dostępie https://www.gry-online.pl/newsroom/indiana-jones-i-wielki-krag-bez-pelnego-ray-tracingu-na-premiere/z92ba0d Bulisz 430zł, masz wczesny dostęp, ale okrojoną wersję Edytowane 5 Grudnia 2024 przez PaVLo 4
lukadd 2 901 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 (edytowane) No to jest totalna beka z tymi płatnymi wczesnymi dostępami. Cały patch day one będzie 9tego na oficjalną premiere dostępny przynajmniej dla ludu Nie wiem czy testerzy/recenzenci z prasy etc. dostaną wcześniej. Edytowane 5 Grudnia 2024 przez lukadd
PaVLo 916 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Pojawiły się nowe sterowniki Nvidii, a w nich między innymi, wsparcie dla Indiany Jones. https://www.nvidia.com/pl-pl/drivers/details/237747/ 1
Roman_PCMR 866 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zakupilem Game Passa, Stalker to rozczarowanie. Indiana Jones zobacze ale pewnie anuluje subskrypcje. Moze ogram kampanie Call of Duty 6. Ogolnie game pass jest fajny dla nowych graczy albo tych co ogrywaja wszystko po kolei. Dla wybretnych graczy raczej srednia opcja.
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 1 minutę temu, Roman_PCMR napisał(a): Moze ogram kampanie Call of Duty 6. Polecam. Głupia, ale realizacyjnie sztos. 1
PaVLo 916 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 (edytowane) Będzie grane, czy czekacie na recki lub streamy? Recenzja Indiana Jones i Wielki Krąg: dostałem najlepszą grę akcji 2024 roku, to jest cudo https://spidersweb.pl/2024/12/recenzja-indiana-jones-i-wielki-krag-opinia.html Edytowane 5 Grudnia 2024 przez PaVLo 1
Vulc 2 191 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 (edytowane) Gra będzie dostępna w GP, więc jak ktoś ma aktywnego, grzechem byłoby nie zerknąć. Nie zapowiada się na nic porywającego, ale takiego przygodowego settingu ostatnio za często nie dostajemy. Obadam na premierę jak to wygląda. Wczesny dostęp bez RT - może i drogo, ale za to biednie. Wiadomo, dla niektórych to groszowe sprawy, ale zachęcanie twórców do takich absurdów, nic dobrego nikomu nie przyniesie. Edytowane 5 Grudnia 2024 przez Vulc 1
maras2574 889 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 30 minut temu, PaVLo napisał(a): Będzie grane, czy czekacie na recki lub streamy? Stream Corle
Roman_PCMR 866 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 34 minuty temu, PaVLo napisał(a): Będzie grane, czy czekacie na recki lub streamy? Ja na spokojnie zobacze recki. Odpale gierke tak czy siak bo wykupilem po to GP. Nie nastawiam sie na nic wybitnego. Jezeli chodzi o oczekwiania to dla mnie jest to taki AVATAR, niby czekalem ale odpalilem gierke i pogralem moze 3 godziki i koniec.
lamparcicho 697 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Czekam na recki do 1, wcześnie rano wyjazd mi wypadł więc wolę się wyspać ale potem po powrocie ahoj przygodo cały weekend Miłej gry wszystkim
maras2574 889 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 https://spidersweb.pl/2024/12/recenzja-indiana-jones-i-wielki-krag-opinia.html
lamparcicho 697 Opublikowano 6 Grudnia 2024 Opublikowano 6 Grudnia 2024 (edytowane) https://www.dsogaming.com/pc-performance-analyses/indiana-jones-and-the-great-circle-benchmarks-pc-performance-analysis/ Very Ultra "Graphics-wise, Indiana Jones and the Great Circle looks absolutely stunning in close-ups. The character models and the environments look amazing. RTGI also makes the game look incredible. Just look at some of the indoor screenshots below (which showcase what RTGI can do). This is why more and more games should be using RTGI from the get-go. At times, Indiana Jones and the Great Circle pushes some of the best visuals I’ve seen." Jak to było? Wygląda jak Mafia 2 albo gra z ps3 Edytowane 6 Grudnia 2024 przez lamparcicho 1
maras2574 889 Opublikowano 6 Grudnia 2024 Opublikowano 6 Grudnia 2024 Dobra, ja już się naooglądałem, wygląda super, działa dobrze, nie ma co sobie spoilerować, reszta w poniedziałek po robocie. Czuję że nocka będzie zarwana
Rekomendowane odpowiedzi