Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
4 minuty temu, zozolek napisał(a):

Czas na przerwę od Stalkerka i do świąt zabawa z kapelusznikiem 😁.

fakt stalker grubo mnie styrał, trzeba jakąś odskocznie żeby wrócić mentalnie na właściwe tory :stukniety:

Opublikowano (edytowane)

Zerknąłem na materiał od DF i kuźwa ogólnie na prawdę dobrze to ogarnęli na xboxie.
Oczywiście są jakieś wpadki wymagające połatania jeśli chodzi o cutscenki są mocne skoki frametime. Zobaczymy czy i co będzie ogarnięte w patchu day one.

Ale ogólnie gameplay i to z RTGI ogarnęli w stabilnych 60 klatkach i średniej ~1800p rozdzielczości :E Wiadomo, że tam dochodzi np. VRS optymalizujący, ale jak na konsolkę petarda i tak jeśli chodzi o to co osiągnęli.
Jednak ten silnik to kozak, szkoda, że więcej gierek na nim nie powstaje.

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, lukadd napisał(a):

Zerknąłem na materiał od DF i kuźwa ogólnie na prawdę dobrze to ogarnęli na xboxie.
Oczywiście są jakieś wpadki wymagające połatania jeśli chodzi o cutscenki są mocne skoki frametime. Zobaczymy czy i co będzie ogarnięte w patchu day one.

Ale ogólnie gameplay i to z RTGI ogarnęli w stabilnych 60 klatkach i średniej ~1800p rozdzielczości :E Wiadomo, że tam dochodzi np. VRS optymalizujący, ale jak na konsolkę petarda i tak jeśli chodzi o to co osiągnęli.
Jednak ten silnik to kozak, szkoda, że więcej gierek na nim nie powstaje.

A jak dziala na PS5?? :red:

Opublikowano
1 godzinę temu, pieciak napisał(a):

fakt stalker grubo mnie styrał, trzeba jakąś odskocznie żeby wrócić mentalnie na właściwe tory :stukniety:

Dotarłem do instytutu i również mam ochotę na przerwę. 

Dziś również POE2 ale drzewko umiejętności już mnie przytłacza 😁

Opublikowano
8 minut temu, ryba napisał(a):

Premiera jest dzisiaj :) 

Ale dziś to nie jest premiera dla szerokiej publiczności, tylko dla tych co zapłacili extra za beta testy. Nawet PT nie dali im posmakować mimo, że zapłacili za wcześniejszy dostęp 8:E

Finalna premierowa wersja gry pojawi się 9 grudnia.

• Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, lukadd napisał(a):

Ale dziś to nie jest premiera dla szerokiej publiczności, tylko dla tych co zapłacili extra za beta testy. Nawet PT nie dali im posmakować mimo, że zapłacili za wcześniejszy dostęp 8:E

Jest też darmowa wersja recenzencka:lol2:

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, lukadd napisał(a):

A to 9 grudnia jest za free? Nie wiem co gorsze, kupowanie drozej kilka dni wczesniej by sie poczuc lepiej czy twierdzenie, ze premiera jest pozniej, bo producent tak twierdzi xD Cos specjalnego trzeba zrobic zeby dorwac EA czy tylko zaplacic? Jak zaplacic, to EA = premiera.

• Upvote 1
Opublikowano

Aha czyli płacenie za bycie beta testerem wchodzi na wyższy poziom. Ta pogoń za tym żeby zagrać w coś wcześniej mimo , że wie się że to kupa będzie z błędami mnie rozwala.

Darmowe demo kiedyś było dość powszechne dziś kupujesz dostęp do demo 9 dni wcześniej;)

Opublikowano
24 minuty temu, ryba napisał(a):

A to 9 grudnia jest za free? Nie wiem co gorsze, kupowanie drozej kilka dni wczesniej by sie poczuc lepiej czy twierdzenie, ze premiera jest pozniej, bo producent tak twierdzi xD Cos specjalnego trzeba zrobic zeby dorwac EA czy tylko zaplacic? Jak zaplacic, to EA = premiera.

No chyba oczywiste, że bulenie extra kasy za beta testy nie pełnego wydania gry jest gorsze :E

Sam ogólnie nawet na premierę nie kupuję gierek, nie licząc mega wyjątków :E Bo większość premier to dalej beta testy, nieraz trwające jeszcze wiele miesięcy.

Ta gra jest obecnie w EA, to nie jest premiera. To jest przedpremierowy build gry obcięty z części funkcji i poprawek które znajdą się w grze na premierę.

• Like 1
Opublikowano
58 minut temu, lukadd napisał(a):

Dziękuję 🤭 pewnie i tak z tego nie skorzystam ale chociaż satysfakcja będzie 😂

Opublikowano (edytowane)

Patrząc na obecne wymagania gry z RTGI to wygląda, że jednak PT będzie chociaż częściowo zjadliwe. Dojdą też przecież jakieś możliwości regulacji poziomu poszczególnych efektów patrząc po tym co wysmarowali w tabelce. Więc powinno się dać dostosować i z optymalizować pod swój sprzęt i preferencje. Zawsze lepiej niż tylko RTGI w podstawowej wersji gry.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

Dlaczego napisałeś "zoptymalizować pod swój sprzęt"? Drażni mnie to i powoduje, że mam ochotę walnąć pięścią w klawiaturę. To programistyczni nieudacznicy są od tego a nie ja czy Ty.

Popraw to na "ściąć detale jak śmieć" bo bardziej pasuje do kontekstu Twojej wypowiedzi mając RTX 4090 w kompie za grube tysiące.

Opublikowano

Odpaliłem sobie testowo na chwilkę i w sumie dobrze działa. Wszystko na maxa to praktycznie ciągle lock na 160 fps albo niewiele mniej. Może potem jest gorzej, ale początek gry wygląda i działa ładnie.

Opublikowano
26 minut temu, lukadd napisał(a):

Patrząc na obecne wymagania gry z RTGI to wygląda, że jednak PT będzie chociaż częściowo zjadliwe. Dojdą też przecież jakieś możliwości regulacji poziomu poszczególnych efektów patrząc po tym co wysmarowali w tabelce. Więc powinno się dać dostosować i z optymalizować pod swój sprzęt i preferencje. Zawsze lepiej niż tylko RTGI w podstawowej wersji gry.

U mnie Cyberpunk 2077 z PT to lata w oszukanym 1440p z DLSS-Q i jeszcze generator fejkowych klateczek no ale jest :lol2:

Dobrze że jestem przyzwyczajony do "console experience" bo dla kogoś innego z PCMR byłoby to nie do zaakceptowania te wszystkie "rozmydlacze i inne upłynniacze" żeby tylko jakoś trybiło 🤭

Opublikowano (edytowane)

Wchodzę na Steam i w zakładkę gry, a tutaj taki myk.

Chyba kupiłem kod Premium za ułamek ceny :E

Zrzutekranu2024-12-06165453.thumb.png.f3beca2af28abdc166ed6dbf332f025c.png

Ale jaja, mogę grać :dj:

FOgFQVC.jpg

8tjSaYD.jpg

Edytowane przez PaVLo
  • Haha 1
  • Sad 1
  • Upvote 1