Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Głupi to ma zawsze szczęście 😉.

2 minuty temu, PaVLo napisał(a):

Wchodzę na Steam i w zagadkę gry, a tutaj taki myk.

Chyba kupiłem kod Premium za ułamek ceny :E

Zrzutekranu2024-12-06165453.thumb.png.f3beca2af28abdc166ed6dbf332f025c.png

Ale jaja, mogę grać :dj:

FOgFQVC.jpg

8tjSaYD.jpg

.

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, caleb59 napisał(a):

Dlaczego napisałeś "zoptymalizować pod swój sprzęt"? Drażni mnie to i powoduje, że mam ochotę walnąć pięścią w klawiaturę. To programistyczni nieudacznicy są od tego a nie ja czy Ty.

Popraw to na "ściąć detale jak śmieć" bo bardziej pasuje do kontekstu Twojej wypowiedzi mając RTX 4090 w kompie za grube tysiące.

Nie obcinaj tego co cytujesz :E Napisałem dokładnie "dostosować i z optymalizować pod swój sprzęt i preferencje"

Każdy z nas graczy jest inny. Każdy ma inny sprzęt, każdy ma inne preferencje :E Jednemu styknie 60fps, inny musi mieć minimum 80 czy 100+ itd.

Jeden musi mieć mydło na ekranie w postaci film grainów, dof, motion blura i innych aberacji czy winiet bo lubi filmowo, a inny woli czystą żyletę i wyłączy te pierdoły przy okazji oszczędzając moc. Dobór ustawień to są indywidualne preferencję. Mało ci fps to nie będziesz się pałował z wszystkimi opcjami PT, tylko dobierzesz tak aby ci pasowało i wizualnie i wydajnościowo.

PC to nie konsola  gdzie masz 2 tryby na krzyż, a czasami i jeden, tutaj możesz bardzo dużo ustawić, zmienić zoptymalizować, nieraz nawet poza oficjalnymi ustawieniami w .ini tak, aby pasowało :E

Podstawy pctowca od wieków, olbrzymie możliwości personalizacji gierek :E

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, azgan napisał(a):

Głupi to ma zawsze szczęście 😉.

😜

Pogram chwilę, ale poczekam na tego pacza, co ma dodać RT , aby nie psuć sobie wrażeń z eksploracji 🤠

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, caleb59 napisał(a):

@lukadd takie gadki to mogę ja uskuteczniać bo mam co mam i liczę się z tego typu kompromisami chociaż walczę usilnie by tak nie było, między innymi dlatego siedzę na 1080p.

To sobie siedź, to są twoje preferencję. Ale już z 10 razy ci mówiłem, że 1080p przy ilości drobnych detali w dzisiejszych grach robi po prostu mydło. Lepiej dla całokształtu lecieć na 1440p wyświetlaczu + dać ten DLSS-Q.

A Indiana lata jak głupi na w miarę mocniejszych GPU nawet w 4k max i z RTGI :E. Masz tutaj ~2 x większy fps jak w Stalkerze który nawet grama RT nie ma, ma zwalone oświetlenie cieniowanie itd. :E

image.png

4070Super pozwala na grę w 60 klatkach+ w natywnym,4k :E Na ultra detalach z GI robionym za pomocą RT.

Serio dalej ci mało?

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, PaVLo napisał(a):

Aż dziwne, ze nie dali najnowszego DLSS DLL 3.8.10 :woot:

Nie dają bo zwykle te najnowsze buildy praktycznie nic realnie nie wnoszą :E A gra przed wydaniem musi być przetestowana co najlepiej robić na jednej tej samej wersji.

Z czasem w patchu mogą zaktualizować. No i oczywiście jak Azgan wyżej podał, jest wolna droga, aby samemu testować inne nowsze wersje :E

Opublikowano
8 minut temu, azgan napisał(a):

Rzadko kiedy dają, od tego masz żeby sobie to samemu zaktualizować 

Fakt, zapomniałem o tym programie :salut:

Pograłem kilka minut, suwaki na max w prawo, bez DLLS bez FG, 4k i 4090tka nudzi się pobierając jakieś 180W

Klimat jest :lovin:

HFheVwT.jpg

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
34 minuty temu, lukadd napisał(a):

4070Super pozwala na grę w 60 klatkach+ w natywnym,4k :E Na ultra detalach z GI robionym za pomocą RT.

Serio dalej ci mało?

A dasz mi gwarancję, że po czasie nie będzie za mało tych 12GB VRAM? :E 

Opublikowano
9 minut temu, PaVLo napisał(a):

Fakt, zapomniałem o tym programie :salut:

Pograłem kilka minut, suwaki na max w prawo, bez DLLS bez FG, 4k i 4090tka nudzi się pobierając jakieś 180W

Klimat jest :lovin:

HFheVwT.jpg

Co to Skyrim :lol2:? Bieda na tym screenie 😬

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, caleb59 napisał(a):

A dasz mi gwarancję, że po czasie nie będzie za mało tych 12GB VRAM? :E 

Gwarancje? a co ja jestem sprzedawca samochodów :E?

Na obecną chwilę w przedpremierowym buildzie ta gra działa 2 x lepiej i jest 2 x lepiej zoptymalizowana niż np. taki Stalker :E gdzie nawet grama RT nie ma.

Co tam jeszcze wyjdzie w praniu się okaże. No, ale patrząc jak to działa już na wcześniejszym buildzie to wygląda wyjątkowo dobrze w porównaniu do większości innych gierek w okolicach premiery.

W silent Hill 2 miałbyś nawet dziś już po patchach co najwyżej stutter i na pewno 2x mniej fps z RT off bo z RT to 3x+ mniej :E

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 3
Opublikowano
44 minuty temu, azgan napisał(a):

Rzadko kiedy dają, od tego masz żeby sobie to samemu zaktualizować 

Szkoda tylko, że ten programik podmienia samo DLSS, a nie potrafi podmienić też plików od Ray Reconstruction i Frame Gen. Może jakaś kolejna wersja będzie miała taką funkcję ;)

Opublikowano
33 minuty temu, CavieZ napisał(a):

Może kulturalny w porównaniu do patologa Kiszaka, ale nudzi :)

Nie nudzi ale wypowiada sie merytorycznie. Merytorycznosc jest nudna dla idiotow! Ty oczekujesz od tubera darcia mordy jak rojo czy kiszak

• Like 1
  • Upvote 1