Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
12 minut temu, bbandi napisał(a):

U mnie trzeba robić preorder na urlop bo za dużo luda :D

Ale czad! Kradnę!
Preorder na urlop. Złoto. :)

8 minut temu, Kadajo napisał(a):

U mnie nie ma urlopów w Grudniu. 

Wow! Co to za branża? Kurierka? Agencja Mikołajowa? ;)

Opublikowano
5 godzin temu, Szambo napisał(a):

Rozumiem, że mając RTX 4060TI z 8 GB VRAM mogę pograć na ustawieniach maksymalnych z DLSS w FullHD, ale tekstury muszę na medium dać?

Tak. W ogóle na gpu, które ma 8GB vramu opcje od path tracing są niewidoczne w ustawieniach gry. Możesz grać bez dlss przy średnich teksturach. 

• Thanks 1
Opublikowano

Nie mam pojęcia które podstudio bethesdy to robiło, ale powinni teraz zostać oddelegowani do scrolsów 6.

Ogólnie czuć w tej grze ducha tego studia, poruszanie, strzelanie.. itp.

Po uporaniu się z szarpaniem zapowiada się wciągająca historia.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.12.2024 o 11:44, userKAMIL napisał(a):

Z tym cały PT tam ledwo 50 klatek mam. XD

W dniu 9.12.2024 o 11:53, userKAMIL napisał(a):

Natywne? Nawet nie probuje XD

DLSSQ +FG

60 w miare stałe jest przy takich ustawieniach. (Egipt)

obraz_2024-12-09_105500212.png

W dniu 9.12.2024 o 12:02, userKAMIL napisał(a):

Dobra tak szybko jak włączyłem tak wyłączyłem całe to RT. Zostaje w natywnym 4K i 120PFS bzdura, że dają niby te pierdoły co tylko uwala wydajność.

Trochę już pograłem i też zrezygnowałem z tego PT, nie rzuciło mnie na kolana ani nie widzę żeby to jakość szczególnie lepiej wyglądało więc wróciłem do max detali z RT i wolę 120k/s z VRR na OLEDzie z HDR. Natywne 1440p z DLAA + Frame Generation od NVIDIA 

20241210-153640.jpg

W mojej ocenie wygląda lepiej od tego oszukanego 4K* z DLSS na balans 

20241210-160130.jpg

Edytowane przez azgan
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bbandi napisał(a):

U mnie trzeba robić preorder na urlop bo za dużo luda :D

1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

U mnie nie ma urlopów w Grudniu. Barbarzyństwo. Spalić wszytko !!!

Panowie nie znają takiego urlopu jak L4 :D

Może jakieś 10-15 lat bym brał urlop, aby pograć, teraz by mnie chyba musiało ganc popierdzielić :) 

U mnie to zaś 10 dni w grudniu kazali brać... już pod koniec października trzeba było wypisać :) ale jak się ma takich zarządzających to co zrobić... i tak pewnie będę do 30 grudnia robił... W kwietniu kazali ludziom wypisywać na wakacje... w lipcu się zjarzyli że nie ma kto robić, i płacili aby wycofać urlop... to jest zarządzanie :D EOT

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, IceMan napisał(a):

FullRT morduje 4090 do poziomu karty do pulpitu  -> 30 fps :D

5090 nie rozwiąże problemu, więc gra do ogrania za 3 generacje ;)

a tak było fajnie bez RT ...

Jak ktoś ma parcie na natywne 4K z PT, to sobie długo poczeka, RTX 5090 z DLSS Q sobie poradzi.

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano

U mnie ustawienia grafiki są dynamiczne :D W dżungli na początku ustawiłem wszystko na max (bez cieni, tutaj ma niskie), RT (bez PT), DLSSQ + FG i miałem tak 50-60 FPS. Potem w mazeum i w Watykanie mam już ustawione PT, cienie na niskie, DLSSQ + FG i mam ustawionego locka na 120 FPS i widzę, że się tego w miarę trzyma, chociaż zdarzają się spadki do 100-110. 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Passt napisał(a):

Rozumiem, że grasz w 4k ?

4k albo 1440p w zależności czy mam ochotę grać na TV czy przy biurku.

5 godzin temu, Passt napisał(a):

Edytowane przez cichy45
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, azgan napisał(a):

Trochę już pograłem i też zrezygnowałem z tego PT, nie rzuciło mnie na kolana ani nie widzę żeby to jakość szczególnie lepiej wyglądało więc wróciłem do max detali z RT i wolę 120k/s z VRR na OLEDzie z HDR. Natywne 1440p z DLAA + Frame Generation od NVIDIA 

Nie ma sensu na siłę się pałować z PT szczególnie na laptopowym 4080. Gra i tak spoko wygląda w podstawowej wersji.

Mi dopóki w Watykanie jeszcze to jakoś tam lata ~100fps z DLSS-Q i FG grając na padziku gdzie ten lag przy takiej wolnej gierce mnie nie drażni to sobie testuję na przemian z innymi opcjami. Raz są większe różnice, raz mniejsze. No, ale PT wiadomo pożera moc masakrycznie. Jak w kolejnej lokacji będzie za mocno przyciskało to bez wahania zdejmę jakiś bajer PT. Nic na siłę :E

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1
Opublikowano

SI w tej grze to tępe dzidy. Gram na trudnym i nie czuć żadnego wyzwania. Bicz i gong w łepetynę z jakiegoś narzędzia i można tak wybić cały obóz.  Szybko walka zrobiła się powtarzalna, a  jestem dopiero w drugiej lokacji.  Stealth to już w ogóle mega śmieszny, bardzo podstawowa opcja. Tryb z oczu bohatera tutaj nie pasuje przy takim limicie zasięgu pola widzenia.

Oczywiście SBI maczało palce i już musiał być tekst, że jedna babka to lesbijka. :E

Opublikowano
47 minut temu, Kadajo napisał(a):

Handel

Chyba tylko kurierka ma jeszcze bardziej przewalone w okresie przedświątecznym i w tych dniach pracujących w okresie świątecznym/nowy rok.

4 minuty temu, Jaycob napisał(a):

że jedna babka to lesbijka

Jak lesbijka to luzik :E 

Opublikowano

Pracowałem :E Ale to były inne czasy, mega młodości. Gastronomia, w zasadzie to był hotel z mega rozbudowaną gastronomią. Ogólnie był luzik, po dobrej imprezie o 5 rano dzwoniło się do firmy, że jestem chory i mnie nie zobaczycie w pracy :E To samo robiło kilku innych kolegów z tej samej pracy którzy byli przypadkiem na tej samej imprezie 8:E

Firma po czasie nie wiedząc co zrobić w związku z nagłymi zachorowaniami, zażyczyła sobie zgłaszać zachorowania 24h przed chorobą :E No, ale to nie było legalne i nie przeszło. W końcu nie jesteś w stanie stwierdzić 24h w przód, że "choroba" cię na tyle rozwali, że nie przyjdziesz do pracy 8:E

Opublikowano

Wyłączyłem to PT i natywne DLAA wygląda i działa dobrze.

katakumby Watykanu jakbym  Skyrima ogrywał :D

Mgła rodem  z DLC FOR HARBOR Fallouta 4 którego teraz ogrywam.

Opublikowano (edytowane)

@ODIN85 zrobiłeś zlecenia wszystkie? Pytam bo jakoś mnie więcej pod koniec gry jest bardzo fajna misja związana z jednym z nich i żal to ominąć.

U mnie już końcówka chyba ale grę wymaksuje, zlecenia mam na 90% wg dziennika, notatki na 75%, odkrycia jakoś ponad 50% a co do fabuły głównej to jestem w tym momencie:

Spoiler

łódka, maska do nurkowania i wskoczenie do jednej z 3 zatopionych wież 

Gierka rewelacja, liczę że zrobią kolejną część :) 

Edytowane przez lamparcicho