Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, azgan napisał(a):

Screenshot-20241210-222304-Samsung-Inter

Cały czas bawi mnie ten screen, :) jako dowód mądrości adwersarzy i ludu sieci.
Też coś mam w odpowiedzi. :)

Spoiler

image.png.7f312bad972ab66bf4e520dfde5a9b53.png

10 minut temu, Kadajo napisał(a):

A co ty sam jakości obrazu nie umiesz ocenień przełączając dwie opcje w menu ?

Nie bądź parówą, tylko powiedz chłopu, jak jest dobrze i jak ma grać, bo nie zagra!
I co wtedy? Krew na rękach? Mod?!

• Haha 2
  • Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

@JeRRyF3D odpowiedziałem Ci ale zrobiłem to już 2x a @Zhao pousuwał posty prosząc żeby zakończyć z Tobą dyskusję więc niestety musisz pisać sam z sobą bo dyskusja gdzie jedna strona może a druga nie, nie ma dla mnie sensu. Odszukałem nawet Twojej posty z wcześniejszych stron i je zacytowałem gdzie z innymi prowadziłeś identyczną narrację zanim jeszcze na oczy zobaczyłeś jak wygląda PT w tej grze i zanim ja włączyłem się do tej komicznej dyskusji więc ja się wypisuję już z tego cyrku. 

Edytowane przez azgan
Opublikowano

Yo, chłopaki, odpuśćcie te grafiki tematy,
Czy to 4K, czy pikseli klimaty.
Zamiast się spinać, kto ma lepszą jakość,
Rzućcie na głośnik bit, w tym jest cała radość.

Gra to gra, liczy się frajda z teamu,
Nie licz na RTX, gdy brak jest feelingu.
Na co komu tekstury i bajery na ekranie,
Gdy vibe przy muzyce lepsze daje wrażanie.

Bit jak boss fight, każdy level wciąga,
Muzyka resetuje, jak checkpoint odciąga.
Zamiast flame war, wrzućcie track na chill,
Niech ten bit gra w kółko, aż zgaśnie wasz skill.

Więc zamiast o piksele prowadzić te spiny,
Dajcie basowi wkręcić się w wasze machinie.
To nie FPS-y, to flow nas jednoczy,
Muzyka zamiast wojny — to nasz koniec nocy.

0_0_11fd93a7-840c-4ecb-a7d8-2a7fa1317566

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@azgan Brałeś pod uwagę, że tak po prostu, po ludzku, pie** głupoty i dlatego je usunęli?

Jesteś w totalnym błędzie. Nie rozumiesz czym jest RT i PT oraz jak działają i jaki mają cel.

Filozofujesz i do tego próbujesz przekonać innych do tego, że Twoje błędne teorie są prawdziwe. 

Wrzucasz jakieś wycięte komentarze ludzi którzy mają identyczne braki wiedzy jak Ty, i chcesz aby dla innych były wzorem i jakąś wartością.

To się nie uda, bo tu niektórzy wiedzieli o RT, na długo zanim nvidia go wprowadziła do kart :)

Zapamiętaj jedno, RT TO NIE TYLKO ODBICIE BRONI W KAŁUŻY PRZEZ PÓŁ SEKUNDY GDY PRZEZ NIĄ PRZEBIEGASZ W BATTLEFIELD... 

• Like 2
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@azgan Brałeś pod uwagę, że tak po prostu, po ludzku, pie** głupoty i dlatego je usunęli?

Jesteś w totalnym błędzie. Nie rozumiesz czym jest RT i PT oraz jak działają i jaki mają cel.

Filozofujesz i do tego próbujesz przekonać innych do tego, że Twoje błędne teorie są prawdziwe. 

Wrzucasz jakieś wycięte komentarze ludzi którzy mają identyczne braki wiedzy jak Ty, i chcesz aby dla innych były wzorem i jakąś wartością.

To się nie uda, bo tu niektórzy wiedzieli o RT, na długo zanim nvidia go wprowadziła do kart :)

Nie, bo posty które poznikały zawierały głównie cytaty @JeRRyF3D z wcześniejszych stron a żeby było zabawnie to on zacytował Ciebie w odpowiedzi od której zaczęły się te wasze wywody :lol2:. Posty które ja akurat pisałem zostały więc bez obaw 🤭. A teraz sobie z dzióbków razem spijacie :E

Edytowane przez azgan
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Kwestia gustu. Jeden pije czarna kawe, a drugi z mlekiem.

Screenshot_20241210_121055_Chrome.jpg

Screenshot_20241210_121120_Chrome.jpg

2 godziny temu, cichy45 napisał(a):

Przeciez CP2077 to ma jakieś śmieszne wymagania co do VRAMU, on bez modów w 4K to chyba nawet do 10 GB nie dochodzi :E 

Screenshot_20241211_013304_Chrome.jpg

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Indiana kiler :bandyta:

Indiana Jones i Wielki Krąg 11.12.2024 02_01_37.png

Miałem przymusową

spowiedź w Watykanie. Gosciu zasiał żonę i teściową, jako rozgrzeszenie indy dał mu gogna - koniec spowiedzi :E:rotfl2:

Edytowane przez maras2574
  • Haha 6
Opublikowano
7 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Właśnie. Stanowczo za mało opcji do skradania się!  Mogłaby być możliwość przebrania się np. w żołnierza jak w Hitmanie. Albo jakiś gwizdek przyciągający uwagę czy fajne miejsce, gdzie można byłby się ukryć i znokautować przeciwnika. Skradanie tutaj jest bardzo ograniczone.

À propos kilkunastu typa to w Watykanie nic złego nie robiłem i nagle zaczęli mnie gonić chyba wszyscy. :E

Jest taka opcja.

• Upvote 1
Opublikowano

O właśnie, apropo's @caleb59, wczoraj miałem dziwny błąd ze spadkiem FPS :D W trakcie grania, chodzenia sobie po Watykanie miałem 73-76 FPS (PT+DLAA+FG), musiałem zminimalizować grę na chwilę do paska, po powrocie do gry liczba FPS spadła do 43-46, pomyślałem, że może jakiś bardziej wymagający moment mi się trafił, ale zmiana ustawień grafiki, nawet rezygnacja z PT/RT nie przynosiła zmian FPS :E Dopiero jak wyłączyłem całkowicie grę i włączyłem ponownie to liczba FPS znowu wynosiła 73-76 tak jak pierwotnie. 

Opublikowano
8 godzin temu, DżonyBi napisał(a):

Screenshot_20241211_013304_Chrome.jpg

Eh to coś chyba źle zapamiętałem, albo u mnie takich dużych wartości aż nie widziałem. Zawsze pamiętałem że CP brał śmiesznie mało vramu. Może to na wykresie to alokacja a nie użycie.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Pavel87 napisał(a):

O właśnie, apropo's @caleb59, wczoraj miałem dziwny błąd ze spadkiem FPS :D W trakcie grania, chodzenia sobie po Watykanie miałem 73-76 FPS (PT+DLAA+FG), musiałem zminimalizować grę na chwilę do paska, po powrocie do gry liczba FPS spadła do 43-46, pomyślałem, że może jakiś bardziej wymagający moment mi się trafił, ale zmiana ustawień grafiki, nawet rezygnacja z PT/RT nie przynosiła zmian FPS :E Dopiero jak wyłączyłem całkowicie grę i włączyłem ponownie to liczba FPS znowu wynosiła 73-76 tak jak pierwotnie. 

Normalnie bym powiedział, że VRAM zabrakło ale w sygnaturce masz RTX 4090 więc powiem dyplomatycznie, że problem z zarządzaniem pamięcią przez grę. :E 

Edytowane przez caleb59
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Według mnie FG, które przestało działać, z FG często tak bywa, mowa o FSR FG, bo nie mam nvidowskiego dostępu. Akurat pasuje ta ilość fps które brakuje. @Pavel87 zobacz sobie ile miałeś bez FG, czy coś podobnego, wtedy to by się zgadzało.

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, cichy45 napisał(a):

Może to na wykresie to alokacja a nie użycie.

U mnie w podstawce w AB pokazywalo 16-18gb vram z FG.

Tutaj info na stronie redow. 

Screenshot_20241211_093742_Gallery.jpg

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
9 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a):

Cały czas bawi mnie ten screen, :) jako dowód mądrości adwersarzy i ludu sieci.
Też coś mam w odpowiedzi. :)

Dla fanboyów AMD RT to będzie fujka, zbędny bajer i brak szacunku dla graczy. No chyba że AMD zaczniej sobie lepiej radzić z RT. Wtedy będzie to genialne rozwiązanie i rewolucja na rynku. :E 

U fanboyów zawsze jest ten sam mechanizm, niezależnie od strony. Ślepa obrona korpo i wyszukiwanie argumentów pod tezę.

Opublikowano
51 minut temu, Pavel87 napisał(a):

image.png.fa8964341c0fd658ae015bd0128f14a8.png

10 godzin temu, Sebastiansbk napisał(a):

Panowie TAA czy DLAA? 

U mnie jak wlaczylem tylko DLAA i HDR (bez PT i RT) to mialem jakies migotania na jasnych powierzchniach (bez HDR i PT i RT bylo tez ok)... z TAA  wszystko ok z HDR. Ale jak wlaczylem PT na full i HDR no i DLSS na Q to te migotanie sie nie powtorzyło... 

• Upvote 2