Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Niestety - karty graficzne posiadające 8 GB kompletnie tutaj poległy, bowiem gra działała fatalnie albo komunikowała błędy (żadna NVIDIA 8 GB VRAM nie chciała się uruchomić, reszta kuśtykała na jednej nodze)

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, lukadd napisał(a):

W zasadzie to 69%.

z grubsza przeliczyłem low fps, ale tak jak piszesz, vram tutaj zdusił 4080, bo roznica do tej pory w grach wynosila ~30-35%

Edytowane przez DżonyBi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• No właśnie, w tym jest problem, mamy iść a wręcz musimy bo musimy. Tymczasem złogi w służbach i prokuraturze jak były tak są, światełka w tunelu nie widać.
    • Skoro nie widzieliśmy nic przez ostatni rok, na jakiej podstawie wniosek że produkt sprawia wrażenie gdzie wizja się kilkukrotnie zmieniała ? Bo rockstar milczy ? To coś nowego ?
    • Tak sobie przejrzałem test Indiana Jones u konkurencji na szybkiego i co widzę? Koniec 2024 r., a topowa karta (4090) wielkości pustaka o poborze większym, a jeżeli cały komputer kilkanaście lat temu, w "przestarzałym" 1080p na maksymalnych detalach jest JEDYNĄ kartą, która nie notuje spadków poniżej 60 kl./s bez używania wspomagaczy. Normalnie chce mi się śmiać i płakać nad poziomem optymalizacji obecnie Co za czasy. Takie parcie miało być od 2013 r. na 4K (pamiętna premiera XO), a tu trzeba sztucznie klatki generować i skalować obraz, jeśli nie masz topki. Jpdl... żal komentować.   Skalowanie i generatory miały być chyba dla tych co chcą wydajność ponad normę wyciągnąć czy też tchnąć życie w starszy sprzęt. A wyszło, jak się można było spodziewać. Stały się podstawą   Plus przynajmniej jest taki, że na średnich, średnie karty pokroju RX 7600 i RTX 4060 trzymają na luzie te 60 kl./s, a jak wiadomo największa różnica detali jest pomiędzy niskimi, a średnimi.
    • To akurat dobra propozycja. Koty puszczane "luzem" poza domem wybijają ptaki i inne małe zwierzęta.
    • Na pewno wytną laserem w firmie reklamowej bo takie mody robiłem (PMMA Perspex lub Altuglas). Aluminium czy stal nierdzewna 303 tak samo można dać na laser bo frezarka CNC kompletnie nie opłacalna w takim przypadku (bardzo droga opcja).   Koszt zlecenia zależny od całkowitej obwiedniej cięcia (czas pracy lasera) grubości materiału rodzaju materiału. Zrezygnowałem z zabawy takie mody jak skokowo po pandemii wywaliły w górę koszty usług tego rodzaju i materiałów. Obecnie jest to koszmarnie droga opcja więc wymiotło ludzi z takimi pomysłami w PL.   OFC jak chcesz ocenić czy duży otwór o średnicy rotora wentylatora zda egzamin zrób z HIPS prototyp i testuj. HIPS czarny 3mm grubości jest tani i łatwy w obróbce,używam go do prototypowania w projektach full custom.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...