Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Jak będzie chodziło jak Wukong to będe zadowolony:)

Dopłacił ktoś do grania w piątek?

Jeszcze nie zwariowałem, aby dopłacać do GP 200zł. :E I na pewno nie będę wspierał tego rakowego trendu grania 3 dni wcześniej. :)

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

U mnie zainstalował 2 gówienka - dodatki.
Zielone = GRAJ... (na dysku parę kb w katalogu gry).

image.thumb.png.603e04568f4925b5cedf9dcc63534ebf.png

Errata! TERAZ łaskawie - pojawiło się "aktualizuj" = ciekawe co (?), jak nie zainstalował nic! nawet 1 MB na dysku, ale... poszło - teraz - 23:32 i ciągnie 113 GB.

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano

Z ciekawości, jak ściągacie przez MS store to działa pauza? Pamiętam kiedyś jak ściągałem forze4 i dałem przy jakiś 60% pauzę... skończyło się ponownym ściąganiem od początku... myślałem że to jakiś losowy błąd, machnąłem ręką i na nowo, ale los chciał że przy 90% znowu dałem pauze... szala goryczy się przelała...

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Z ciekawości, jak ściągacie przez MS store to działa pauza? Pamiętam kiedyś jak ściągałem forze4 i dałem przy jakiś 60% pauzę... skończyło się ponownym ściąganiem od początku... myślałem że to jakiś losowy błąd, machnąłem ręką i na nowo, ale los chciał że przy 90% znowu dałem pauze... szala goryczy się przelała...

Działa to jak chce. Raz idzie dalej,raz od nowa:E

Opublikowano

Mi po 2 razie przy FH4 naprawdę puściły nerwy, olałem tak jak UGP, a  wtedy jeszcze nabite było sporo miesięcy. Od tego czasu nic nie ściągałem, i nic nie będę ściągać z tego dziadostwa, przynajmniej updejt windowsa jest poprzez coś innego, bo jak by był przez store to bym nie ryzykował :) 

Opublikowano
10 minut temu, Palladino1990 napisał(a):

Faktycznie jest RT only? Navi 1 I Pascal poległy? Czy jednak tylko adnotacja w wymaganiach a uruchomi się na kartach bez sprzętowego RT. Pewnie trzeba czekać na testy

Ta gra wychodzi także na Series S, więc nie przyjmowałbym się RT. Skoro tam zadziała to na mocniejszych PC tym bardziej.

Opublikowano
11 godzin temu, RTX5090 napisał(a):

PhysX się nie skończył, ludzie nie wiedzą tylko że jak grają to gry mają ten silnik zaimplementowany

RT będzie się rozwijać, coraz więcej produkcji ma RT, coraz więcej produkcji ma PT. Mamy też kilka gier opartych TYLKO o PT (nie ma rastera)

Mielibyśmy RT w każdej grze zaimplementowane na stałe jeśli deweloperzy skupili by się chociaż troszkę na optymalizacji a gracze nie byli by dymani od lat przez NV, która serwuje ludziom karty dla impotentów z obciętym rdzeniem do granic możliwości i to za cenę premium.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Szanuję że Ci się chciało 😅 ale serio dla większości PCuserów i graczy nie ma to żadnego znaczenia 😉 - liczy się to co widać na ekranie kiedy ustawiają suwaki w prawo i to czy warto było wydać miliony monet na nowy sprzęt do tego żeby podziwiać jak najwięcej klateczek przy jak najlepszej grafice. 
    • W tym ma rację. Co robiły kraje europy przez ostatnie lata jeśli chodzi o uzbrojenie? NIC Bo przyjdzie wujek Sam i nas obroni.
    • Sęk w tym, że widzą. Widzą i o problemach piszą. Część przestała grać, o czym zresztą w wątku informowali. Inni czekają na łatki, a większość nawet gry nie kupiła (w sensie Steam, pudełko, etc.), tylko jedzie na GP. To jednak trochę inny obraz od "rzeszy zachwyconych", nie uważasz.  Aczkolwiek w kontekście zachwytów i wklejania screenów, to podejrzewam na kogo trafiłeś w wątku.   
    • Wiesz niektórzy są mało wymagający dostali to samo drewno z lepszą oprawą i japa się cieszy. A pisałem przed premierą, że to samo drewno nie przejdzie, a jednak się myliłem 
    • Spróbuję @azgan wytłumaczyć. Siedzimy przy dwóch biurkach w robocie. Księgowi. Liczymy "słupki". Ty masz kompa z excelem (RT). Ja mam kartkę papieru i długopis (bez RT). Liczymy słupki - po 100 liczb w słupku. Ty excelem wciskasz enter i masz wynik - w pół sekundy. Zliczone sto liczb! Ja liczę jak piz...a (!) przez 10 min i dochodzę do tego samego wyniku. Wchodzi szef. Zmiana. Jednak policzcie mi ale bez A, B, C i wykreśla nam 20 liczb ze słupka. Ty klikasz enter i masz gotowe - znowu - po pół sekundy! Ja znowu mozolnie liczę przez 10 minut. Skończyłem - uff. Wchodzi szef. Jednak mi jeszcze od tego wywalcie te 7 cyfr a dodajecie te 4. Ty znowu w 1 sekundę gotowy (!) kompem i excelem (RT)... a ja znowu mam 15 minut roboty. A teraz wyobraź sobie, że liczymy nie 100 liczb, a 100 000 liczb, i moje liczenie, to nie jest już 15 min, a 15... godzin. Każda zmiana szefa (otoczenia) - powoduje, że Ty robisz coś w sekundę, a ja 15 minut, albo 15 godzin! Każda zmiana powoduje mój ból i krwawienie z dupy, a dla Ciebie z excelem i RT - żadnego problemu.   Tak się projektuje światło.  W starych grach musisz z góry ustalić scenę, światło, zmodelować to wszystko, wypalić tekstury i to trwa. Jak już to zrobisz, to dupa w szafie! Zrobione i nie da się tego poprawić. Musisz to ponownie liczyć "na kartce" godzinami, tygodniami. Niektórych rzeczy już nie da się odwrócić.  Mając RT, masz wszystko w dupie. Tworzysz scenę i jak koraliki rozrzucasz sobie "światło". Kilka pochodni, kilka świec, dwa reflektory i 4 latarki. Pstryk i RT "sam wszystko liczy". W czasie rzeczywistym. Wchodzi szef dev i żąda zmian. Dodaj jeszcze 5 świec, ale już o zielonym ogniu (!), a odejmij te 2 latarki - pstryk - gotowe ! - GPU liczy to "sama". Ręcznie te zmiany znaczyłyby, że wszystko możesz wywalić do kibla i od nowa projektować całą scenę - tygodniami! Tak to działa. Chodzi o sposób (!) uzyskania światła, odbić itd.  - a nie o to , jak to wygląda. Jak Ty liczysz kompem (excelem = RT), a ja na karce, to wynik pewnie w końcu dostaniemy taki sam.  Tylko Ty po sekundzie, a ja po 15 godzinach. Zamiast ręcznie miałby to robić grafik (to wcześniej musi wszystko precyzyjnie obmyśleć i zaplanować), to wymyślono, że to wszystko będzie się działa samo i automatycznie. Że wyliczy to karta i jej RT / PT. To jest technika pracy i z tym się nie dyskutuje. Jak kompy kiedyś. Też kosztowały fortunę (jak dziś GPU) i miały 64kb pamięci. Dziś RT to takie stare kompy, które za 10 lat rozwiną skrzydła i zmienią (już zmieniły!) sposób tworzenia gier i wyświetlania grafiki, jako takiej (nie tylko w grach).   
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...