płytę mam b660m gaming x, ze specyfikacji obsługuje do 128 gb
procesor intel i5 12600kf
bios najnowszy
miałem w planach kupić jedną kość 32gb, a potem dokupić drugą jak będą pieniążki - spóźniłem się. nie sprzedają już danych kośći
jak nie będzie działać to dokupie drugą taką samą sztukę 32 gb i sprzedam starą.
btw. ile dostałbym za obecną kość. 180 zł jest w zasięgu?
https://www.techspot.com/review/2907-amd-x870-motherboards/
Fakt, ten test to potwierdza. Ja zwróciłem Asusa TUF X870, bo nie zauwazylem, ze nie ma optycznego wyjscia. Poluje teraz na Strixa 870E-E.
Masz podaną moc grzewczą i sprawność kotła. Więcej Ci nie potrzeba.
Jeżeli jednego i drugiego parametru kocioł nie trzyma to już inna sprawa. Tam są wyliczenia dla konkretnej mocy i sprawności.
W moim przypadku tabela idealnie odzwierciedla zapotrzebowanie na prąd przy powietrznej pompie ciepła.
Mi tam już nie chce się robić benchów
Ale moge wam wrzucić Time Spy z rtx 3080, który zrobiłem jakoś po premierze GPU.
https://www.3dmark.com/spy/14456712
Ja teraz po raz pierwszy przechodzę jedynkę i na początku ratowałem się właśnie łukiem. Nie mogłem pojąć o co chodzi z walką mieczem, dopiero dodatkowy trening z tym (chyba) dowódcą z Ratajów na arenie przed zamkiem załatwił sprawę, w końcu ogarnąłem rytm parowania i kontr. Ale zanim zrobiłem te treningi, to ze dwa razy już byłem o krok od odinstalowania, bo samym łukiem jednak mało realistycznie, jednego z "bossów" (tego, co trzeba dogonić na koniu), to wywiodłem w pole, a potem skakałem przez płot i strumień, jemu to szło o wiele wolniej, więc miałem czas na celowanie (nie mam moda na szybkie strzelanie z łuku). No ale zadowolenie średnie z takiego pokonania przeciwnika Polecam trochę zacisnąć zęby i nauczyć się walki - według mnie zdecydowanie warto dla reszty aspektów tej gry. Co ciekawe - sporo animacji dosyć koślawa, ale za to fizyka cycków jedna z lepszych w grach, Czesi jednak wiedzą, co ważne
No i dzięki @voltq za porady odnośnie modów na start, większość z nich na pewno mocno pomogła mi zostać przy trudnym początku gry
Rekomendowane odpowiedzi