Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

A czy najnowsza bibliotek DLSS ma juz Transformer z autmoatu po podmianiepliku czy trzeba to jeszcze zmieniac i grzebac??

Wrzuciłem nowe biblioteki do PoE2 i w apce dałem "Najnowsze" to preset K wskoczył, w innych kombinacjach nie próbowałem.

Edytowane przez galakty
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jednak, mimo stosowania apki nVidia ręczna podmiana DLSS Swapperem jest konieczna. Wrzuciłem wczoraj DLSS 4 do paru gier. W Horizon Forbidden West zużycie energii przez kartę spadło mi o połowę, w Wiedźminie 3 spadek był 30%. Zaznaczam, że eksperymentuję z ustawieniami DLSS od jakość do wydajność i raczej zamiast jakości wybieram balans lub wydajność, jeśli nie jestem w stanie zauważyć różnic na drobnych elementach obrazu.

Edytowane przez tgolik
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, tgolik napisał(a):

Wielkie dzięki.

Nie bardzo tylko wiem, w której sekcji i w jakiej pozycji mogę znaleźć ten preset k

Inspektorprofiler zalinkowany przez Sebastiana ma  aktywne profile DLSS. U mnie już wcześniej wymusiłem prest K dla DLSS i tak sterownik widzi transformers. Pobierz plik z profilerem od Sebastiana i ustaw preset jak na fotce i zatwierdź przyciskiem Aply:

1.jpg

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, tgolik napisał(a):

Jednak, mimo stosowania apki nVidia ręczna podmiana DLSS Swapperem jest konieczna.

Mi się wydaje że apka NV jedynie wymusza preset, a nie same biblioteki. 

A przynajmniej Swapper + apka NV załatwiają sprawę. Apkę można zastąpić profilerem (i przy okazji sobie RBAR włączyć)

• Upvote 1
Opublikowano

DLSS 4 z presetem K można na kilka sposobów aktywować, ale jednak fajnie by było, gdyby apka nvidii załatwiła sprawę jednym kliknięciem :) W swaperze, to ja sobie po prostu sprawdzam, czy  gra już ma najnowszą wersję, czyli: 310.2.1.0

Wiesiek zapierdziela, aż się kurzy :glodny:

• Upvote 1
Opublikowano
24 minuty temu, galakty napisał(a):

Mi się wydaje że apka NV jedynie wymusza preset, a nie same biblioteki. 

Nie wiem jak NVIDIA App, ponieważ nawet jej nie instalowałem natomiast sprawdziłem, że po włączeniu w nvidiaProfileInspector opcji DLSS - Enable DLL Override to sterowniki ładują najnowszą wersję biblioteki zamiast tej, która jest w katalogu z grą.

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, SebastianFM napisał(a):

Nie wiem jak NVIDIA App, ponieważ nawet jej nie instalowałem natomiast sprawdziłem, że po włączeniu w nvidiaProfileInspector opcji DLSS - Enable DLL Override to sterowniki ładują najnowszą wersję biblioteki zamiast tej, która jest w katalogu z grą.

Ok, apka NV ma chyba tę samą opcję? Czyli można w niej wymusić i biblioteki i preset. 

Opublikowano
18 minut temu, SebastianFM napisał(a):

Tego nowego profilera nie miałem, tylko starszy i musiałem wklepywać xml, ale tutaj jak napisałeś jest możliwość włączenia DLSS - Enable DLL Override  :) Już to aktywowałem i zobaczę, czy faktycznie wymusza podmianę DLSS na najnowsze pliki. Jeżeli tak, to apke nvidii  mam w poważaniu :hihot:

• Like 1
Opublikowano

Od dzisiaj na netflixie dostępna jest animacja Wiedźmin: Syreny z Głębin, fajnie, że głosu Geraltowi ponownie użycza Jacek Rozenek :) Kawałek obejrzałem i chyba już głosowo wrócił do formy sprzed choroby :) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Właśnie dotarłem do pierwszego istotnego fabularnie wyboru, ktoś podpowie ogólnikowo czy ma to duży wpływ na fabułę?

Spoiler

Chodzi o los Keiry Metz po zadaniu "Przyjacielska przysługa"

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
Spoiler

Jestem tragiczny w przekazywaniu takich informacji, ale powiedzmy że jej los nie ma bezpośredniego wpływu na to jak może się zakończyć gra. Ale kolejna para magicznych rąk w późniejszym rozwoju wydarzeń może ułatwić ci nieco życie

@leven zakosiłem sobie twoje nastawy z inspectora i teraz sobie podziwiam widoczki 😂

tus.thumb.png.c3d4a3c9c073320c0c0d976b22eb1d27.png

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Myślałem, że po rymowance o Emhyrze nic mnie nie zaskoczy a tu proszę

Spoiler

Widać, że to typowo Polska gra, tylko my możemy być na tyle skrzywieni :E Za takie właśnie aspekty uwielbiam tą grę, twórcy nie nakładali cenzury samym sobie, byli autentyczni.

Edytowane przez Kris194
  • Like 1
Opublikowano

Sposób, w jaki Geralt wypowiada swoje kwestie w dialogach może być trudny do podrobienia w Wiedźminie 4. Mam nadzieję, że pisarze CD Red znajdą jakiś przepis na ciekawą Ciri.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, leven napisał(a):

A gra jest zacna :glodny:

Mi Wiedźmin 3 mocno przypomina GTA IV w pewnym sensie - mega ambitny, bardzo dobry tytuł, który stworzyła garstka osób jak na obecne standardy (główny zespół projektowy to było 240 osób).

W międzyczasie ubishit: 

Open world? Noo to potrzebujemy tak z 15 studiów developerskich...

Opublikowano
12 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Myślałem, że po rymowance o Emhyrze nic mnie nie zaskoczy a tu proszę

Ukryj zawartość

To kolega jeszcze chyba słynnej fraszki nie słyszał :D dzięki dubbingowi to gra weszła na wyższy poziom. To podobnie jak lektor z Chłopaków z Baraków :D