krzysiek_1990 74 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 8 godzin temu, leven napisał(a): Jest mod na udźwig: https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/3 Moderskie czity są dla miękkich siurków I tak bym tego wszystkiego na raz nie sprzedał, żaden kowal, płatnerz czy kupiec w velen, novigradzie, skellige czy toussaint nie ma tyle siopy co pan kurteczka
leven 537 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) Gra bez podstawowych modów jest uciążliwa. Przecież Wiesiek nie może co pięć minut biegać do kowala, czy płatnerza i sprzedawać zebrane graty, bo mu udźwigu brakuje. Albo po każdej walce używać naprawy do pancerzy/mieczy i w końcu znowu wizyta u specjalistów. A jak kowalowi/płatnerzowi brakuje kasy, to tez jest mod na 5000 koron na dzień dobry. Przerywniki, nakładanie olejów, trochę upiększaczy i gra staje jeszcze lepsza, choć w wersji vanilla już jest majstersztyk Edytowane 17 Kwietnia przez leven 1
miro 702 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a): Jedyny prawilny mod do najlepszej gry w historii gamingu, to tekstury od dokładnie, rozumiem mody co do wyglądu, kamery itd ale mody co do udźwigu czy pieniędzy to zwykły trainer, to nie mody a czitowanie... do tego nie trzeba modów, skoro tak to jednym przyciskiem likwidujesz udźwig, a jeszcze włącz god mode albo przenoszenie do dowolnego miejsca.. da się ? da oczywiście co kto lubi, ale trochę nie teges 1
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Bardzo teges. To, co jest zaje przez pierwsze 50h staje się przećwiczoną, ale jednak upierdliwością, po 200h. 1 1
leven 537 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Też tak myślę. Sprzedawanie co chwilę gratów zaczyna być uciążliwe po jakimś czasie i psuje rozgrywkę. To samo naprawa pancerza i mieczy. A automatyczne nakładanie olejów na miecz, to jest bajka pod warunkiem, że ma się odpowiedni olej zrobiony Parę pomocniczych modów + mody na jakość grafiki od Hulka i gra wchodzi na najwyższy poziom 1
Pavel87 703 Opublikowano 17 Kwietnia Autor Opublikowano 17 Kwietnia Po kilkukrotnym przejściu gry, mod na udźwig stał się dla mnie niezbędny. Pierwsze dwa razy grałem bez niego, ale przy trzecim i obecnym, czwartym przejściu, już z niego korzystam i nie wyobrażam sobie teraz grać inaczej. Jednak nadal sam naprawiam pancerz, tego moda nie używam
galakty 3 312 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Nie każdy chce po prostu mieć symulator życia po pracy, niektórzy mają mało czasu i chcą czerpać frajdę z fabuły, a nie sprzedawania gratów bo się miejsce w plecaku kończy...
leven 537 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Właśnie byłem u Barona i chciałem wejść do jednej z komnat, żeby klucz do piwnicy zabrać, a tu pod drzwiami jakiś kosz leży. Za cholerę nie mogłem go spod tych drzwi usunąć, no to znak ard i kurw. strażnik mnie zaciukał na amen i w dodatku okradł z pieniędzy hahaha Do czego to już w tej grze dochodzi
Kadajo 7 405 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Nie umim w tej grze walczyć, ciągle mnie ubija jakieś wilk z lasu. Miecz na ludzi, miecz na stwory, jakieś czary ignium fignium pindium lidium... 1 1
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) Obczaj niedźwiedzie w ER Za Tremorsy plusik Edytowane 17 Kwietnia przez AndrzejTrg 1
leven 537 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Nie umim w tej grze walczyć, ciągle mnie ubija jakieś wilk z lasu. Miecz na ludzi, miecz na stwory, jakieś czary ignium fignium pindium lidium... To sobie przypisz na prawy przycisk myszy przetoczenie, wtedy rzadko kto lub co Wieśka dopadnie Edytowane 17 Kwietnia przez leven
Dimazz 565 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia za miesiąc W3 kończy 10 lat ale ten czas leci. Z perspektywy czasu przez dekadę nastąpił postęp technologiczny w grach ale to nie to samo co miedzy 2005 a 2015 tam to była rewolucja
krzysiek_1990 74 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia już W1 wyprzedzał swoją epokę, W2 to tak średnio, ale W3 poezja, nie mówiąc o next gen
sino 77 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia Skalowanie w tej grze to skandal! Aż się chce wziąć miecz i uciąć łeb twórcom gry. Próbuję Death March i jest masakra i mega-oszustwo. Nie dziwię się tym co piszą, że to łatwe, np. walka Ciri: -inni na youtube w poradnikach zabijają utopce 2 ciosami -ja potrzebuję nie wiem ile, ze 20 może 50 ciosów. Tak działa parszywe oszustwo zwane skalowaniem. Ogólnie uciekłem dzięki youtube (zamiast zabić wrogów), ale walka z wiedźmami raczej będzie niemożliwa do przejścia, pewnie każda będzie wymagać po 10 tys ciosów, a zabiją mnie jednym. W dniu 15.12.2024 o 12:03, voltq napisał(a): Niektóre trofea są mozolne np te z kuszą albo zrzuceniem z skały za pomocą znaku aard Masz poradniki. Ogólnie na Skelige Trottheim (prawy znak, lewo potem do góry do końca) teleportuje się 2 gości bez końca tylko trzeba odejść w pobliże harpii i po ok. 10 sekundach powtórka. Co do 1722 godzin to wybrałem 10 hunterów z podobnym czasem gry i tylko 2 ma calaka.
tgolik 546 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia (edytowane) @sino To Ty pewnie nie masz poziomu 100? I dostosowania przeciwników do Twojego poziomu? A chyba tak powinno się grać na najwyższym. Edytowane 19 Kwietnia przez tgolik
sino 77 Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia (edytowane) Poziom 65 bez dostosowania. Czytałem, że był błąd rzekomo naprawiony ze złym skalowaniem Ciri. Nie wykluczam, że gra mnie traktuje na poziomie np. 7, a rywali na poziomie np. 65, takie coś miałem też kiedyś na najniższym poziomie, ja potwornie mocny a tu byle potrzebuje 100 ciosów (nie boss, ale coś na 1-2). Walka z Bazyliszkiem też trudna, ale on na szczęście jeden, a nie że całe stado otacza mnie ze wszystkich stron. Więc Bazyliszka w końcu zmęczyłem, nawet Baron był skuteczniejszy niż ja (ale rzadko uderza). Jeśli nie dam rady to przejdę na szybko ze 2 razy na easy, to z 15 godzin i powinienem mieć level 100 i dopiero wtedy pancerz 100 (a nie np. 40). Geralt młynkiem ostro kosi, tylko nie dać się trafić, Ciri zadaje niemal zero obrażeń. BTW. tu przypomnę gry Mass Effect 2 i Remnant from the Ashes gdzie strategia podnoszenia poziomu swojej postaci utrudnia grę. W ME2 najniższy level zadaje większe obrażenia niż najwyższy (testowałem długo), w Remnant to już hardcore jak to utrudnia grę, znacznie łatwiej 1 vs 2 niż 20 vs 21. Edytowane 20 Kwietnia przez sino
caleb59 1 621 Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): ...droga ku rozjebaniu
krzysiek_1990 74 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Zmęczyłem pytajniki na wodzie na skellige, wleciał też mistrzowski rynsztunek wilka, jutro eredin dostanie pstryczka w nos
samsung70 210 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Wiedzmin 3 zawsze żywy, jaki jest teraz mod na podkręcenie grafiki ponaz to co daje next gen update? mam wszystko na max z frame gen oczywiście i jest jeszcze kilka klatek zapasu, by utrzymać stałe 60FPS pozdro
sino 77 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia (edytowane) W dniu 20.04.2025 o 21:47, PiPoLiNiO napisał(a): Przecież ta gra nie ma sensu na innym poziomie niż droga ku rozjebaniu Tak, tak, akurat, tylko 1-2% tak to skończyło na konsolach. Na Steam statystyk brak, ale strzelam że 2,5%. A problem nie w tym, ale że ty potrzebujesz 2 ciosy by zabić utopca a ja np. 30-40. Nie wiem czy ktokolwiek na świecie da tu radę mając ok. 7-8 rywali wokół. To nie Dead Space gdzie najlepsi walą headshota w niemal niewidoczną głowę z dużej odległości więc nawet 20 wrogów to nic, padają nim się zbliżą. Tu najlepszy na świecie na speedrunie ucieknie jak ja. Idę dalej i na szczęście cyrki ustały i kolejne walki Ciri trzymają się kupy, rywale na moim poziomie giną od 2-5 ciosów. Geraltem idzie gładko póki działa młynek, gdy się skończy jest ryzyko śmierci od 1 ciosu, ale generalnie póki co ten Death March jest odpowiednikiem Normal (ale bodajże jest 4 trudnych bossów potem). Edytowane 22 Kwietnia przez sino
CrooV 80 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) To prawda, sam za pierwszym razem przeszedłem na trudnym potem już na najwyższym z opcją na trudniejsze skalowanie sie przeciwników i dalej jest banalnie, wszystko przez to że walka mechanicznie nie jest jakoś skomplikowana i wystarczy robić w pore uniki Edytowane 23 Kwietnia przez CrooV
sino 77 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Uniki nie zawsze jest gdzie zrobić (w tłumie). Znowu miałem kłopoty Ciri - z ludźmi Juniora: -pierwsze spotkanie łatwizna, tak po ok. 5 ciosów -drugie makabra, straciłem z 6 żyć, ze 100 wrogów, 90 uciekłem ale końcowych 10 musiałem zabić po ok. 15 ciosów na każdego, w końcu zabiłem durnia z kuszą (trudne gdy atakuje mnie tłum), a resztę wykończyłem unikami (2 uniki w przepaść czyli 2 życia).
krzysiek_1990 74 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia no i podstawka po raz siódmy ukończona (pierwszy raz next gen) tym razem padło na rudą zdzirkę i ciri na klopie w sobote wjedzie dodatek nawiązujący do polskiej literatury 1 2
Rekomendowane odpowiedzi