Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, TmK napisał(a):

Niebo wygląda fatalnie w tym modzie. Co to w ogóle ma być, jedna wielka świecąca biała plama :E

Pierwsza fotka pod słońce i prześwietliło, a druga jest na czubku ośnieżonej góry. 

Nie załapałeś żartu... dupę ma większą, bo dla jaj moda wgrałem :P 

Teraz to lufa totalna.

Edytowane przez leven
  • Haha 1
Opublikowano
15 godzin temu, leven napisał(a):

Nie załapałeś żartu... dupę ma większą, bo dla jaj moda wgrałem :P 

Teraz to lufa totalna.

ta dupa, jaki ma wplyw na wydajność, bo większa dupa to przecież większa powierzchnia- więcej materiału/tekstury do wygenerowania. czy warto? 

by-the-way: czy jest jakaś możliwość wymuszenia FGx3 w tej grze? 

• Haha 2
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Jak już się chwalicie screenami to też od siebie dorzucę kilka, może kilka osób się skusi do powrotu :cool:

Jeśli ktoś się bawi w mody - z czystą PRZYJEMNOŚCIĄ polecam E3ARP (dostępny na nexusmods) który przywraca animacje znane z dema gry ukazanego na E3 z 2013/14 roku. 

Jeśli ktoś nie lubiał dziecinnych przeskoków w walce to ten mod tego nie ma, Geralt porusza się "doroślej" i pewniej, przejścia pomiędzy różnymi animacjami są płynniejsze i bardziej rozbudowane. W podstawowej wersji Geralt w biegu wygląda jakby trzymał worki ziemniaków, teraz ma je pod pachami :E 

Są tam mimo wszystko jakieś niedociągnięcia i nie każdemu na pewno podejdzie, ale polecam spróbować. Jedni nie lubią przeskoków, drudzy piruetów jak baletnice. Fajnym ficzerem jest to że często postać w trybie chodu lub postoju "lockuje" się wzrokiem z przechodniem, czasem ze zwierzętami a nawet trupami, cokolwiek co zainteresuje Geralta (duże biusty na pewno). W specyficznych sytuacjach wygląda to sztampowo i generycznie ale ogólnie smaczek jest kozak.

Nie jestem ani twórcą tego moda ani tym bardziej jego beneficjentem jak się może komuś wydawać, po prostu dzięki niemu gra stała się o wiele przyjemniejsza w odbiorze. Szczerze to spośród tych wszystkich modyfikacji które dodałem (a udało się wgrać nieco) to po za teksturami HD ten chowa wszystkie w kieszeni

20260107230522_1.jpg

20260106170931_1.jpg

Jeśli szukacie listę polecanych modów to mam taką niewielką, większość z nich to tylko małe udogodnienia, bez nie potrzebnych urozmaiceń psujących klimat 

Edytowane przez Marvf
Opublikowano
13 godzin temu, SebastianFM napisał(a):

@leven, a ty się nigdy nie nauczysz, że powinno się wyłączać HDR na czas robienia zrzutów.

Zalezy czym robi, ja robie f12 na steam to hdr wylaczac nie potrzeba. W sumie nawet jak robilem recznie to nie wylaczalem i nie mialem tekiej sieczki jak on :D 

Opublikowano
17 minut temu, Slayer napisał(a):

Ja w teorii 11.5GB modów ale te 11GB to zajmuje jeden mod i to na poprawę tekstur xD

Jak jeden mod na textury waży 11GB ? 

Wyszedł nowy Reworker ?

Zapodaj proszę folder mods z gry, to sobie porównam :uklony: 

Może coś pominąłem :hmm: 

Opublikowano

Wlasnie ta sciagalem z 2 dni temu : ) wtedy tez sie dowiedzialem, ze gosc pracuje nad kolejną a dla mnie to wszystko już wygląda fenomenalnie! ^^

Poleciłbyś jakieś dodatkowe 2-3 mody, które usprawniają rozgrywkę? Na grafikę już chyba nie potrzebuje więcej ale może jest po prostu coś żeby sam gameplay ulepszyć

Opublikowano

Ahahaha:

1.jpg

3.jpg

4 minuty temu, Slayer napisał(a):

Poleciłbyś jakieś dodatkowe 2-3 mody, które usprawniają rozgrywkę? Na grafikę już chyba nie potrzebuje więcej ale może jest po prostu coś żeby sam gameplay ulepszyć

Jest tego parę. 

Po prostu prześlę paczkę moich modów, a Ty sobie oczytasz w nexusie i ewentualnie zastosujesz. 

Jak zdecydujesz się pobrać cały folder, to możesz go na próbę zastąpić swoimi modami i będzie łatwiej wybrać, bo na nexusie modów jest po prostu za dużo.

Daj mi trochę czasu, żeby wgrać folder na dysk googledrive.

Opublikowano (edytowane)

luzik, dzięki! : )

Obecnie gram na DLAA + FG w 1440p z tym modem na lepsze tekstury i gra naprawdę robi wrażenie. Nie myślałem, że tak go odpicują biorąc pod uwagę, że to chyba 11 letnia gra :E

Pamiętam jak ją ogrywałem pierwszy raz na rtx 970 + i5 6500k i 8 GB RAM. Grafa się pociła srogo :E

Edytowane przez Slayer