Nie mam pojęcia. Jedyne co zrobiłem to włączyłem tego moda przez RHI:
Jeszcze raz napiszę, bo jest jakiś miszmasz się z tym zrobil.
Wiedzmin 3 oficjalnie nie miał wsparcia MFG.
Czy miałeś RTX 4xxx czy 5xxx w grze było dostępne tylko x2
Od dziś Remaster daje nam możliwość używania MFG w grze bezpośrednio.
Ale RTX 4xxx nadal potrzebuje moda do odblokowania MFG.
O którym modzie mówisz?
Screeny super.
No cóż. Tak, jak sapaliśmy na DLSS = meh!
tak niestety... NR wdarł się przebojem i gniecie suty, czy nam się to podoba, czy nie (vs brak NR).
Nie w tym rzecz; Ty starasz się cały czas wyciągnąć z tego poziom dźwięku, a ja jedynie chcę Ci pokazać jak duża jest różnica TYLKO z tytułu asfaltu. Żadna kamera nie nagra Ci tego, w taki sposób w jaki słyszysz, słuchając też tego nawet na dobrych słuchawkach też nie będziesz miał odbioru takiego jak w aucie. Do tego, w kamerach masz aktywne różne systemy odszumiania itp. W efekcie dźwięk kierunkowskazu mógłby być np. uwypuklony lub wręcz odwrotnie. Patrząc na to, jaka fizyka i generalnie nauka stoi za mierzeniem hałasu generowanego np. przez wentylatory komputerowe, co jest mierzone w ultrasterylnych warunkach, to aż dziw bierze, że ludzie przyjmują pomiary w kabinie auta zrobione JAKIMŚ decybelomierzem w skrajnie różnych warunkach, trzymając go w innym miejscu kabiny itd.
Tam jest ustawiona intensywność NR w pierwszym przejściu na 10, czyli trochę masakracja, ale działa tylko halo straszne. I są suwaki do saturacji, gostek ma ustawioną na 0.65, zawsze można zmienić. Spokojnie można grać na rasterze, który w tej wersji Wieśka jest strasznie biedny.
Przyznam, że przeskok od tego, to jest raster:
do tego, jest niezły:
Ładnie dorobił AO na drzwiach z boku. Więc chyba nie trzeba mieć super modeli i oświetlenia, tylko dociśnąć gaz do dechy z NR
Ustawcie sobie jakieś F6 na włączanie i wyłączanie , dajcie raster i zobaczcie różnicę. Cały PT jest robiony właściwie przez DLSS 5.
Nie wiem jak u was, ale kiedy wybiorę Upsteam zamiast Upscaled, to właściwie nie widzę kolosalnej różnicy a klatek przybywa.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Kadajo,
MFG dla RTX 4xxx
Rekomendacja dodana przez Kadajo
4 reakcje
Pokaż odpowiedź