Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po tym filmie... czas oddać hołd ;) i wrócić do podrasowanego W3 po raz enty.
Dużo czasu, dużo zmian. Sam NextGen to już dużo...

Czy ktoś z Was korzystał z jakiegoś "leniucha" = PACKMODa z nexusa?
Jest coś, co można wziąć w ciemno i nie beblać tygodniami w milionie modów i konfliktów?

Opublikowano
2 godziny temu, caleb59 napisał(a):

Mnie to niszczy łeb, że oni to jakoby poprawili w trybie DX 11, a w najważniejszym DX 12 nic nie ruszyli.

Na jakim sprzęcie, czy przy jakich okazjach HW rodzi problemy? Nigdy nie przydarzyło mi się coś takiego a od czasu GTX1070 używam tej funkcji na maksa.

Opublikowano

Wiedźmin 3 wywalał mi się wielokrotnie z powodu przegrzewania karty graficznej lub procesora - bardzo źle reagował na wszelkie przetaktowania lub undervoltingi. Także miganie tekstur podłoża w ciemnym otoczeniu gdy ustawione jest RT zdarza się często i jest wkurzające. Natomiast nie kojarzę problemów z Hair Works.

Opublikowano

Tzn. ja to rozumiem bo u mnie potrafiłem ograć 70% gry z włączonym Hairworks i nie było problemów aż tu nagle loading i cyk crash na pulpit z czapy. Dosyć szybko kapnąłem się co było przyczyną już za czasów posiadania GTX 970 i starej wersji gry. Od tamtej pory chociaż zadeklarowali się w tym ostatnim hotfixie do Next Gena, że w trybie DX 11 naprawione tylko szkoda, że olali DX 12 i tam nadal gra potrafi się randomowo przez Hairworks sypać.

Ostatnio @leven miał z tym problem ale twardo woli crashe niż wyłączenie Hairworks. :E 

Opublikowano
W dniu 19.05.2025 o 09:48, JeRRyF3D napisał(a):

Po tym filmie... czas oddać hołd ;) i wrócić do podrasowanego W3 po raz enty.
Dużo czasu, dużo zmian. Sam NextGen to już dużo...

Czy ktoś z Was korzystał z jakiegoś "leniucha" = PACKMODa z nexusa?
Jest coś, co można wziąć w ciemno i nie beblać tygodniami w milionie modów i konfliktów?

Ja nie jechalem z calymi paczkami ale wszystkie montowalem vortexem i konflikotw nie bylo

image.thumb.png.ad02b3bb9007cd703fa34a8a58268358.png

image.thumb.png.bfc771ab246c54f78c0fd298218f02af.png

image.png.ee1b929d75d3d6d167f0db6360db84ae.png

Zadnych crashy nie bylo na tych nawet z wlaczonymi wlosami. HW.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Dzięki. Ja właśnie o paczki pytam, bo w pewnym momencie sam przekroczyłem grubo ponad 70 szt. ;) i nie chciałbym ponownie tego ręcznie rzeźbić, ingerować w konflikty, itd.
A na nexusie jest zakładka modpack i tam ktoś wali np. 300 modów (wedle niego best of the best) i 1 klikiem zaciąga się jego config mod, sprawdzony, przetestowany, itd.
Na taką łatwiznę miałem chrapkę. Twoją techniką, to przemielę sztuka po sztuce swój stary mod katalog, ale na myśl o tym...  ble! :Crash:

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

Zadnych crashy nie bylo na tych nawet z wlaczonymi wlosami. HW.

Bo masz tam chytrego moda, który wyłącza hairworksy u Geralta. Już kiedyś o tym czytałem i jest to pewna forma obejścia problemu z niestabilnością.

• Upvote 2