Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, caleb59 napisał(a):

Bo masz tam chytrego moda, który wyłącza hairworksy u Geralta. Już kiedyś o tym czytałem i jest to pewna forma obejścia problemu z niestabilnością.

Do tego sluza mody wlasnie :) Ale sparwdziwlem w Vorexie i akurat ten mod mam disabled :E

• Haha 1
Opublikowano

Jeszcze nie ogralem, kupilem na ostatniej przecenie steamu i poki co lezy na pozniej, bo nie jestem pewny co do poziomu trudnosci. We wszystkich grach ustawiam najwyzszy, ale tu nie jestem pewny. Da rade przejsc na Death March bez znajomosci gry? Wiem, ze mozna zmienic, ale wiem tez, ze ja predzej rzuce gre niz obnize.

Opublikowano

A co tu nie rozumieć? mod.io to tak samo jak w przypadku Stalkera 2 platforma low effort do małych "modów". To nie moddb czy nexus, gdzie naprawdę miałeś wybór. Tutaj przez ciągłe parcie do crossplay'u, integracji wszystkiego z konsolami cierpi na tym PC bo mody są co raz cieńsze i często twórcy nie mogą rozwinąć skrzydeł właśnie przez takie kapiszonowate pomysły jak ten z mod.io. Same konsole i ich zamknięta architektura już uniemożliwia aby debiutowały tam jakieś fajne, rozbudowane mody. Poprzez scalenie tego w jeden system łączący konsole i PC cierpią dosłownie wszyscy - userzy bo mają gówno wybór, twórcy modów bo mają odgórne ograniczenia wynikające z platformy i konsol.

• Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, caleb59 napisał(a):

A co tu nie rozumieć? 

A widzisz. Jest co nie rozumieć, bo...

18 minut temu, caleb59 napisał(a):

mod.io to tak samo jak w przypadku Stalkera 2 platforma low effort do małych "modów". To nie moddb czy nexus, gdzie naprawdę miałeś wybór. Tutaj przez ciągłe parcie do crossplay'u, integracji wszystkiego z konsolami cierpi na tym PC bo mody są co raz cieńsze i często twórcy nie mogą rozwinąć skrzydeł właśnie przez takie kapiszonowate pomysły jak ten z mod.io. Same konsole i ich zamknięta architektura już uniemożliwia aby debiutowały tam jakieś fajne, rozbudowane mody. Poprzez scalenie tego w jeden system łączący konsole i PC cierpią dosłownie wszyscy - userzy bo mają gówno wybór, twórcy modów bo mają odgórne ograniczenia wynikające z platformy i konsol.

... bo nie mam pojęcia, o czym mówisz. :) 

Czyli a) można nie rozumieć, b) warto pytać. :)
NIE wiem, czym są platformy, o których wspominasz, nie znam ich, nie używam.

Od zawsze korzystam wyłącznie z NEXUSA, ale sam wiedźmin zmienił się nieco od czasów oldgena.
ZAWSZE modowałem go "z palca" ręcznie, co przy dużej ilości modów powodowało już sporą zadymkę i wymagało czasu, pracy i jakiejś tam moderskiej podstawy.
Od X czasu na NEXUSie jest ich automat do modowania VORTEX.
Praca z nim (vs praca "z palca") wygląda "bajecznie", ale mam niestety kilka pytań, co do używania tego aplikatora.

Czy jest na sali VORTEXiarz?

Opublikowano
Godzinę temu, takiten1 napisał(a):

Jeszcze nie ogralem, kupilem na ostatniej przecenie steamu i poki co lezy na pozniej, bo nie jestem pewny co do poziomu trudnosci. We wszystkich grach ustawiam najwyzszy, ale tu nie jestem pewny. Da rade przejsc na Death March bez znajomosci gry? Wiem, ze mozna zmienic, ale wiem tez, ze ja predzej rzuce gre niz obnize.

Nie ograłeś 10 letniej, najlepszej gry na rynku ? 

Jak lubisz mocno i szybko, to najwyższy poziom trudności jest w sam raz dla Ciebie. Ja i pewnie większość gra na poziomie krew, pot i łzy. Bardzo dobrze zbalansowany poziom trudności. Poza tym można sobie samemu utrudniać rozgrywkę, np. dając podniesienie poziomu trudności przeciwników, lub np. zostawiając sobie słaby pancerz i miecze :P  Ta gra, to rekord świata :)

Opublikowano
25 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Najlepsza gra... nie powiem jest spoko, ograłem raz na premierę i wystarczy, 

Od oldgena do nextgena = przepaść, + mody = przeppaść x2.

25 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

nawet dodatków nie brałem 

powszechnie uważane za lepsze od podstawki,

26 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

ponieważ jakoś ochoty i chęci nie miałem :) także nie mierz wszystkich swoją miarą :)  

no właśnie, czyli polizałeś jakieś pierwsze wydanie, do tego w 1/3, bo bez dodatków - dlatego masz takie zadanie. ;)

• Like 1
  • Upvote 1