Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, azgan napisał(a):

@voltq przez Twojego avatara chyba sobie ponownie 2 ogram z modami :E

według mnie najlepsza część wiedzmaka ze względu na dużo polityki , polecam mody do 2 ale tam tylko naprawiaja bugi jak np mod Wild Hunt journal entries fix and ability to discuss the Wild Hunt poem with Dandelion on Iorveth's path  ,  w w3 mody przywracają dużo wyciętej zawartości i są gamechangerem

Polecam za to ograc w W2 mod Farewell of the White Wolf kto jeszcze nie ograł https://www.nexusmods.com/witcher2/mods/934

Edytowane przez voltq
  • Thanks 1
Opublikowano

Zamierzam pograć, przeszedłem tylko raz na premierę, to będzie idealna okazja by ograć go drugi raz.:E Póki co ogrywam Stalkera 2, mam nadzieję, że się uda wyrobić, choć Zona mi się spodobała po tym najnowszym patchu, jest to grywalne

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

W1 grałem 1 albo 2, W2 grałem 2 razy, jestem pewny, W3 tylko raz na premierę, a potem na premierę dodatków, wczytałem zapis gry i heja. Nie raz próbowałem grać w Wiedźmina 3, instalowałem mody ale nie udało się na dłużej zagościć w grze. Oby najnowszy patch i wszelkie bajery przyciągnęły na dłużej, bo wiem, że warto. 

Książki czytałem, gierka jest idealna do wskoczenia w ten świat i pokierowania Wiedźminem, pozwiedzać zamtuzy, zabić nie jedną Strzygę :wariat:

"Zaprawdę, nie masz nic wstrętniejszego ponad monstra owe, naturze przeciwne, wiedźminami zwane, bo są to płody plugawego czarostwa i diabelstwa. Są to łotry bez cnoty, sumienia i skrupułu, istne stwory piekielne, do zabijania jedynie zdatne. Nie masz dla takich jak oni między ludźmi poczciwymi miejsca. A owo Kaer Morhen, gdzie ci bezecni się gnieżdżą, gdzie ohydnych swych praktyk dokonują, starte być musi z powierzchni ziemi, a ślad po nim solą i saletrą posypany. "

"Wiedźmak (...), przez niektórych wiedźminem zwany. Wzywać go niebezpiecznie bardzo, wżdy trzeba, bo gdy przeciw potworu a plugastwu niczym nie uradzi, wiedźmak uradzi. Baczyć aby trzeba (...), coby wiedźmaka nie dotykać, bo od tego oparszywieć można. A dziewki przed nim kryć, bo wiedźmak chutliwy jest ponad miarę wszelką... chociaż wiedźmak wielce chciwy a na złoto łasy (...) nie dać onemu więcej jak: za utopca srebrny grosz albo półtorak. Za kotołaka: srebrne grosze dwa. Za wąpierza: srebrne grosze cztery..."

• Like 3
Opublikowano
W dniu 26.09.2026 o 13:27, kptEnter napisał(a):

@Kadajo - dokładnie tak samo to odczuwam. Włączyłem to w paru grach i przy całej dynamice gier, takie szczegóły, które daje dlls5 po prostu umykają.

Myślałem, że wrażenie będzie, że oto obcuję z grą z innego wymiaru, a tak nie jest.

Ale nie chcę się mądrzyć, bo spróbowałem na razie "na szybko" i powierzchownie.

W dniu 26.09.2026 o 14:53, Kadajo napisał(a):

No tak bo twoja prawda jest tą jedyną objawioną ;)

Bo problem lezy w stabilności temporalnej.

NR w ruchu rozmywa się i traci bardzo dużo z tego co jest "renderowane" jak tylko staniemy w miejscu. dotyczy to szczególnie tych "zoptymalizowanych" wersji.
A to ze 99% graczy tego nie widzi bo sika w gacie ze się color grading zmieniał to nic nie poradzę.

Nvidia nie bez powodu zaimplementowała NR w taki a nie inny sposób. Ale nie chce mi się tego po raz milionowy muchą jedzącym gówno tłumaczyć.

Jak im smakuje to na zdrowie.

Jedyny w miarę dobrze działający NR to ten który można uruchomić z oryginalnych plików Nvidii bez żadnego grzebania.

On nadal ma problemy ale przynajmniej są zminimalizowane kosztem oczywiście wydajności.

Ale jeszcze raz zwróćcie uwagę ze ludzie się podniecają w wiekszosci zrzutami ekranow z gier albo filmkami ze statyczna kamera ktora pokazuje efekt "on" i "off".

A jak tylko ktoś zacznie grać to sorki ale uwno z tego NR zostaje poza color gradingiem.

17 godzin temu, samsung70 napisał(a):

trzymoj mnie bede rzigol

🙄 i zdania nie zmienię :E

Opublikowano
23 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Wiedźmina 3, instalowałem mody ale nie udało się na dłużej zagościć w grze. Oby najnowszy patch i wszelkie bajery przyciągnęły na dłużej, bo wiem, że warto

Ja tak miałem teraz z cyberpunkiem tzn. dlss5 dał impuls aby to ograć, no i jest świetny.

Wiedźmina 3 przeszedłem całego z dodatkami i zrobionymi wszystkimi pytajnikami na mapie. Jak przeczytałem, że stare save'y będą działać to witki mi nieco opadły bo to oznacza mało znaczące, bardziej kosmetyczne zmiany.

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, JeRRyF3D napisał(a):

co to za patola?

Teraz, PaVLo napisał(a):

Chyba odinstaluję grę i pobiorę po prostu Remastera, aby nie zostały jakieś nieistotne śmieci.

tak najlepiej, 

ja kilka godzin temu musiałem tak zrobić z Krymzonem bo nie odpalał. tak będzie najbezpieczniej 

a macie zamiar grać od nowa, czy gdzieś tam od jakiegoś momentu ostatniego podejścia? 

ja już tyle razy robiłem podejście od początku - bo jak robię przerwe i wracam po 9 msc to nigdy nie pamietam o co kaman, wtedy zaczynam od nowa, topoernie idzie bo znam już to dobrze, dochodze do połowy, z jakiegoś powodu przestaje i później cykl się zapętla, 

zupełnie jak w zajebistym filmie o podróży w czasie PRIMER!

Opublikowano
4 minuty temu, samsung70 napisał(a):

a macie zamiar grać od nowa, czy gdzieś tam od jakiegoś momentu ostatniego podejścia? 

Od nowa, ponieważ nigdy nie zrobiłem zadań, które kiedyś dodali, a z gry już praktycznie nic nie pamiętam, więc to będzie dla mnie niemal nowa pozycja :glodny:.

Opublikowano
37 minut temu, PaVLo napisał(a):

Od nowa, ponieważ nigdy nie zrobiłem zadań, które kiedyś dodali, a z gry już praktycznie nic nie pamiętam, więc to będzie dla mnie niemal nowa pozycja :glodny:.

Tylko ci sie wydaje ze nie pamietasz :E jak ci wiesiek 3 wpadl dobrze jak w niego grales to nawet po wielu latach od ogrania jak bedziesz zaczynal nawet poboczne questy to ci sie beda przypominac wspomnisz me slowa :E 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
19 minut temu, Nigher92 napisał(a):

Tylko ci sie wydaje ze nie pamietasz :E jak ci wiesiek 3 wpadl dobrze jak w niego grales to nawet po wielu latach od ogrania jak bedziesz zaczynal nawet poboczne questy to ci sie beda przypominac wspomnisz me slowa :E 

mam wlasnie tak jak mowisz

Opublikowano (edytowane)

Ten remaster to mi z nieba spadł. Podjarany zlozeniem kompa, (jakies rok temu) mowie: w koncu przejde sobie jeszcze raz Wiesława na full ultra hiper premium super ++ z q-ledzikiem z modami ile wlezie. Po researchu postanowilem isc głosem tego jegomoscia https://www.sinitargaming.com/tw3.html i zacząć modowac bo sensownie opisuje i trafia w moje gusta. Tyle ze jedna próba, druga, trzecia, gdzies w połowie tej kampani modowej dochodziłem do momentu gdzie skrypty mi sie krzaczyły, merger juz nie ogarniał a ręcznej edycji do końca nie umiem, wiec wszystko szlag trafiał. I w końcu sie zniechęciłem jakos. No ale wchodzi remaster cały na biało i zapał wrócił. (co nie znaczy ze jakis tam must-have modów nie wrzuce ;P )

Edytowane przez tommiyacht
  • Like 1