Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Jeżeli różnice są rzeczywiście takie jak na w/w filmikach, to 90% napalonych pogra parę godzin i szybko się znudzi. Lista zmian na papierze jest ogromna ale... na tych filmikach tego nie widać. 

Bo wiekszosc ludzi oczekuje niewiadomo czego i nie wie nawet jakie sa roznice miedzy PT, a RT w tej konkretnej grze i do czego uzyte zostało RT. No i pozniej wychodza takie komentarze, ze roznice sa znikome tak jakby wlaczenie PT obiecywalo zlote gory, a to tylko zmienia sie sposb oswieltenia sceny i jesli juz GI zostalo uzyte w wersji RT to nie beda to kolosalne roznice.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
30 minut temu, skunRace napisał(a):

Myślałem, że będzie motywacja do kolejnego przejścia, ale przynajmniej w tym jego filmiku w większości scen vanillia bardziej mi się podoba. Remaster wydaje się jakiś taki wyblakły w dodatku wydajność dość mocno w dół. (...)

Ale tylko przy dożynajacym i słabo IMO wyglądającym PT (więc po co on?).
Na samym RT jest ponoć lepiej z wydajnością vs NextGen.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Póki co, optycznie jestem nieco "zawiedziony" po zajawkach.

Next-gen po prostu już tyle poprawił, że tutaj już nie za bardzo mieli pole do popisu. Moim zdaniem mogli poczekać na oficjalne wejście DLSS5 z poprawionym performance i wtedy go puścić, wrażenia byłyby zapewne zgoła inne. No ale terminy ich gonią, kampanię promocyjną czas zacząć. 

Fajnie że dali taki darmowy upgrade dla chętnych, ale powodów żeby po raz kolejny zainwestować +150h raczej nie dali. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

jak za darmo to wedlug mnie jest ok , szkoda tylko ze nie ma kluczowego moda dla mnie i nie wiem czy bede mogl go zainstalować na konsoli czy tylko pc Brothers In Arms - Ultimate Edition

Gość przecież napisał w komentarzach na Nexusie że będzie update moda, ale trochę będziesz musiał poczekać. 

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Patrząc na zdjęciu porównawcze które wrzuciłem, gdybym nie miał podpisanego która wersja jest która, jako najlepszą wybrałbym pierwszą z lewej, czyli next-gen. Spójrz chociażby na włosy Geralta.

Dokładnie tak na każdym filmiku NG wygląda dla mnie lepiej niż Remaster.

7 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Bo wiekszosc ludzi oczekuje niewiadomo czego i nie wie nawet jakie sa roznice miedzy PT, a RT w tej konkretnej grze i do czego uzyte zostało RT. No i pozniej wychodza takie komentarze, ze roznice sa znikome tak jakby wlaczenie PT obiecywalo zlote gory, a to tylko zmienia sie sposb oswieltenia sceny i jesli juz GI zostalo uzyte w wersji RT to nie beda to kolosalne roznice.

Tutaj kompletnie nie chodzi o to, że różnice są znikome. Nie chodzi też o PT/RT, po prostu Remaster wygląda wizualnie gorzej niż NG. Chyba nie powiesz, że na tym porównaniu jakby nie był podpisany to nie wybrałbyś wersji po lewej, czyli NG.

6 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Ale tylko przy dożynajacym i słabo IMO wyglądającym PT (więc po co on?).
Na samym RT jest ponoć lepiej z wydajnością vs NextGen.

Możliwe, że wydajnościowo jest lepiej, ale cop z tego jak dla mnie NG z RT wygląda o niebo lepiej niż Remaster RT.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, voltq napisał(a):

jak za darmo to wedlug mnie jest ok , szkoda tylko ze nie ma kluczowego moda dla mnie i nie wiem czy bede mogl go zainstalować na konsoli czy tylko pc Brothers In Arms - Ultimate Edition

Remaster wylaczajac efekty PT/RT wyglada po kazdym wzgledem lepiej przy "bazowej" rasteryzacji, nie mowiac juz o wlaczeniu RT/PT no ale trzeba narzekac :hihot:

3 minuty temu, skunRace napisał(a):

Tutaj kompletnie nie chodzi o to, że różnice są znikome. Nie chodzi też o PT/RT, po prostu Remaster wygląda wizualnie gorzej niż NG. Chyba nie powiesz, że na tym porównaniu jakby nie był podpisany to nie wybrałbyś wersji po lewej, czyli NG.

Jak ktos jest slepy to moze wyglada gorzej ;)  Do tego takie porownanie statyczne jednego ujecia nijak ma sie do odbioru calej gry ;) Wiec ja sobie takie porownania bezsensowne daruje.

Edytowane przez Phoenix.
  • Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, skunRace napisał(a):

Remaster wydaje się jakiś taki wyblakły 

Nie koniecznie, widzę, że sporo youtuberów gra. Pierwsze co mi się rzuca w oczy to bardziej wyprany i wyblakły obraz w remasterze.

Doskonale. Wcześniejsza wersja miała nieco zbyt bajkowe kolorki. Także jak teraz jest mniejsze nasycenie to REWELACJA. Dodam, że mam skalibrowany i oprofilowany tor wyświetlania, także kolorki widzę takie, jakie sobie wymyślił twórca.

Opublikowano
45 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Remaster wylaczajac efekty PT/RT wyglada po kazdym wzgledem lepiej przy "bazowej" rasteryzacji, nie mowiac juz o wlaczeniu RT/PT no ale trzeba narzekac :hihot:

Jak ktos jest slepy to moze wyglada gorzej ;)  Do tego takie porownanie statyczne jednego ujecia nijak ma sie do odbioru calej gry ;) Wiec ja sobie takie porownania bezsensowne daruje.

Jak nie widzę , akurat na moim sprzęcie widać różnicę bardzo dobrze , brakuje mi tylko rtx 5090 żeby móc ustawić suwaki wyżej ale OLED robi swoje

• Upvote 1