Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
56 minut temu, leven napisał(a):

No ale monitor 144hz. Dla czego blokujesz na 70hz ? 

Ale jak Hz? Locka fps robię na 72, 80 lub 100, zależy od gry. Poniżej 72 już czuć rwanie, a 60 już niegrywalne jak dla mnie. Przecież blokowanie klatek w grze, nie zmniejsza fizycznie częstotliwości odświeżania monitora ;) 

Patrz TUTAJ mam 72 fps i jest masełko ;)  Kiedyś testowałem w F1 fps, bo ktoś stwierdził że im wiecej fps, tym lepsze czasy, gówno prawda :E

Opublikowano
58 minut temu, Kadajo napisał(a):

Zobaczymy jak FPS poleci na łeb w nowym remasterze za parę dni i czy jak nałożycie na to NR to coś z tych FPS w ogóle zostanie :)

Już wnioski wyciągnięte ? 

26 minut temu, maras2574 napisał(a):

Ale jak Hz? Locka fps robię na 72, 80 lub 100, zależy od gry. Poniżej 72 już czuć rwanie, a 60 już niegrywalne jak dla mnie. Przecież blokowanie klatek w grze, nie zmniejsza fizycznie częstotliwości odświeżania monitora ;) 

Patrz TUTAJ mam 72 fps i jest masełko ;)  Kiedyś testowałem w F1 fps, bo ktoś stwierdził że im wiecej fps, tym lepsze czasy, gówno prawda :E

DLA CZEGO  ludzie wybieraja monitory z HZ 1000 HZ, skoro ich karty tego nie mają szansy wykorzystać ? 

Opublikowano
15 minut temu, leven napisał(a):

DLA CZEGO  ludzie wybieraja monitory z HZ 1000 HZ, skoro ich karty tego nie mają szansy wykorzystać ? 

Bo nie tylko Hz są ważne? Nawet bym powiedział, że to jest najmniej ważne.

14 minut temu, leven napisał(a):

Już wnioski wyciągnięte ? 

Weź mi powiedz gdzie w tym zdaniu są jakieś wnioski wyciągnięte, bo twoja logika naprawdę zakrzywia matrixa, weź nam wyjaśnij to bo czuję że będzie fascynujące. 

Opublikowano
9 minut temu, maras2574 napisał(a):

Innego akurat nie było w sklepie :E Dlaczego piszemy razem ! 

10 minut temu, maras2574 napisał(a):

Innego akurat nie było w sklepie :E Dlaczego piszemy razem ! 

Nie czepiaj się błędu w pisowni, tylko odpowiedz na pytanie ?

Nie było w sklepie ? 

Prawdziwy monarcha :lol2:

10 minut temu, Kadajo napisał(a):

Weź mi powiedz gdzie w tym zdaniu są jakieś wnioski wyciągnięte, bo twoja logika naprawdę zakrzywia matrixa, weź nam wyjaśnij to bo czuję że będzie fascynujące. 

Tak to widzę mości moderatorze:

Monitor ma odświeżanie np. 120 HZ. Jeżeli grafika nie da 120 FPS, to po uj mi 120 hz w monitorze ?

Mam 5090, ale parę osób tutaj twierdzi, że NR nie przejdzie przez 60HZ na 5090. 

60 HZ ? 

18 minut temu, Kadajo napisał(a):

No przecież, to ja zadałem pytanie ? 

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Jestem pewien że niejeden ma monitor 1000 Hz z Grey to Grey 20 milisekund.;)

Natomiast w przypadku oleda, gdzie nie ma opóźnień, żadnej korzyści nie daje odświeżanie wyższe niż fps osiągalny w grze.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Wrrr. 😤

Nie czepiaj się pisowni :E

57 minut temu, leven napisał(a):

Nie czepiaj się błędu w pisowni, tylko odpowiedz na pytanie ?

Nie było w sklepie ? 

Prawdziwy monarcha :lol2:

Ty się czepiasz że mam monitor 144Hz i blokuję FPS, blokuję bo mogę i mi to pasuje. Niech każdy gra jak chce. Poza tym, 4080 trochę za słaba na 141fps w nowszych tytułach 

Edytowane przez maras2574
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

My ludzie starej daty zdawaliśmy maturę z polskiego, gdzie za trzy ortografy dostawałeś lufę. A, że to jest forum geriatryczne, to młodzi powinni się pilnować z pisownią. 😉

Ale dzisiaj zatrzęsienie informacji o Wieśku.

Edytowane przez tgolik
  • Thanks 2
  • Haha 2
  • Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Zobaczymy jak FPS poleci na łeb w nowym remasterze za parę dni i czy jak nałożycie na to NR to coś z tych FPS w ogóle zostanie :)

Z samym wlaczonym PT w 1440p to pewnie na 5070ti/5080 bedzie bazowe 30-35fps i tyle samo na 5090 w 2160p, a do tego NR wleci i utnie jeszcze z 5-10fps xD

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, maras2574 napisał(a):

Nie czepiaj się pisowni :E

Ty się czepiasz że mam monitor 144Hz i blokuję FPS, blokuję bo mogę i mi to pasuje. Niech każdy gra jak chce. Poza tym, 4080 trochę za słaba na 141fps w nowszych tytułach 

Monitor wyświetli tyle, co grafika da. Jak nie da tyle, co ma Twój monitor, to po grzyba tyle HZ w monitorze  ? ?

marnotrawstwo

Opublikowano
35 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Z samym wlaczonym PT w 1440p to pewnie na 5070ti/5080 bedzie bazowe 30-35fps i tyle samo na 5090 w 2160p, a do tego NR wleci i utnie jeszcze z 5-10fps xD

No i bedzie Cineamtic High Input Lag Interpolated Experience.

PCMR ... CHILIE :rotfl2::rotfl2::rotfl2::rotfl2:

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Mam nadzieję że pogram w 1440p z PT 

O NR nawet nie myślę, chyba że będzię dodany natywnie razem z odblokowanym MFG to sprawdzę 

W Next-Gen Edition śmigałem w tym oszukanym 4K z DLSS ale RT biednie wygląda w Wieśku

HW natomiast od premiery robiło robotę i oby zostawili to w wersji Remaster

Tak czy siak będzię 🔥

Edytowane przez azgan