Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Pavel87 napisał(a):

@caleb59, to co myślisz, włączać HW w remasterze Wieśka czy darować sobie? :E 

Nie wiem w jaki sposób oni to przerobili, włosy mają mieć RayTracing więc może zrezygnowali z zabugowanej biblioteki z Hairworks. Trzeba by odpalić grę i zrzucić okiem w opcje graficzne, póki co zalecam chłodny optymizm, że jednak będzie normalnie.

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano

czyli na razie masa glitchy i jeszcze bardziej widoczne doczytywanie tekstur w oddali ze względu na usprawnioną kamerę.

Pierwszy oficjalny remaster miał tyle błędów że jak zacząłem tak szybko skończyłem.

Ten wydaje się podnosić poziom. 
Jak ktoś chce znowu przechodzić tą grę (ile można w to grać?) to będzie musiał poczekać na pache do patchy i mody.

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Pavel87 napisał(a):

Path tracing :E 

Z podsumowania testu na PPC:

"Muszę się jeszcze odnieść do jakości implementacji path tracingu, który moim zdaniem niewiele poprawia, nadmiernie rozświetlając miejsca gdzie światło nie powinno tak intensywnie pracować. Innymi słowy - jeśli koniecznie chcecie zarzynać sprzęt w celu uzyskania najlepszych efektów, to śledzenie promieni w zupełności wystarczy, dając nieznacznie lepsze cenie i odbicia od rasteryzacji."

1 minutę temu, sideband napisał(a):

Tak będzie 2035 :hihot:

I to wszystko w :hihot:

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, azgan napisał(a):

Z podsumowania testu na PPC:

"Muszę się jeszcze odnieść do jakości implementacji path tracingu, który moim zdaniem niewiele poprawia, nadmiernie rozświetlając miejsca gdzie światło nie powinno tak intensywnie pracować. Innymi słowy - jeśli koniecznie chcecie zarzynać sprzęt w celu uzyskania najlepszych efektów, to śledzenie promieni w zupełności wystarczy, dając nieznacznie lepsze cenie i odbicia od rasteryzacji."

No póki co z filmików/screenshotów tak to właśnie wygląda. Path Tracing więcej psuje niż poprawia. Pewnie CDPR coś tam w tym aspekcie będzie jeszcze rzeźbił. 

Opublikowano (edytowane)

Wróciłem do domu, patrzę na was głodnych gry i zarazem przerażonych wydajnością i nie wiem co mam począć widząc was jak i te recenzje/testy które oblegają Kaer Morhen z nadzieją na sianie zniszczenia naszych biednych kart graficznych.
Nie wygląda to dobrze. Za to dobrze, że mam Stalkera 2 do grania. Skończę to wtedy będę się głowił co to za pasztet z Wiedźmina wyszedł. 

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Raczej spalone karty bo wiadomo jak dlss 5 dociska wtyczki.

U mnie nie dociska. Jechałem do tej pory na 400W, z DLSS5 dalej mam 400 W. Wręcz rzadziej dobija do maksymalnego poziomu (430-450W) niż bez NR.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano (edytowane)

Grafika i renderowanie

Zaimplementowano ulepszony model cieniowania.

Zaktualizowano tekstury i modele w oparciu o te, pochodzące z projektu The Witcher 3 HD Reworked.

Poprawiono oświetlenie i cieniowanie trawy oraz roślinności.

Zaktualizowano efekty wizualne Znaków oraz ich ulepszonych wersji.

Dodano nowe efekty wizualne umiejętności.

Gra wykorzystuje teraz renderowanie oparte o DirectX 12, wykorzystujące wielowątkowość, dzięki czemu gra działa płynniej i wygląda lepiej.

Zaktualizowano metodę tone mapping, aby poprawić jakość kolorów, oświetlenia, kontrastu i szczegółów.

Dodano GTAO (Ground Truth Ambient Occlusion) jako opcję okluzji otoczenia w obszarze ekranu (SSAO).

Zaktualizowano panel kalibracji HDR, dodając nowe opcje i inne ulepszenia.

Dodano Ray-Traced HairWorks w celu ulepszenia oświetlenia i cieniowania włosów.

Poprawiono rozmycie w ruchu, zwiększając jego jakość i zapewniając kinowy efekt.

Zaktualizowano efekt rozpraszania podpowierzchniowego (Subsurface Scattering), aby skóra wyglądała bardziej naturalnie.

Ulepszono renderowanie terenu i materiałów, zapewniając bardziej naturalne oświetlenie, cienie, odbicia i refleksy.

Wprowadzono nowy system oświetlenia opartego na obrazie (Image-Based Lighting, IBL), który poprawia oświetlenie otoczenia i odbicia w różnych środowiskach.

Przeprojektowano efekt Bloom, aby poprawić efekty świetlne w różnych środowiskach.

obraz.thumb.png.5293d650f4f0ae2c26ab6fcfdce0e036.png

Edytowane przez Reddzik