AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca To dobrze że ja jednak ogrywam te gry po czasie. Choć jak do tej pory to Midir to jest no.1 wśród boosow, ale wczoraj w tej zimowej lokacji podobnej do 3 DLC w DS2 w katakumbach były ogary...od dawien dawna coś mnie wyprowadziło z równowagi hit, może dwa i pozdro 😁 myślałem że wczoraj 1
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia Kiedy pokonujesz Malenię za 7 razem 😁 a tu faza druga 😂😭 2
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia Spokojnie Panie wczoraj były próby, dzisiaj nie było czasu za bardzo, na szybko ze 5 podejść, ale z rana znowu spróbuję. Pierwszą fazę mniej więcej opanowałem, czasem potrafię wjechać w nią jak dzik w sosnę, nie tracąc estusa, ale druga faza to jak na razie wyczuwanie i poznawanie ataków ale na spokojnie do opanowania, myślę że jeszcze ze 10 śmierci w drugiej fazie i będzie jak na tacy, tylko trza dojść do drugiej fazy, bo na te 5 dzisiejszych prób to tylko raz udało się dojść. NIe wiem od czego to zależy, ale mam tak przy każdych soulsach że potrafię bić bossa jak małego kazia, a przychodzi takie coś że dostaję masakryczny wpierdziel mimo że już niby "opanowałem" taka jakaś bezsilność czy zbyt wielka pewność siebie mnie dopada i narta. Używam tylko w sumie inkantacji na miecz bloodflame, z runem to już by chyba za prosto było, a z mimiciem to już w ogóle bez sensu. Ale nie taki diabeł straszny 1
dan254 118 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Ja nawet nie zlicze ile miałem podejść do niej.Aktualnie gram w Khazana i tam też spotkałem bossa z podobnymi atakami i też się leczył dodatkowo.Przypomnialo mi się właśnie przy nim o niej.Od wczoraj klepie mnie odpowiednik Midira 😄. 1
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia (edytowane) Rano przed snem było kilka prób, ale skończyło się jak zwykle. Wstałem przed chwilą, ogarnąłem się, zasiadłem i ... Awruk 1 2 3 UDAŁO Się jprld haha druga faza to była istna bajka , żadnego "chorego" ataku z jej strony, choć i tak już doszedłem do perfekcji przy waterflow 😁kilka hitów, wykończenie weszło, później dwa spamy specjal atakiem fanga i voilà . Właśnie w poprzednim poście mówiłem że czasam ta walka jest "banalna" i właśnie tak się stało. To jednak Midir dalej zasiada na tronie 🙂 ja tam jeszcze dlc, a później to chyba Lies of P. Mam taki wachlarz wyboru że cieszę się jak małe dziecko 😁 Edytowane 10 Kwietnia przez AndrzejTrg 1
dan254 118 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Dlc jest naprawdę duże jak ma dodatek więc trochę grania masz.I o ile nie znerfili przeciwników to poziom trudności też wysoki.Ja zacząłem z myślą jestem koksem po przejściu podstawki i klepaniu bossów pod koniec a tu pierwszy mobek mnie poskladal.Lies od P polecam.Akurat jak skończysz to będzie do niego dodatek 😄 1
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Właśnie coś tam czytałem że dodatek jest dość duży i trudny, ja chyba z początku za bardzo lizłem ściany i trochę chyba za bardzo dopakowałem postać, teraz zaczynam dopiero jakąś trudność odczuwać, nie że przedtem było łatwo, ale prościej 🙂. Jakiś jeszcze Boss będzie na poziomie Maleni? Czy ona była takim Midirem w ER? Właśnie plan po skończeniu ER z dlc jest albo Lies albo LotF ale bardziej przemawia Pi aby trochę od rycerzy itp odpocząć 🙂no ale to koło jesieni się będzie myśleć.
dan254 118 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia W podstawce już nie.W dodatku będzie,chociaż podobno dostał nerfa bo gracze narzekali że przesadzony.Osobiscie też uważam że był przegięty.Nawet jak na soulsy.Nawet mimika nie zdążyłem przywołać już było po mnie 😄 2
Vulc 2 191 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Dodatek ogólnie to zauważalnie wyższy poziom, nawet dla stosunkowo mocnych postaci nie będzie spacerem po parku. A ostatni Boss, no cóż. Powiedzenia. Ubiłem go jeszcze przed nerfem, ale nawet po nim - drugą postacią - to była ostra potyczka. 1
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Cieszy mnie to kuźwa potyczka z Malenią była tym czego naprawdę mi brakowało w tej grze, czułem że trzeba analizować i uczyć się bossa. @Vulc jak mówiłeś Malenia albo padnie gładko albo pada rozwalę(choć do tej opcji by nie doszło) i padła gładko, w szczególności druga faza gdzie chyba nie dałem jej się uruchomić do końca a wjechałem w nią jak dzik w żołędzie czy tam sosnę.
dan254 118 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia W dodatku jest dwóch takich bossów konkretniejszych właściwie.Jeden też ma taką szalona serie ataków jak Malenia a drugi ma łatwa pierwsza fazę ale w drugiej jak się odpali to robi się ciężko. Ja obecnie z takim panem toczę bój 🤯 https://vt.tiktok.com/ZNdN4mmRj/ 1
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Jakby nie było ten waterflow Maleni nie był aż taki straszny jak się go ogarnęło, choć w drugiej fazie jak go zrobiła to było pozdro 600 choć pewnie schemat uników byłby taki sam jak w pierwszej fazie, ale nie dane mi go było dokładnie analizować. A ten smok czy co to jest przypomina Midira, może nawet jest nim wzorowany, więc powodzenia w walce
dan254 118 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia Myślę że jest.Dodatkowo walkę utrudnia kamera i czasami przez jego rozmiar zalania cały ekran i nie widać ataków
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia Ehhh kamera to czasem była straszna bolączka soulsów... Choć w ER dość to fajnie działa, czy smoki czy giganty. Dzisiaj właśnie dotarłem do Ogniowego Giganta i scena z nogą epicka jak przy bodajże Godricku, padłby za pierwszym razem, ale dosłownie ćwierć uderzenia brakło 1
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia Coś tam śmiechłem ale do Carbota to jednak brakuje .
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) Całkiem przypadkiem na gada trafiłem i za pierwszym razem padł ale już niestety powoli zbliżam się chyba do końca ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, czyli mam jeszcze dodatek I mam nadzieję że to ostani smok był, po po Midirze jak widzę smoka to Edytowane 17 Kwietnia przez AndrzejTrg
dan254 118 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Dobrze go ukryli.Moim zdaniem nie potrzebnie bo łatwo go ominąć a warto spotkać. 1
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Oj warto warto, nie wiem jakby to się potoczyło jakby za pierwszym razem nie padł, ale padł na mega farcie jak zazwyczaj w sytuacji gdzie boss i ty jesteś na hita to się przegrywa , tak gra dała mi wygrać :D, bo już nie miałem się czym leczyć, a jak włączył lasery to nie wiedziałem co robić, ale byłem dość blisko i instynkt podpowiedział podbiegnij i tak zrobiłem, i to dało mi wygraną bo jakbym odbiegał to pozdro 600 1
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia (edytowane) No i jak w tematach o DS-ach to na zakończenie pamiątkowy ss Awruk zrobiłem to, jestem tak szczęśliwy że trudno to opisać Aż se piwo wypiję i po kebaba zajdę Ogólnie dużo rzeczy zrobionych, oprócz kilku pobocznych/nocnych to chyba wszystkie większe/duże czy małe bestie ubite, jeszcze 3 zakończenia za jednym zamachem spróbuję zrobić, bo chyba dalej opcję posiadam. Także jedziemy dodatek, tylko trochę ochłonąć muszę, a z ttym wyjściem to odczekam bo burza się u mnie rozpętała, jak u mnie w środku Oczywiście tipy na początek dlc mile widziane Edytowane 24 Kwietnia przez AndrzejTrg 3
Paw79 134 Opublikowano 24 Kwietnia Autor Opublikowano 24 Kwietnia Godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a): Także jedziemy dodatek, tylko trochę ochłonąć muszę, a z ttym wyjściem to odczekam bo burza się u mnie rozpętała, jak u mnie w środku Oczywiście tipy na początek dlc mile widziane Dałeś radę w podstawce, to z DLC też sobie poradzisz. Dodatek jest bardzo fajny, choć mocno nierówny. Jest dużo rzeczy absolutnie topowych (krajobrazy, dungeony czy np. najlepszy smok w grze), ale też kilka zrobionych na odwal się (wypełnienie wrogami niektórych krain). Mimo wszystko powinno Ci się podobać. Co do tipów- odłamki ostrodrzewa są w dodatku ważniejsze (dają większy boost) niż kolejne levele (na końcu podstawki i tak już poziom postaci jest bardzo wysoki). 1
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia Do DS2 zrobiłem dodatki(oprócz tych dwóch psów/wilków w tej zimowej lokacji po zjechaniu trumnom , tam poziom irytacji/wkurwienia osiągnął zenit) także ten nie straszny. O awruk, najlepszy smok w grze... mów mi jeszcze, bo wiesz że jak słyszę smok, to widzę Midira, a jak widzę Midira to myślę żę nic bardziej przewalonego w ich grach nie było . Podobać się bankowo będzie, im więcej cierpieć będę tym poziom ekscytacji będzie większy to jest niesamowite. Coś tam kiedyś się mi obiło o uszy że ludzie się dziwili że mają trudno, a te odłamki olewali. No nic dzisiaj już nie, ale jutro jedziemy z dodatkiem, kolejne tygodnie zlecą
Paw79 134 Opublikowano 24 Kwietnia Autor Opublikowano 24 Kwietnia 1 minutę temu, AndrzejTrg napisał(a): O awruk, najlepszy smok w grze... mów mi jeszcze, bo wiesz że jak słyszę smok, to widzę Midira, a jak widzę Midira to myślę żę nic bardziej przewalonego w ich grach nie było . Wada jest taka że po drodze trzeba sklepać kilka standardowych smoków (reskinów z podstawki). Tzn. teoretycznie można je olać przejeżdżając obok, ale dają max. kamienie do broni i ich ubicie jest częścią questa dla jednego NPC'a. 1
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia To się po drodze zrobi , co mogę to staram się robić. To jak mam teraz Fanga ulepszonego na +10 to będą kamienie aby go ulepszyć więcej?
Rekomendowane odpowiedzi