Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 godziny temu, caleb59 napisał(a):

Kopać w dupy rockstara lewym butem bo prawego szkoda.

Normalnie nie wierzę, ta sama osoba, na dwóch różnych konfiguracjach ma ten sam problem ? a 99% użytkowników nie ?

Coś robisz źle :)

Dysk ? Zasilacz ? Listwa zasilająca ? Weż kompa pod pachę i idź do znajomych testuj w innej lokalizacji.

Od czasu premiery gry grałem na 4 konfiguracjach, zero problemów, zzzeerrrooooo.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Z racji że wyszły nowe biblioteki dlss v310.1, wrzuciłem je do katalogu gry i od razu kwiatki wyszły :E Spójrzcie na radar :E Nie trzeba nawet w opcjach włączać dlss żeby te kwadraty były widoczne ;)

Red Dead Redemption 2 24.01.2025 00_35_23.png

Po powrocie do starych bibliotek jest Ok

Red Dead Redemption 2 24.01.2025 00_51_05.png

Edytowane przez maras2574
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Lepiej czekać na oficjalnego patcha.

Hmm, szczerze to jakoś nie nastawiam się aby RDR2 miał dostać update bibliotek DLSS. Tam chyba już dawno nie było aktualizacji bibliotekami i trzeba było radzić sobie samemu ;)

Na Reddit widziałem też wczoraj info, że trzeba wymusić profil J dla nowego trybu DLSS, inaczej działa on w starym trybie. Ktoś nawet wrzucił pliki do RDR2 i zauwazyl znaczna poprawę (o RDR2 jest komentarz w dalszej czesci)

PS. Zastanawiam się, czy gdyby ustawic w Cyberpunku DLSS na transformer czyli ten nowy tryb i potem przekopiować bibliotekę do innej gry, to zadziała to tak samo jakby wymusić Preset J przez DLSS Tweaker lub Nvidia Inspector?

Edytowane przez JohnyWol
  • Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, maras2574 napisał(a):

Z racji że wyszły nowe biblioteki dlss v310.1, wrzuciłem je do katalogu gry i od razu kwiatki wyszły :E Spójrzcie na radar :E Nie trzeba nawet w opcjach włączać dlss żeby te kwadraty były widoczne ;)

Red Dead Redemption 2 24.01.2025 00_35_23.png

Po powrocie do starych bibliotek jest Ok

Red Dead Redemption 2 24.01.2025 00_51_05.png

A po kiego czorta Ci DLSS na 4080? Weź zrób tak jak ja benchmark TAA ultra defaut. Przesuniete na finest quality

Na 4080 powinienes miec 130-140FPS bez DLSS po prostu quality preset level prawo na max i 3440x1440 bez DLSS TAA
RDR2_jygsg1tYor.thumb.jpg.2afbb4e5f3877d09fea15b10f1b3309d.jpg

RDR2_DHm5s1FjRO.thumb.png.0f0dcceb1b32703bfd8593411ead540b.png

Opublikowano
4 godziny temu, maxmaster027 napisał(a):

A po kiego czorta Ci DLSS na 4080?

Tylko i wyłącznie z czystej ciekawości ;)  Oczywiście że nie gram z DLSS ;)  

3 godziny temu, JohnyWol napisał(a):

DLSS powinien zaoferować lepsza jakość niz TAA, zwłaszcza jak ustawi się wyższą rozdzielczość np. 4K

W 344x1440 lepsze TAA

Opublikowano (edytowane)

Ale te biblioteki na czysto i tak nic nie dają, tam trzeba zmienić z J na G (czy jakoś tak) w jakimś programie żeby było jak należy. Nie wiem jak to zrobić. Podobno sypie się wszystkim UV po tym zabiegu. To jest ten DLSS 4 ;)

Poza tym w grę nie gram, bo ukończyłem ją dawno temu na premierę. Od czasu do czasu ją sobie tylko odpalam żeby sobie pojeździć i podziwiać widoczki :) Ta gra, to jest sztos do dzisiaj :)

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

W tej grze pomaga tylko podbicie rozdzialki, ja grajac na 1440p wlaczalem skalowanie do 4k i obraz juz byl ostry i zadowalajacy.

Ja też u siebie dawałem rozdzielczość 4K na monitorze 1440p i DLSS quality dla lepszej wydajności ;)

EDIT: Podmieniłem u siebie w RDR2 plik DLSS z Cyberpunka, gdzie wcześniej ustawiłem sobie tryb Transformer. Nie wiem czy faktycznie działa on w nowym trybie, ale działa dobrze, nie mam żadnych artefaktów na interfejsie czy w grafice a jakość obrazu jest bardzo dobra. Jak podmieniacie biblioteki u siebie to po prostu wrzucacie je do folderu z grą? Bo może tu jest problem, bo do RDR2 najlepiej podobno stosować programik RDR2 DLSS Replacer

Edytowane przez JohnyWol
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, JohnyWol napisał(a):

gdzie wcześniej ustawiłem sobie tryb Transformer

Gdzie to ustawiłeś ?

4 godziny temu, JohnyWol napisał(a):

Jak podmieniacie biblioteki u siebie to po prostu wrzucacie je do folderu z grą?

Tak, ale po uruchomieniu wcześniej launchera Rockstar, bo inaczej się atualizuje do starego dlss

A stery masz już te najnowsze ?

Opublikowano
Godzinę temu, maras2574 napisał(a):

Gdzie to ustawiłeś ?

Tak, ale po uruchomieniu wcześniej launchera Rockstar, bo inaczej się atualizuje do starego dlss

A stery masz już te najnowsze ?

Sterowników najnowsze, ale one są z przed miesiąca czy jakoś tak. Nowe pewnie będą dopiero 30.01 na premierę sklepową.

A co do trybu transformer dla DLSS to tak jak pisałem, nie jestem pewien czy w ten sposób to zadziala (pewnie nie, bo presety są pewnie zapisywane w innym miejscu) ale włączyłem sobie tryb transformer w Cyberpunku i wtedy skopiowałem bibliotekę do RDR2. Obstawiam, że w ten sposób pewnie nie wymuszę presetu J z trybem transformer dla RDR2, ale mimo to wydaje mi się że nowa biblioteka sprawuje się lepiej niż 3.8.10 który miałem wcześniej wrzucony. Chyba że to efekt placebo :P

W Cyberpunku można sobie szybko przełączyć tryby woec łatwiej zauważyć różnicę. W RDR2 trudniej zaobserwować różnicę, bo trzeba zrestartować grę i podmienić biblioteki

• Thanks 1