Na pepperze wstawka 1x16gb 5600/36 za 750zł, wyśmiałem że normalnie w sklepie 2x16 6000/30 za 1500 więc żadna okazja. Po kilku godzinach jakiś chłop mi pisze żeby podesłać gdzie, no to podsyłam mu 2 sklepy po 1550 bo faktycznie tych za 1500 już nie było. I ciągle sie wykłóca o te 5 dych że ludzi okłamuje
Coś tutaj da sie poprawić (hynix CJR)?, wyższe fclk powoduje WHEA-19 a próbowalem niemalże wszystkiego w tym wyzszego soc, iod i 1p8, scl nie schodzi niżej niż 4(pc nie bootuje), trfc na 480 powodowało jakieś problemy jak dobrze pamiętam, a co do innych timingów to nie wiem czy warto coś obniżać czy nah, niższe trcdrd czy trp powoduje poprostu ze posta nie przechodzi..., nie wiem jak ustawić trc bo według formuly jaka znalazlem to niby najnizsza wartość jaka powinna być to 44, kojarze że pc bootował przy niższej, ale podniosłem według poradników z neta. Co do GDM to wyłaczenie gdm daje bsoda przy bootowaniu windowsa, chyba ze lepiej ustawić command rate na 2 zamiast na 1 i probować, albo scl podnieść na 5 ale wątpie czy coś to pomoże...
Rekomendowane odpowiedzi