Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, samsung70 napisał(a):

czy jak nie gralem w pierwsza czesc to bede w stanie tutaj ogarnac o co chodzi? oraz druga sprawa jesli jestem wielkim fanem to odnajde tutaj cos dla siebie? do jakiej innej znanej gry mozna to porownac wedlug was? wiem jest YT itd, ale ciekaw jestem waszego zdania 

Wiedźmin i RdR 

19 minut temu, skypan napisał(a):

Ktoś wspominał na modzie na tą opuszczoną przyłbice podczas rozmów. Kolejny do zastosowania. Dziw bierze, że tego "nie naprawili".

Zaraz ? W KCD 2 miało być tak że przyłbica jest u góry i widać cała twarz dopiero w walce ja opuszczasz lub nie jak chcesz 

Nie ma tak ?

2 godziny temu, slafec napisał(a):

Widoczki, udźwiękowienie pierwsza klasa. Niestety przy świetnie zrealizowanych przerywnikach filmowych standardowe rozmowy z NPCami wypadają słabo. Mimika nie istnieje, animacje są biedne.. chyba pod tym względem najbardziej czuć, że to nadal budżetowa gra AAA.

Mimka i twarze są słabe , nie wiem czy to wina silnika 

3 godziny temu, Slayer napisał(a):

a to spoczko, z resztą będę grał dalej to zobaczę ale na chwilę obecną optymalizacyjny sztos.

Mysle, ze moj ryzen 7 7700 ogarnie, co prawda nie ma 3d cache ale jestem turbo zadowolony z tego procesora.

Podejrzeam że każdy co ma 8 rdzeni ogarnie , ciekaw jak 6 rdzeni da radę i czy na 4 rdzeniach będą przycinki 

Chodzi mi o sam kuttenberg

Opublikowano
23 minuty temu, skypan napisał(a):

Ktoś wspominał na modzie na tą opuszczoną przyłbice podczas rozmów. Kolejny do zastosowania. Dziw bierze, że tego "nie naprawili".

no wlasnie ja o tym pisalem i widze na nexusie że nie ma tego w ogole. Jest tylko że widzisz wszsytko nawet jak przyłbice zakładasz w trakcie gry. W 1 był mod w ogole na brak przyłbicy w cutscenkach??

Powie mi ktoś czy konia Siwka mozna ewentualnie później ze stajni jakiejś odkupić albo wybrac ponownie jak np były stajnie w rdr2? Bo dostaje w fabule konia i wtedy musze zrezygnować z Siwka :l ( a ten co dają ma lepsze staty ) 

• Like 1
Opublikowano

Ja jeszcze czekam z zakupem (akurat przechodzę CP77 po raz drugi, ale pierwszy raz z path tracing i na OLED - tu jedno słowo: wow!), jak kwestia bug-ów? Rzuca się coś w oczy wizualnie do poprawy, ewentualnie jakieś zawiechy NPC podczas misji itp? Czy jak na razie gładko? Tak mnie naszło zapytać, bo jedyny pre-order jaki w życiu zrobiłem to właśnie CP77, a wiemy jak było :D

Opublikowano
5 minut temu, Kris194 napisał(a):

Co ten procek liczy, że na i7-8700k minimalnie jest zaledwie 41 FPS to ja nie mam pojęcia...

Lepiej sobie zadaj pytanie co pierwsza część tej gry liczy :E 

Gdzie na 8700k tam nawet średni jest na poziomie ~36fps :E A minimalny leci pod ~20fps

https://www.pcgameshardware.de/Kingdom-Come-Deliverance-Spiel-16151/Specials/Re-Test-2024-Kingdom-Come-Deliverance-2-Release-Vorfreude-Mods-1445422/3/

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Czy ten człowiek nie może na chwilę zamknąć japy i cieszyć się sukcesem? Doskonałe przyjęcie, doskonała sprzedaż, konsekwentnie wysokie oceny zarówno od recenzentów jak i od graczy - a ten będzie wszczynał gównoburzę bo znalazło się paru odklejeńców.

• Like 4
  • Upvote 2
Opublikowano

Uf, pograłem trochę, podkręciłem niektóre opcje w grafice na maksymalne. Ale przede wszystkim zacierają mi się wyidealizowane wspomnienia z jedynki i przyzwyczajam się do tego świata. I kurczę zaczyna mi się mocno podobać. Jednak początek był ciut pochmurny, ale w słońcu grafika promienieje. Ech, wraca radocha z grania.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Skompletowałem zbroje z bonusu za preordera :E

Też już mam kilka części, ale pierwsze znalazłem zupełnie przypadkiem. Jak tylko zacząłem ten quest i przeczytałem zagadkę to doszedłem do wniosku że nic nie rozumiem i zostawię to na potem.

Spoiler

Potem z ciekawości podjechałem pod zamek i Henry zaczął mówić coś o tej zagadce. No to czytam jeszcze raz i w sumie teraz jak już wiedziałem skąd wystartować, to dalej było już prosto. I rzeczywiście odkryłem już 2 miejsca.

Ale wydaje mi się że ta zbroja jest zbyt dobra jak na ten etap. Chyba nie będę szukał reszty części, żeby mieć trochę przyjemności ze żmudnego, samodzielnego ulepszania swojego ekwipunku.

Edytowane przez Isharoth
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Przed premierą zastanawiałem się czy mój ryzen 3600 da radę. Już klikałem na 5700x3d ale pomyślałem sobie zobaczę jak będzie śmigać. Na pierwszej mapie z 4070 Super, bardzo wysokie, 1440p, dlaa, nie widziałem żeby spadło poniżej 60

• Like 2