Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No właśnie... 

Dotarłem do 2 mapy i powiem tak... Coś się odwala z memory leak.... 🙄 Co 1 do 1,5h mój vram rośnie z 9 gb do 15,6 I zaczyna się fps drop fest. Odinstalowałem mody i hdr i to samo... Po około 2h nie da sie grac.. Trzeba uruchomic gre ponownie. Ponad 30h było ok. A na 2 mapie nawet jak mam 70 - 90 fps po 2h do jak biegnę to tak jakbym co chwilę z procy mnie wystrzeli wali. Tak chwalilem za brak crash i optymalizację a tu memory leak jeszcze przed kutteburg. Co ciekawe głównie vram zapycha inventory i mapa, co otworze to 300mb vram rośnie. Wygoglowalem, że masa ludzi reddit i Steam to samo ma. Ponoć devy wiedzą to może zapaczuja. Szkoda bo kurde mogła to być jedna z najlepiej zoptymalizowanych gier od dłuższego czasu... 

Edytowane przez aureumchaos
  • Like 1
Opublikowano

Są juz pierwsze dane o hardcore mode:

1 godzinę temu, voltq napisał(a):

Zapomnieli dodać xD

Nic nie zapomnieli, po prostu gra byłaby zbyt straszna gdybyś mógł zabić dziecko, bardziej się opłaca twórcom ich po prostu nie dodawać.

• Like 1
Opublikowano

Fajnie mam nadzieje ze będą rozwijać grę i nie zrezygnują szybko ze wsparcia , cdpr tak zaprzepaścił szanse bo mógł cisnąć dalej wiedźmina 3 i zrobić jakieś kolejne dlc dodatki itd

Opublikowano
W dniu 28.02.2025 o 08:57, łukasz850 napisał(a):

Nie zauważyłem tego. Do dwoch krawców w kuttenbergu nie mogę wejsć. Na drzwiach mam włam się. A na targu nie ma w ogóle krawca mimo znacznika.

Jak się nie mylę, to drzwi są otwarte w godzinach otwarcia sklepu, czyli od 10. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, DEFTONES101 napisał(a):

Jak się nie mylę, to drzwi są otwarte w godzinach otwarcia sklepu, czyli od 10. 

ale z tego co kojarze jeden jest zbugowany, ten bardziej na wschód. Raz wszedlem przez włamanie to od razu nagonka ej ty wy***j, zrobillem deal z kupcem i po nim dalej weż ty wy****j :E

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, aureumchaos napisał(a):

No właśnie... 

Dotarłem do 2 mapy i powiem tak... Coś się odwala z memory leak.... 🙄 Co 1 do 1,5h mój vram rośnie z 9 gb do 15,6 I zaczyna się fps drop fest. Odinstalowałem mody i hdr i to samo... Po około 2h nie da sie grac.. Trzeba uruchomic gre ponownie. Ponad 30h było ok. A na 2 mapie nawet jak mam 70 - 90 fps po 2h do jak biegnę to tak jakbym co chwilę z procy mnie wystrzeli wali. Tak chwalilem za brak crash i optymalizację a tu memory leak jeszcze przed kutteburg. Co ciekawe głównie vram zapycha inventory i mapa, co otworze to 300mb vram rośnie. Wygoglowalem, że masa ludzi reddit i Steam to samo ma. Ponoć devy wiedzą to może zapaczuja. Szkoda bo kurde mogła to być jedna z najlepiej zoptymalizowanych gier od dłuższego czasu... 

Jak dobrze że przesunąłem sobie premierę na później :) 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
23 godziny temu, Wu70 napisał(a):

Są juz pierwsze dane o hardcore mode:

Nic nie zapomnieli, po prostu gra byłaby zbyt straszna gdybyś mógł zabić dziecko, bardziej się opłaca twórcom ich po prostu nie dodawać.

W cp77, starfield dzieci są nikt im holokaustu nie robi. Wystarczy skrypt że nie można atakować i tyle. W każdej wiosce czy mieście do przyjezdnych dzieci pod biegały, ukradły, zebrały. Tu pusto i dziwnie bez nich. 

Opublikowano
24 minuty temu, aureumchaos napisał(a):

W cp77, starfield dzieci są nikt im holokaustu nie robi. Wystarczy skrypt że nie można atakować i tyle. W każdej wiosce czy mieście do przyjezdnych dzieci pod biegały, ukradły, zebrały. Tu pusto i dziwnie bez nich. 

Takie skrypty nie mają sensu w grach opartych o taki poziom immersji jak KCD2, lepiej już usunąć te dzieci i mieć problem z głowy.

Co innego w większości gier wydmuszek gdzie połowa świata i tak jest martwa to nieśmiertelne dziecko nawet nie będzie budzić zdziwienia. ;)

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

Gra jest ogólnie drewniana i brak dzieci to najmniejszy problem :E 

Najlepiej jest później, jak masz zadania i 5-6 NPC do obgadania, albo w grupie jak stoją. Blokują się pięknie i czekają aż jeden drugiego wypuści, wygląda to komicznie :E 

Gra jest super, ale to praktycznie kontynuacja jedynki, nie widzę żadnych różnic poza łatwiejszą walką.

Opublikowano

Skończone, zostały jakieś questy w kuttenbergu na mapie ale wiekszość to rywale do bitki w"Dziurce", no i na 1 mape powinienem wrócić bo nie pamiętam czy coś tam mi zostało, ale generalnie nie nawidzę robić questów pobocznych więdząc że main quest skończony. Piękna potężna przygoda (103 goodziny) a zakończenie tak jakby trochę niby otwarte i nie wyobrażam sobie braku zamknięcia historii trylogią. Wyśmienicie że wszystkie miejsca do spania które wypożyczyłem do wielokrotnego użytku czy też w Czarciej Norze nie są już moje i nie mogę w nich spać, lekki bug :E, nie sprawdzałem karczm w Kuttenbergu czy jest ten sam problem, ale jak to Henry umrze w dość osobliwy sposób niedługo :E

• Upvote 1
Opublikowano

Ja wszedłem w drugi punkt bez powrotu, nie wiem ile mi zostało gry.

Wszystkich pobocznych nie zrobię, poczekam na DLC i duży patch. Drugi raz jak jedynki przechodzić na pewno nie będę, jedynkę chciałem drugi raz ograć bo zmieniłem CPU i GPU, a teraz prawie wszystko na max odpalone i śmiga płynnie. Gra jest ciężka i długa, fabułę znam więc nigdy do niej nie wrócę.

• Like 1