Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jest bardzo nierówno jeśli chodzi o perki, prawda. Mi skradanie najszybciej poszło bo uwielbiałem zamki łamać i kraść :E :E 

Jak ktoś chce sobie utrudnić to nie walczyć mieczem, OP jest

Edytowane przez galakty
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, galakty napisał(a):

Jak ktoś chce sobie utrudnić to nie walczyć mieczem, OP jest

Master Strike to jest dopiero OP. 

Zresztą walka buzdyganem również jest OP.

Edytowane przez kamilos69
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.05.2025 o 09:21, Wu70 napisał(a):

Perk na xp daje chyba -40-50%, właśnie wszedłem do Kuttenberga i staty mam niskie.

Ta gra bez HC mode nie ma sensu, zrobili taki łatwy tryb konsolowy i normalny (zwany HC),

nawet z HC ta walka nie jest trudna ale przynajmniej kilku przeciwników wywiera jakąś presję a w normalnym trybie to kpina.

mnie w trybie HC wkurza tylko brak znacznika gracza , dlatego na PC sobie moda instaluje

ktoś próbował juz na HC z negatywnym perkiem na silniejszych przeciwników walczyć z żiżka czy istvanem ? bo na zwykłym ja ich pokonałem jednym uderzeniem co mnie mocno zirytowało bo liczyłem na walkę jak w jakiś soulsach albo chociaż jak z olgierdem w wiedzminie

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Tak, w każdym momencie można i tak sprawdzić gdzie jesteś pytając kogoś ale poruszać się na podstawie pamięci tych prostych ścieżek to zupełnie inny klimat, a jeszcze jak będzie misja w nocy i masz gdzieś skręcić za 2 skałami itp. to jest zupełnie inna gra, ze znacznikiem po prostu idziesz po mapie i klikasz dalej. Polecam HC, gra i tak jest zbyt prosta ale jest klimacik.

Nawet moda na zapis nie wrzucałem, sznapsów i tak się pełno wala więc zapisuję kiedy chce ale za to nie korci grać na zasadzie quick save->quick load aż wyjdzie tak jak trzeba.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

https://kingdomcomerpg.com/en/news/patch-1-3

- Rebalanced the difficulty of enemies to make Kuttenberg region a bit more challenging.

- Adjusted difficulty of bandits at various points of interest.

- Cumans that player meets and fights on the road won't surrender anymore.

Lockpicking

- Adjusted difficulty when using controllers.

Kuttenberg Tournament

- Adjusted how objectives about collecting rewards end when the tourney ends.

- Adjusted when fans set out to go home after the end of the tourney.

- Fixed an issue where the Master wouldn't require the rented gear back when trying to sign up again if the player failed the last tourney by committing a crime.

- Fixed an issue where a fight wouldn't start if a save file created inside the arena was loaded.

- Fixed an issue where fans would react to tourney fights with illogical animations (being scared etc.).

- Fixed an issue where fighters would stay heavily injured in between rounds, causing bad behaviours.

- Fixed an issue where the player's opponent wouldn't be called into the arena, if the player loaded a save file created right after entering the arena.

- Fixed an issue where the Master wouldn't require the rented gear back before letting the player sign up again for the tournament.

- Fixed an issue where the tournament would never end if the player left the area.

- Fixed issues with Kumel's behaviours after the tournament ends.

- Fixed the 'New Activity' marker remaining active on the dead Master.

- Fixed tourney getting stuck if a crime was committed in between player's fights.

- Fixed tourney fighters being able to knock each other out during tourney fights.

- Fixed tourney getting stuck if a fighter called Steel Stanislav was about to attend.

- Fixed various issues if the player tried to skip time after failing the quest by committing a crime at the tourney.

- Fixed weird behaviours if the player arrived at the tourney while being chased by guards.

- If level switching with active quest, the quest now fails when departing Kuttenberg region, not when arriving back from Trosky region.

- Improved updates of various objectives when the tournament ends.

- Improved various journal entries upon missing the tournament.

- Replaced the 'New quest' icon on the Master with a more fitting 'New activity' icon.

- Skipping time during the tourney now gets interrupted only when the player is about to attend their fight.

- Tourney fighters won't linger around the arena after the tournament ends anymore.

Edytowane przez voltq
Opublikowano

To tak jak w wiedźminie 3 , dodatek serca z kamienia jest ewidentnie wycięta zawartością która miała się dziać przed ostatnimi misjami na skellige 

Pewnie dopiero ten ostatni dodatek to będzie coś nowego, bo ten z  kuźnia to pewnie też wycięta zawartość 

Opublikowano (edytowane)

Ja przeszedłem na konsoli całą gierkę , chciałem zrobić drugie podejście na PC/HC i  nie mam czasu ogarnąć ;D

Ktoś już próbował te nowości? barbera , wyścigi konne , wyścigi konne ze strzelaniem? itd? dużo tej nowej zawartości bez dlc ?

Edytowane przez voltq
Opublikowano
W dniu 16.05.2025 o 09:19, galakty napisał(a):

Ja też czekam na wszystkie DLC i wtedy wrócę do grania, ale od zera chyba nie będę, fabuła mnie nie porwała jak w jedynce.

Niestety ja muszę. Ten obrazek wyjaśnia wszystko

Zrzut ekranu 2025-05-17 161706.png

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
18 godzin temu, voltq napisał(a):

Ja przeszedłem na konsoli całą gierkę , chciałem zrobić drugie podejście na PC/HC i  nie mam czasu ogarnąć ;D

Ktoś już próbował te nowości? barbera , wyścigi konne , wyścigi konne ze strzelaniem? itd? dużo tej nowej zawartości bez dlc ?

Ten barber to potrzebny jak kur*** majtki :E Lepiej zamiast tego by mogli dodać jakieś zadanie poboczne, albo dopieścić inny aspekt gry jak np dodanie HDR ;)

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Mam problem ze spaniem u młynarza (sen+zapis) tzn. po naciśnięciu klawisza "E" przy posłaniu postać nie reaguje. Miał ktoś podobny problem? Jeśli tak to co należy zrobić, żeby zadziałało?

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Godlike napisał(a):

Ten barber to potrzebny jak kur*** majtki :E

Ja tego nawet nie odpalam ani żadnych wyścigów, nieciekawy content. Zamiast tego wolę coś pokraść w tym czasie 8:E

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, moflaw566 napisał(a):

Mam problem ze spaniem u młynarza (sen+zapis) tzn. po naciśnięciu klawisza "E" przy posłaniu postać nie reaguje. Miał ktoś podobny problem? Jeśli tak to co należy zrobić, żeby zadziałało?

No właśnie też chciałem skorzystać i tylko lekko kuca i wstaje :woot:, ale na szczęście spanie w innych miejscach czy gospodach działa.
A już myślałem, że to jeden z ostatnio zaktualizowanych modów :heu:

• Like 1